Τα πιο value for money έθνικ φαγάδικα στην Αθήνα

Θες να φας ποιοτική διεθνή κουζίνα αλλά όταν έρθει ο λογαριασμός να μην κάνεις τον κινέζο; Σε αυτά τα έθνικ φαγάδικα μπορείς.
Τα πιο value for money έθνικ φαγάδικα στην Αθήνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Φαλάφελ, αφγανικά μαντού, λαχματζούν, πάπιες Πεκίνου και λοιπά έθνικ εδέσματα συχνά «τσούζουν» το πορτοφόλι σου αν δεν ξέρεις που να τα φας, χωρίς να τα υπερ-πληρώσεις. Όμως στα παρακάτω μαγαζάκια δεν θα σε κοροιδέψει κανείς. Ό,τι πληρώσεις θα φας, και συνήθως δεν θα πληρώσεις πολλά για αυτό που προσφέρουν.

Έτσι πρέπει.

Feyrouz 
Καρόρη 23 και Αιόλου, Εμπορικό Τρίγωνο, τηλ: 213 0318060

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @feyrouz_athens



Ένα πανέμορφο μαγαζάκι με πάγκους και ψηλά σκαμπό μπροστά από τις τζαμαρίες του, ό,τι πρέπει για να χαζεύεις την περαντζάδα της Αιόλου όσο τσακίζεις το καλύτερο ίσως λαχματζούν που έχεις φάει εντός ελληνικών συνόρων. Το μενού περιλαμβάνει επίσης πεϊνιρλί με ευφάνταστες γεμίσεις, σπιτικές πίτες και άλλες προτάσεις ημέρας για vegetarians και μη. Οι τιμές κάθε πιάτου/ πίτας κυμαίνονται στα 3,4-4€ −το λαχματζούν, συγκεκριμένα, έχει 3,90€.

Falafel Al Sharq
Λιοσίων 1, τηλ: 210 5224880

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Falafel Al Sharq (@falafelalsharq)



Ο «Αιγύπτιος» της Λιοσίων ετοιμάζει καθημερινά φοβερά φαλάφελ με 1,5 ευρώ. Μέσα στην πίτα, πέρα από τα φαλάφελ «στριμώχνονται» λαχανικά (λάχανο, καρότο, ντομάτα, πατάτες) και σάλτσα της αρεσκείας σου (ταχινιού, σκόρδου ή καυτερή). Εναλλακτικά, εδώ μπορείς να δοκιμάσεις και πίτα με κεμπάπ, κίμπε, συκωτάκια, μελιτζάνα ή κοτόπουλο με πάπρικα, καθώς και αναψυκτικά με βάση το γάλα για να σβήσει η κάψα.

Folia
Ανδρέα Μεταξά 9-11, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3803840

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Folia (@folia_restaurant)



Μια φωλιά αφγανικής κουζίνας θα βρεις στα Εξάρχεια, τι πιο σύνηθες, προσαρμοσμένη κάπως στα ελληνικά δεδομένα. Εδώ θα φας, μεταξύ άλλων, ζερέσκ πολό, δηλαδή κεφτεδάκια με ρύζι και φραγκοστάφυλο, υπέροχα Μαντού, χειροποίητα ζυμαρικά γεμισμένα με κοτόπουλο και σερβιρισμένα με σάλτσα γιαουρτιού και σουμάκ, Γκουγκού, πατατοκεφτέδες με μπαχάρια και μυρωδικά και φανταστικά φαλάφελ. Συνοδεύεις με ρακή ή ούζο, και πληρώνεις γύρω στα 10€ το άτομο.

Tuk Tuk
Βεΐκου 40, τηλ: 2114051947



Τουκ τουκ θα κάνει η καρδούλα σου σε αυτό το οσοδούλικο -  μόλις 10 και κάτι θέσεων – έθνικ φαγάδικο που σερβίρει σε όσους τυχερούς βρουν θέση νοστιμότατες ταϋλανδέζικες γεύσεις. Ετοιμάσου για σούπες πάσης φύσεως πικάντικες και μη, Som Tum Thai παραδοσιακή σαλάτα η οποία φτιάχνεται σε πήλινο γουδί με παπάγια, ντοματίνια, λάιμ, τσίλι και σάλτσα ψαριού και φυσικά το κλασικό Phad Thai με κοτόπουλο ή χοιρινό ή γαρίδες, αυγό, φρέσκα λαχανικά, φιστίκια και Thai chili. Ο λογαριασμός για ένα εξωτικό γεύμα στα 15€/ άτομο με κέρασμα.

East Pearl
Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, 210 3211218



Aυθεντικό κινέζικο εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, με ποικιλία πιάτων, τα οποία ενίοτε κλείνουν το μάτι στην βιετναμέζικη και καντονέζικη κουζίνα, το East Pearl είναι το απόλυτο σημείο για να κάνεις blend in με τους κινέζους της πόλης. Σήμα κατατεθέν του η τραγανή πάπια, σε διάφορες παραλλαγές: κλασσική Πεκίνου με τα πιτάκια της και σάλτσα hoisine, τεμαχισμένη Jin Jiang με πράσο και σάλτσα στρειδιού και καντονέζικη, ψημένη με πικάντικη σάλτσα. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολόγισε περί τα 20€ με κινέζικη μπίρα.

Bao bao
Ιερά Οδός 26, τηλ: 21 0341 0828



Φημίζεται για τα ανάλαφρα κινέζικα Baos του, δηλαδή ψωμάκια στον ατμό γεμιστά με ένα σωρό νόστιμα καλούδια. Τα Xiao Long Bao με χοιρινό, λάχανο, καρότο, καλαμπόκι και μπαμπού, τα ψωμάκια γεμιστά με χοιρινό και φρέσκο κρεμμυδάκι, κοτόπουλο με κάρι, και χοιρινό με σάλτσα μπάρμπεκιου, αλλά και παραδοσιακά κινέζικα πιάτα όπως κοτόπουλο Gongbao με τηγανητά λαχανικά και ρύζι και μοσχάρι Szechuan με τηγανητά λαχανικά και ρύζι ατμού κάνουν τη διαφορά. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με κρασί ή μπίρα, και σε τιμές take away αν κάτσεις στο μπαρ.

Lalibela
Νάξου 26-28, Kυψέλη, τηλ.: 210 8652495



Το ένα και μοναδικό αιθιοπικό της Αθήνας εκπροσωπεί επάξια την «βαριά» ιστορία της κουζίνας της χώρας. Η φάση εδώ θέλει χέρι, οπότε αφήνεις τα μαχαιροπήρουνα κάτω και ορμάς στο Doro Watt ήτοι κοτόπουλο με πιπέρι, αυγά και πικάντικο βούτυρο, στο Tibs Alicha με μοσχάρι με κρεμμύδι και καυτερή πιπεριά και στο Kuanta Firfir με αποξηραμένο βοδινό κρέας με πιπέρι. Τύλιξέ τα με χειροποίητη αφρικανική πίτα και δες πόσο κάψα αντέχει ο ουρανίσκος σου. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ το άτομο, με αιθιοπικές μπύρες και καφέ (απαραιτήτως) στο τέλος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v