Έθνικ φαγητό δύο βήματα από το Σύνταγμα

Και σούσι έχουμε, και νουντλς έχουμε, και ινδικό και (πλέον) μεξικάνικο. Όλες οι τέλειες έθνικ γεύσεις που θα βρεις στην Απόλλωνος.
Έθνικ φαγητό δύο βήματα από το Σύνταγμα


Ο δρόμος της Απόλλωνος, δυο λεπτά μόλις από το Σύνταγμα, είναι ξεκάθαρα το hot spot του κέντρου για έθνικ φαγητό. Εκεί θα βρεις μαγαζάκια, το ένα μετά το άλλο, και οι μυρωδιές τους θα σε κάνουν να θες να μπεις σε όλα, και να δοκιμάσεις τα πάντα. Κι επειδή λατρεύουμε τις γεύσεις που δεν μας θυμίζουν την μαμά μας – εκτός κι αν η μαμά μας είναι Ασιάτισσα ή Μεξικάνα – και μας αρέσει να δοκιμάζουμε κουζίνες από άλλους πολιτισμούς, κάνουμε μια στάση σε αυτά τα τέλεια εστιατόρια.

Mamacita

Απόλλωνος 9Β, τηλ. 210 3210240
Η πιο πρόσφατη έθνικ άφιξη της Απόλλωνος μας ταξιδεύει στο Μεξικό, την χώρα των tacos, nachos, των λατρεμένων μας chorizos και (φυσικά) της μαργαρίτας. Σε έναν χώρο διακοσμημένο με φωτεινά χρώματα και τοιχογραφίες εμπνευσμένες από την Dia de los Muertos, με ξεσηκωτικές λάτιν μουσικές να παίζουν συνεχώς, δοκιμάζουμε πεντανόστιμα tacos και burritos, με κάθε λογής γέμιση. Τα συνδυάζουμε τέλεια με μια παγωμένη μαργαρίτα, ή ένα από τα πολλά κοκτέιλ, που μάλιστα κάθε Πέμπτη, 11.00-17.00, έχουν την τιμητική τους, στα 6€. Θα φάμε, θα πιούμε, και ο λογαριασμός θα βγει περί τα 15-18€ το άτομο.

East Pearl

Απόλλωνος 2, τηλ. 210 3211218
Αυθεντικό κινέζικο φαγητό, με πολλές επιλογές, για κάθε όρεξη. Αυτό θα βρούμε στον σούπερ άπω-ανατολίτικο χώρο του East Pearl, με τα έντονα χρώματα και τις σκαλιστές καρέκλες. Εδώ δοκιμάζουμε σίγουρα την τραγανή πάπια, που πρώτα κάνει “κρατς” και μετά λιώνει στο στόμα, όπως και εκπληκτικά dumplings με ποικιλία από γεμίσεις. Υπάρχουν πολλά άκρως υγιεινά πιάτα με βάση τα λαχανικά, όπως συνηθίζεται στην ασιατική κουζίνα (αλλά όχι και στην… εμπορική εκδοχή της), ενώ θα βρούμε και αρκετές επιλογές για sushi. Για ένα χορταστικότατο γεύμα, θα δώσουμε γύρω στα 20€ το άτομο.

Gaku Sushi

Απόλλωνος 2, τηλ: 210 3230970
Και ας περάσουμε σε κάτι πιο ιαπωνικό. Φοβερά rolls με τον κλασικό συνδυασμό ρύζι-φύκι και ευφάνταστες γεμίσεις. Βασιλικές γαρίδες με σως τρούφας. Τηγανιτές γαρίδες και χοιρινή πανσέτα μαριναρισμένη σε γλυκιά soy sauce. Υπάρχουν τόσες πολλές ενδιαφέρουσες (και πεντανόστιμες, ακόμα κι αν δεν μας είναι οικείες) επιλογές, που μας φαίνεται ότι θα ξανάρθουμε εδώ… αρκετές φορές. Για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί ή sake, υπολογίστε γύρω στα 20-25€ το άτομο.

Koi

Απόλλωνος 1, τηλ: 210 3211099
Το πιο οικονομικό sushi του κέντρου, αλλά μην σας ξεγελούν οι χαμηλές τιμές: είναι φτιαγμένο με μεράκι, και είναι πεντανόστιμο. Nigiri με σολομό θα σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, όπως και το Spicy Crab, αλλά – ειλικρινά – οι επιλογές είναι όλες εξίσου καλές, και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το Koi έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από τους ντόπιους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας. Για να φάτε πολύ, πολύ ικανοποιητικές ποσότητες sushi, υπολογίστε γύρω στα 12-15€.

Indian Kitchen

Απόλλωνος 6Β, τηλ: 210 3237720
Στο κέντρο της πόλης μπορούμε να δοκιμάσουμε αυθεντική ινδική κουζίνα, στον λιτό χώρο του Indian Kitchen. Εδώ θα απολαύσουμε κάθε λογής ινδικό φαγητό, από νόστιμα lassy με μάνγκο και τραγανά πιτάκια και πατάτες με γιαούρτι, γλυκόξινη σάλτσα και μπαχαρικά για ορεκτικό, μέχρι εντυπωσιακά main dishes με κοτόπουλο tikka masala, ή το καυτερό (και υπέροχο) κοτόπουλο vindaloo, με κάρι και πατάτες. Τα πιάτα συνοδεύονται με ρύζι, σε διάφορες παραλλαγές – αγαπήσαμε αυτό με τα μανιτάρια – και για να απολαύσουμε ένα πλήρες γεύμα, υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο.

Noodle Bar

Απόλλωνος 11, τηλ. 210 3318585
Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ασιατική κουζίνα, κι αυτό επειδή αποτελεί ένα τέλειο πρώτο βήμα για τους μη μυημένους. Το Noodle Bar δίνει έμφαση (προφανώς) στα νουντλς, αλλά έχει διαμορφώσει ένα μενού με γενικότερες επιρροές από την ασιατική κουζίνα, μεταφέροντας ταυτόχρονα πολλά πιάτα σε πιο κοντινές και οικείες για εμάς διαδρομές. Συνεπώς, για ένα γρήγορο τεστ του αν η κουζίνες της Κίνας, του Βιετνάμ και της Ταϋλάνδης είναι για εσάς, το Noodle Bar είναι ο κατάλληλος προορισμός, κι ας μην είναι 100% αυθεντικό ασιατικό εστιατόριο. Ο λογαριασμός γύρω στα 15€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v