Πού τρώμε τα πιο χορταστικά σάντουιτς στην Αθήνα;

Ψαγμένα υλικά, γενναίες ποσότητες, καλές τιμές. Φάγαμε το βάρος μας σε αθηναϊκά σάντουιτς, για να σου βρούμε τα καλύτερα.
Πού τρώμε τα πιο χορταστικά σάντουιτς στην Αθήνα;
Μετά από ξενύχτι, στο δρόμο για τη δουλειά, πριν την μπαρότσαρκα, το βράδυ πριν φύγεις για διακοπές που θες να κρατήσεις λεφτά να τα φας στο νησί (λέμε τώρα)… Το αθηναϊκό σάντουιτς είναι θεσμός, και γι’ αυτό αυξάνονται και πληθύνονται τα τελευταία χρόνια τα μαγαζιά που το απογειώνουν, με δυσεύρετα υλικά, ευφάνταστους συνδυασμούς και λογιών λογιών ψωμιά, έτσι που να μην βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάζουμε, και κάθε μέρα σάντουιτς να τρώγαμε που λέει ο λόγος. Ιδού πέντε από τους πιο άξιους εκπροσώπους του είδους.

Big Mouth Sandwich Shop 
Πραξιτέλους 20, Τρίγωνο

Μικρό στο μάτι αλλά μεγάλο σε γεύση, το Big Mouth της Πραξιτέλους έχει φανατικό κοινό, που ορκίζεται στο Sloppy Joe του, με κιμά, κρεμμύδια σωτέ, τσένταρ, πίκλες και σως Dijonaise. Εξαιρετικό, ακόμα και αν δεν είσαι vegan, είναι και το Los Vegan με αβοκάντο, πέστο, χούμους, αγγούρι, κρεμμύδι, ντομάτα και βινεγκρέτ τσίλι, αλλά και το Banh Mi με χοιρινό μπριζολάκι μαριναρισμένο, λάχανο, καρότο και steak σως. Οι τιμές τους ξεκινούν από 3,60€ ή από 4,70€ αν θέλεις και πατάτες. Φτιάχνει και φανταστικά burger, έχε στα υπόψιν.

Guarantee 
Βεΐκου 41, Κουκάκι

Το σαντουϊτσάδικο που σκέφτονται πρώτο 9 στους 10 Αθηναίους όταν μιλάμε για σαντουϊτσάδικα, βρίσκεται στις επάλξεις από το μακρινό 1988, και εξακολουθεί να φτιάχνει μερικά από τα πιο λαχταριστά, γίγας σάντουιτς εδώ και σχεδόν 35 χρόνια. Εδώ δεν παίζουν έτοιμες συνταγές, διαλέγεις τα δικά σου υλικά για να το κάνεις όσο γκουρμέ θέλεις: Στα τυριά ας πούμε βρίσκεις από φέτα μέχρι προβολόνε, και από chevre μέχρι Camembert, τα δε αλλαντικά περιλαμβάνουν επιλογές από τη Μάνη ως την Ιταλία. Σε ό,τι και αν φτιάξεις, οπωσδήποτε να προσθέσεις το δικό τους, σπιτικό πέστο σχοινόπρασου, θα μας θυμηθείς. Κατά μέσο όρο, ένα σάντουιτς με τέσσερα υλικά θα σου βγει γύρω στα 4€. Αναλυτικά τα υλικά και οι τιμές τους εδώ

Talking Breads 
Σπύρου Τρικούπη 11, Εξάρχεια

Καταρχάς να δώσουμε συγχαρητήρια για το άψογο λογοπαίγνιο που κοιτάζει αφ’ υψηλού όλα τα ΓύροBank της ελληνικής επικράτειας. Και συνεχίζουμε. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το Tika με κοτόπουλο σούβλας, χαλούμι, τηγανιτό κρεμμύδι, αγγούρι, πιπεριά και mild spicy σως ντομάτας. Αν είσαι μερακλής, το Old School θα μιλήσει στην ψυχούλα σου, με αρνί σούβλας (!), πίκλες, καραμελωμένο κρεμμύδι και σως μουσταρδόμελο, ενώ αν απέχεις από το κρέας, τέλεια επιλογή είναι το Forest με μανιτάρια, ρόκα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, λάδι τρούφας και σπιτική κέτσαπ. Όλα τους φτιάχνονται με χειροποίητο, βουτυρένιο ψωμάκι, οι δε τιμές ξεκινούν από 4,40€ και φτάνουν μέχρι 5,60€. Αναλυτικό μενού εδώ



Cantiniero 
Πλατεία ΕΛ. Βενιζέλου 26, Νέα Φιλαδέλφεια και Σωκράτους 2, Χαλάνδρι

Αν μένεις κάπου γύρω του, δεν υπάρχει πιθανότητα να μην το ξέρεις. Ξακουστό και κοσμαγάπητο ως το μεγαλύτερο ίσως σάντουιτς της Αθήνας (μισό μέτρο, με το συμπάθειο) το Cantiniero σε αφήνει να διαλέξεις μόνος/η σου τα υλικά, που περιλαμβάνουν πέρα από τα συνήθη τυριά και αλλαντικά, καλαμάκια χοιρινό ή κοτόπουλο ή κεμπάπ, μελιτζάνα, κολοκύθι και κοπανιστή Μυκόνου. Οι γείτονες σημειώστε ότι κάνει και delivery μέχρι τις 3.00 το πρωί, ό,τι πρέπει για τις μεταμεσονύχτιες λιγούρες που ακολουθούν τα καλοκαιρινά αράγματα με αλκοόλ στο μπαλκόνι. Αναλυτικό μενού εδώ.

Μόντακιου 
Σταδίου 30, Σύνταγμα

Το παράξενο όνομά του το οφείλει στον Τζον Μόντεγκιου, τέταρτο κόμη του Σάντουιτς, την ιστορία του οποίου πιθανότατα έχεις ακούσει –αν πάλι όχι, εν συντομία ήταν μέγα χαρτόμουτρο, που ζητούσε να του βάζουν το γεύμα του ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί για να μην διακόπτει το παιχνίδι του, και γι’ αυτό λέμε το σάντουιτς, σάντουιτς. Εδώ, λοιπόν, μέσα στη Στοά Κοραή, θα δοκιμάσεις σαντουιτσάρες όπως η Αλόννησος με φιλέτο κιτρινόπτερου τόνου, iceberg , λευκή ταραμοσαλάτα και ντομάτα, η Βερόνα με προσούτο Πάρμας, βουβαλίσια μοτσαρέλα, ρόκα και ντομάτα, και ο Αχέροντας με chorizo picante, ψητές πιπεριές, Blue Brie και ομελέτα. Οι τιμές του κυμαίνονται από 3,90€ μέχρι 5,50€. Οι γείτονες σημειώστε πως κάνει και ντελίβερι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v