Αθήνα και sandwich: Τα μαγαζιά που αξίζουν δοκιμή

Αν αναζητάς εναγωνίως μια περιποιημένη και θηριώδη σαντουιτσάρα που μέσα της όλα τα καλά χωράνε, τότε καλό θα ήταν να μας ακολουθήσεις στην επόμενη βόλτα μας.

Αθήνα και sandwich: Τα μαγαζιά που αξίζουν δοκιμή

Καλά τα σουβλάκια κι οι μπεργκεράρες, καλές οι πίτσες δεν λέμε και τα χοτ ντογκ όμως αν θες να το ζήσεις έξτρα χορταστικά, τότε οι καλύτερες σαντουιτσάρες της Αττικής σαν άλλες σειρήνες σε καλούν για να βρεθείς κοντά τους, καταβροχθίζοντας τα ξεχειλισμένα από καλούδια καρβελόψωμα. Εμείς, για άλλη μια φορά υπακούσαμε στο κάλεσμά τους, αφήνοντας ξοπίσω μας ψιχουλάκια έτσι ώστε να τα βρεις και να ακολουθήσεις την πιο λαχταριστή διαδρομή της πρωτεύουσας.

Story Streat

Θηβών 395, Αιγάλεω, τηλ.: τηλ.: 21060011775

To Story Streat μεταφέρθηκε σε νέο ολοκαίνουριο κατάστημα στο Αιγάλεω με στόχο να συνεχίζει τον ανένδοτο αγώνα του υπέρ της ενθρόνισης του σάντουιτς με προβατίνα, γιατί όσοι ξέρουν και καλοτρώνε αυτό τιμούν. Το σάντουιτς (9,5€) συνοδεύεται με φέτα, ντομάτα, κρεμμύδι, πατάτες τηγανητές, σως γιαουρτιού και σως φρέσκιας πιπεριάς τιμώντας την πατροπαράδοτη ελληνική κουζίνα και μπράβο του. Για τους αλλόθρησκους το αρμένικο σάντουιτς (8,5€) με 2 κεμπάπ, σουτζούκι αρμένικο, gouda, πατάτες τηγανητές, φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα, σως γιαουρτιού και σως πιπεριάς είναι επίσης ταμάμ επιλογή.

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 και Λεπενιώτου, τηλ.: 2103234672

Σήμερα, το low and slow αναγνωρίζεται ως παγκόσμιο γαστρονομικό κίνημα που ενώνει γεύσεις και πολιτισμούς και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Αθήνα δεν είναι ουραγός των εξελίξεων αλλά αντιθέτως πρωταγωνιστεί στη διεθνή σκηνή μέσα από εξαιρετικά «σιγοκαπνιστά» projects όπως το Po Boys, το οποίο γεννήθηκε πριν κάποια χρόνια από την πρoσπάθεια του Chef Βασίλη Σπόρου να γνωρίσει το αυθεντικό Southern BBQ στο αθηναϊκό κοινό.Aν πάλι είσαι σαντουιτσολάγνος τότε μπορείς να απολαύσεις όλα αυτά τα καλοψημένα καλούδια σε ιδιαιτέρως ευμεγέθη ψωμάκια. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις το Pulled pork Po` boy με καπνιστή χοιρινή σπάλα pulled, Dijonnaise mayo, bourbon glaze, iceberg, ντομάτα και γλυκόξινο αγγούρι και το Shrimp roll Po` boy με ψωμάκι lobster roll με γαρίδες σωτέ, βούτυρο σκόρδου, τσένταρ, πολύχρωμα ντοματίνια, iceberg, μυρωδικά, λάιμ και κρέμα γάλακτος. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8,5€.

Dealers Real Street Food

Ταξιαρχών 18, τηλ.:21 0497 0608

Μια βόλτα και μόνο στην Ταξιαρχών αρκεί και με το παραπάνω για να διαπιστώσεις τη δημοφιλία των Dealers αφού οι ουρές μιλούν από μόνες τους. Εδώ, ντιλάρουν χοντογκάρες και σαντουιτσόψωμα παραγεμισμένα με ό,τι τραβά η ψυχούλα κι η ορεξούλα σου.

Αν θες μια πραγματική εμπειρία γεύσης, πάρε το La Bombonera – ένα σάντουιτς που τιμά το όνομά του, με ψητά λουκάνικα σε χειροποίητο ψωμί, κέτσαπ, μουστάρδα, ντομάτα, κρεμμύδι, σως mayo, πατάτες και δύο τηγανητά αυγά, στα 6,70€.

Billy’s

Θηβών 470, Ίλιον, τηλ.: 21 02621100

Επί της οδού Θηβών στο Ίλιον, το Billy’s απλώνει τα τεράστια ψωμάκια του στη σχάρα, ετοιμάζοντας μπαμπάτσικες σαντουιτσάρες για πεινασμένους ξενύχτηδες που αναζητούν το πεντανόστιμο αντικείμενο του πόθου τους. Η ποικιλία του μεγάλη, αφού μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε βέργα με χοιρινό ή κοτόπουλο, λουκάνικο χωριάτικο, κοτόπουλο πανέ, μπιφτέκι αλλά και οικολογικό αν υπάρχει κάποιος vegetarian αντιρρησίας κρέατος στην παρέα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 7€ κι είναι έξτρα χορταστικές για να γίνει η πείνα μια συνήθεια παλιά.

Καντίνα Μητσάρας

Επί της Αγίου Δημητρίου, Πειραιάς

Ο Μητσάρας αράζει σε μια από τις πιο μοσχομυριστές γειτονιές στα πέριξ του Πειραιά και συγκεκριμένα στα νοητά του σύνορα με τη Δραπετσώνα. Δίπλα στο θρυλικό σουβλατζίδικο του Καράμπαμπα και σε απόσταση αναπνοής από τον έτερο θρύλο κεμπαπτζή Αβραάμ αλλά και τον σουβλακομάστερ Πολύβιο. Εδώ οι σαντουιτσάρες παίζουν μπάλα σε δύο κατηγορίες. Από τη μία έχουν την safe επιλογή των 24 εκατοστών και από την άλλη τις σαντουιτσάρες των 36 εκατοστών για εκείνους που θέλουν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Στις επιλογές θα βρεις τα κλασικά (πανσέτα, καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο, μπιφτέκι) αλλά και πιο ψαγμένες επιλογές όπως είναι η καραμελωμένη πανσέτα και το μοσχάρι. Στα του γεμίσματος μπορείς να αυτοσχεδιάσεις όπως και όσο θες επιλέγοντας από μια σειρά από σως (πάνω από 10) αλλά και ντοματούλα, κρεμμύδι, τυράκια, ζαμπόν κι αλλαντικά μαζί με ένα βουνό τηγανιτές πατάτες. Οι τιμές στα σάντουιτς ξεκινούν από τα 7€.

Καντίνα ο Αλέκος

Μαρίνου Αντύπα 47, Νέο Ηράκλειο τηλ.: 21 0282 4331


Πάμε τώρα στις παρυφές των βορείων προαστίων για χάρη του Αλέκου και της καντίνας του, που κάνει μεγάλο χαμό, δημιουργώντας τεράστιες ουρές στη Μαρίνου Αντύπα με αμέτρητους λάτρεις των σάντουιτς. Οι επιλογές μπόλικες για να μην υπάρχουν τσακωμοί κι απογοητεύσεις για το τι πρόκειται να πάρεις. Θα βρεις επιλογές σε χοιρινό καλαμάκι ή κοτόπουλο, κεμπάπ, μπιφτέκι, κοτομπουκιές, λουκάνικο αλλά και πανσέτα. Το τροφαντό ψωμάκι, ψημένο μαεστρικά είναι αυτό που κάνει τη διαφορά αν μας ρωτάς, ενώ ο Αλέκος δεν τσιγκουνεύεται καθόλου τα υλικά του. Οι τιμές στα σάντουιτς ξεκινούν από 6€.

Βorghese

Αρχελάου 19, Παγκράτι, τηλ.: 21 0725 0511

Το Borghese στο Παγκράτι είναι γνωστό για τις υπέροχες σαντουιτσάρες του κι αυτό μπορούν να στο επιβεβαιώσουν οι αμέτρητοι φανς του που περιμένουν για το δικό τους ψωμένιο κομμάτι γευστικής ευτυχίας.

Οι επιλογές στον κατάλογο πολλές ωστόσο εμείς ξεχωρίζουμε αυτό με την ομελέτα με chorizo, ρόκα, βουβαλίσια mozzarella και λάδι μυρωδικών αλλά κι εκείνο με κοτοσαλάτα, κάρυ και iceberg. Συγκλονιστικό το σάντουιτς με γαλοπούλα τρούφας, βουβαλίσια mozzarella, ανάμεικτα φύλλα σαλάτας και μαγιονέζα μυρωδικών αλλά και το υπέροχο σαντουιτσάκι με φινοκιόνα (ιταλικό σαλάμι), ricotta, ανάμεικτα φύλλα σαλάτες, πίκλες κρεμμυδιού και σύκα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Kαντίνα Μπούλης

Δελφών 1, Αιγάλεω


Σχεδόν δίπλα στον σταθμό του μετρό στην Αγία Μαρίνα, ο Μπούλης είναι μια σχετικά πρόσφατη άφιξη στην περιοχή, που όμως έχει έρθει αποφασισμένος να τιμήσει και να συνεχίσει τη μακρά παράδοση του Αιγάλεω στο καλό street food. Αν είσαι φαν των σάντουιτς, το Pork Fiction (7,70€) είναι επιλογή χωρίς δεύτερη σκέψη: θηριώδες ψωμάκι, ζουμερό πανσετάκι, δροσερή ραίτα (ινδικό ντιπ), κρεμμύδι, ντομάτα, τυρί και πατάτες, όλα σε μια γενναία σύνθεση που εξαφανίζεται πριν το καταλάβεις –οπότε βιάσου. Αν πάλι προτιμάς μπεργκεράκι, το signature chic n’ slaw (7€) σε καλεί με τηγανιτό κοτόπουλο, τραγανό κρεμμύδι, house σως, τσένταρ και coleslaw. Extra πόντοι και για τα χοτ ντογκ, που στέκονται επάξια δίπλα στα υπόλοιπα δυνατά χαρτιά του μενού.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v