Τα καλύτερα χοτ ντογκ της Αθήνας

Κάναμε μια «βρόμικη» βόλτα στην Αθήνα κι επισκεφτήκαμε όσους τιμούν την τέχνη του κολασμένου χοτ ντογκ στην πόλη.
Τα καλύτερα χοτ ντογκ της Αθήνας

Τα τελευταία χρόνια το street food έχει πάρει κατά πολύ τα πάνω του στην Αθήνα καθώς ξεφυτρώνουν πολλά μαγαζάκια στις γειτονιές της με λαχταριστές φαγητοεπιλογές. Ωστόσο, μια αδυναμία παραπάνω την έχουμε στα χοτ ντογκ για αυτό όταν βρεθεί η ιδανική ευκαιρία κάνουμε μια «βρόμικη» στάση για να απολαύσουμε τιμημένες λουκανικούμπες στα καλύτερα spots της πόλης. Όσο εμείς γράφουμε, εσύ φρόντισε να παραγγείλεις και για μας ένα περιποιημένο στον μάστορα.

Το Καρότσι του Γιατρού

Μιαούλη 5, Μοναστηράκι

Μια ανάσα από τον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, το Καρότσι του Γιατρού καλοταΐζει ξενύχτηδες και μερακλήδες εδώ και χρόνια, όπως μαρτυρούν κι οι ουρές που θα συναντήσεις για να παραγγείλεις ανεξαρτήτως μέρας και ώρας. Στην καρότσα του ετοιμάζονται μπέργκερ, σάντουιτς και χοτ ντογκ, με τους γνώστες να ζητούν το λούα λούα του καταλόγου που έχει γίνει θρυλικό πια στο πέρας των χρόνων. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες χοτογκάρες της αθηναϊκής πιάτσας με υπερμέγεθες λουκάνικο κι όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα. Οι τιμές στα χοτ ντογκ ξεκινούν από 2€ αναλόγως μεγέθους και συστατικών.

Καντίνα Μαβίλη

Σούτσου 3, Αθήνα τηλ.: 21 0641 1198

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by vromiko mavili (@kantina_mavili)



Αν κάνεις ένα πρόχειρο γκάλοπ στους Αθηναίους ρωτώντας τους πού έφαγαν τελευταία φορά χοτ ντογκ, είναι βέβαιο πως η Καντίνα της Μαβίλη θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό των απαντήσεων. Περήφανη για το καθαρότερο βρώμικο της πόλης η Καντίνα στη Μαβίλη σερβίρει τεράστιες χοτογκάρες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η σπέσιαλ επιλογή με 2 λουκάνικα Φραγκφούρτης, πατάτες τηγανητές, σάλτσα βραστού κρεμμυδιού, λάχανο, καρότο, ketchup, μουστάρδα και sauce μαγιονέζα, παίζει χωρίς αντίπαλο στο μενού. Τα χοτ ντογκ ξεκινούν από 4,20€.

Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου

Μιχαλακοπούλου 40, Αθήνα



Με όνομα βαρύ σαν ιστορία εδώ και 25 χρόνια η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου είναι ο απόλυτος χοτογκοπροορισμός στο κέντρο της Αθήνας. Αν έχεις φάει ξέρεις πως ένα ζεστό ψωμάκι με 2 ψητά λουκάνικα χωριάτικα ή 2 βραστά λουκάνικα Φρανκφούρτης, λάχανο, καρότο, κρεμμύδι μαγειρεμένο, ketchup, μουστάρδα και μαγιονέζα τον γιατρό της πείνας κάνει πέρα. Αν δεν έχεις φάει, τότε επιβάλλεται να επισκεφτείς την καντίνα άμεσα. Στα 4€ το απλό χοτ ντογκ και στα 4,30€ το σπέσιαλ.

Ιμαλάια

Ακτή Μουτσοπούλου 52, Πειραιάς, τηλ.:21 0428 7662


Το χοτ ντογκ στο Πασαλιμάνι έχει όνομα βουνού και το λενε Ιμαλάια. Το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει πάει στο κλασικό χοτ ντογκ με λουκάνικο Φρανκφούρτης, κέτσαπ και μουστάρδα. Στο συγκεκριμένο μαγαζί όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο προχωρημένα και οι γεύσεις πιο σπέσιαλ! Λογικά κακοί είναι για να φτιάχνουν το σπέσιαλ χοτ ντογκ με σάλτσα κρεμμυδιού, λάχανο, καρότο, μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα, σος κοκτέιλ και πατάτες. Μια δοκιμή με 3,40€ θα είναι αρκετή για να γίνεις σταθερός πελάτης.

Between Breads

Δωδεκανήσου 49, Άλιμος



H μερακλήδικη ομάδα του Βetween Breads στον Άλιμο προσπαθεί να πάει τη χοτντογκοφάση ένα βήμα παραπέρα και τα καταφέρνει με μια πιο πικάντικη κι ελαφρώς καυτερή εκδοχή του που έχει ενθουσιάσει τους Αθηναίους. Στο κατάστημα το χοτ ντογκ σερβίρεται σε ψωμάκι brioche με λουκάνικο, coleslaw, crispy onions, μουστάρδα και μαγιονέζα και στέλνει αδιάβαστο τον ουρανίσκο σου. Η τιμή του ξεκινά από 6€.

Food Str

Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, Τ/210-32.11.003



Στο Food Str παίζουν καθημερινά κολασμένες στριτφουντιές τις οποίες επιβάλλεται να γευτείς ιδίοις στόμασι. Οι μάστορες πίσω από τις χοντογκιέρες ρίχνουν μπόλικο μεράκι και εξελίσσουν την κλασική συνταγή του ψωμολουκάνικου. Για αυτό αξίζει να δοκιμάσεις το chilidog με λουκάνικο χοιρινό, σπιτική sauce ντομάτας, καραμελωμένα κρεμμύδι, πίκλες και chili, αλλά και το smoked pork chop dog με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, λαιμού, σπιτική sauce ντομάτας, φέτα sauce, κόκκινο λάχανο, κρεμμύδι και μουστάρδα. Οι τιμές ξεκινούν από 3€.

Hot Mamma's Dog n 'Dirty Pappa's

Γεωρ. Γεννηματα 26, Γλυφάδα, τηλ.:21 1012 7274


Οι παροικούντες τα νότια προάστια, ορκίζονται αιώνια πίστη στα χοτ ντογκ του Hot Mamma's Dog n 'Dirty Pappa's και πολύ καλά κάνουν, μιας και οι άνθρωποι που τρέχουν το μαγαζί γνωρίζουν καλά την τέχνη τους. Αξίζει να δοκιμάσεις τη Mexican επιλογή με χειροποίητο chili, smashed nachos, jalapenos και καυτερή χειροποίητη sauce, το pizza dog με σάλτσα ντομάτας, mix τυριών και μπέικον, και το caramel tubano dog με διπλό λουκάνικο Φρανκφούρτης, BBQ σως, μπέικον, λάχανο και καρότο, καραμελωμένο κρεμμύδι και πατάτες τηγανητές. Αν δεν είσαι κρεατοφάγος, τότε το vegan magic χοτ ντογκ με χειροποίητο ψωμάκι 20cm με λουκάνικο tofu, ντομάτα, τουρσί, πατάτες τηγανητές, μουστάρδα και μαγιονέζα vegan κρίνεται επιβεβλημένη επιλογή. Οι τιμές ξεκινούν από 2,60€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v