Ουζάκι και φαγητό πλάι στη θάλασσα σε Ραφήνα, Ζούμπερι, Νέα Μάκρη

Πιάνουμε τραπεζάκι παραθαλάσσιο και τσουγκρίζουμε ουζάκια στις ωραιότερες ταβέρνες γύρω από τη Ραφήνα.
Ουζάκι και φαγητό πλάι στη θάλασσα σε Ραφήνα, Ζούμπερι, Νέα Μάκρη
Τα Σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη μοιάζουν φτιαγμένα για αττικές βουτιές και καπάκια φαγητό πλάι στο κύμα, κι εμείς δεν είμαστε άνθρωποι που πηγαίνουν κόντρα στην παράδοση. Γι’ αυτό σου βρήκαμε τα καλύτερα ταβερνάκια στη Ραφήνα, το Ζούμπερι και τη Νέα Μάκρη, για να πιάσεις θέση μετά από τις βουτιές σου στα ανατολικά παράλια της Αττικής.

Κοράλλι
Στη Νέα Μάκρη (χάρτης εδώ)



Απλώνει τα τραπέζια του σε μια υπερυψωμένη αυλίτσα πλάι στο κύμα, και απολαμβάνει τέλεια θέα στο απέραντο γαλάζιο. Σερβίρει θαλασσινές νοστιμιές που ταιριάζουν γάντι με την ποικιλία του σε ουζάκια: Μην χάσεις σε καμία περίπτωση τους χταποδοκεφτέδες, την καραβιδόψιχα, το μυδοπίλαφο, και τον χειροποίητο γαύρο μαρινάτο. Εννοείται πως θα βρεις και μεγάλο φρέσκο ψάρι με το κιλό, και όλα τα κλασικά παρελκόμενα –καβουροσαλάτα, τηγανιτά κολοκυθάκια, μυρωδάτη χωριάτικη και φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Λογαριασμός, στα 20€ πάνω-κάτω το άτομο αν μείνεις στα μεζεδάκια, στα 30€ αν πάρεις και μεγάλο φρέσκο ψάρι.

Νέα Γαλήνη
Στη Νέα Μάκρη (χάρτης εδώ)



Παστέλ τραπεζάκια κάτω από κληματαριές, στα δυο βήματα από εκεί που σκάει το κύμα, είναι το σέτινγκ αυτού του ψαρο-εστιατορίου στη Νέα Μάκρη που θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά. Οι θετικές εντυπώσεις παραμένουν και αφού δοκιμάσεις το μενού του, που περιλαμβάνει χιτ όπως το κριθαρώτο με γαρίδες, τα μύδια σαγανάκι, η γαριδομακαρονάδα, αλλά και μαστόρικα τηγανισμένα καλαμαράκια και φρέσκο χταποδάκι στα κάρβουνα. Ωραιότατα είναι και τα μαγειρευτά του, όπως ο μουσακάς και το ιμάμ, αν προτιμάς να κινηθείς σε κάτι πιο στεριανό –έχει και επιλογές κρεατικών, για τους αντιφρονούντες. Με τα απαραίτητα ουζάκια, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25€ περίπου το άτομο.

Τα Καβούρια του Ασημάκη
Στη Ραφήνα (χάρτης εδώ)



Ξακουστή και κοσμαγάπητη ταβέρνα κοντά στο λιμάνι της Ραφήνας, απολαμβάνει θέα στην θάλασσα, ιδιαίτερα από τον επάνω όροφο. Φτιάχνει δύο εξαιρετικές γαριδομακαρονάδες, μία με κόκκινη και μία με λευκή σάλτσα (η δεύτερη έχει και ούζο, που της ταιριάζει γάντι) και ένα λεμονάτο μυδοπίλαφο που θα σου μείνει αξέχαστο. Δυνατά επίσης παίζουν η ψητή σαρδέλα και τα τηγανιτά μπακαλιαράκια, το συμιακό γαριδάκι και τα αχνιστά μύδια. Φυσικά θα βρεις και φρέσκο ψάρι με το κιλό, ενώ αν πετύχεις μπαρμπουνάκια τηγανιτά μην παραλείψεις να τα βάλεις στην παραγγελία, θα μας θυμηθείς. Λογαριασμός, στα 25€ περίπου το άτομο, λίγο παραπάνω αν πάρεις και μεγάλο φρέσκο ψάρι.

Άγονη Γραμμή
Στη Ραφήνα (χάρτης εδώ)



Έτερη λαοφιλής διεύθυνση στο λιμάνι της Ραφήνας, η Άγονη Γραμμή απλώνει τραπεζάκια έξω για να χαζεύεις τα πλοία να πηγαινοέρχονται, και σερβίρει ένα λαχταριστό μενού που πατά με το ένα πόδι στεριά και με το άλλο θάλασσα. Στα θαλασσινά ξεχωρίζουμε τους χταποδοκεφτέδες, τον μαρινάτο γαύρο, το συμιακό γαριδάκι και τον γαλέο σκορδαλιά, ενώ μεγάλη είναι και η γκάμα των μαγειρευτών που περιλαμβάνουν κρασάτο χταπόδι, μπριάμ, μοσχαράκι κοκκινιστό και αρνάκι γκιούλμπασι. Αν δεν πάρεις φρέσκο ψάρι του κιλού, υπολόγισε γύρω στα 20€ το άτομο με ουζάκι.

Ο Ζούμπερης
Προφανώς στο Ζούμπερι (χάρτης εδώ)



Σε ένα απολύτως νησιώτικο περιβάλλον, ακριβώς πάνω στην παραλία του Ζούμπερι, αυτό το προσεγμένο ταβερνάκι είναι ό,τι πρέπει για μετά τις βουτιές σου. Σερβίρει μια καλή ποικιλία ψαρικών και θαλασσινών, που περιλαμβάνει φρέσκο καλαμάρι τηγανιτό, άψογες γαριδούλες στο τηγάνι, αχνιστά μύδια, χταποδάκι ξυδάτο, εξαιρετικό γαύρο στο τηγάνι και βέβαια φρέσκο ψάρι με το κιλό, αναλόγως την ψαριά της ημέρας. Με τα απαραίτητα ουζάκια, ο λογαριασμός θα βγει στα 20-25€ το άτομο, ή γύρω στα 30-35€ με μεγάλο φρέσκο ψάρι.

Το Πλοκάμι
Στη Νέα Μάκρη (χάρτης εδώ)



Στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Μάκρης, απλώνει τραπεζάκια πλάι στην θάλασσα και τα φορτώνει με άψογα εκτελεσμένες, κλασικές ψαρο-συνταγές. Ξεχωρίζουμε και σου προτείνουμε με κλειστά μάτια τις τηγανισμένες γαριδούλες, που σερβίρονται με ωραία σως, την σπιτική καβουροσαλάτα, τα καλαμαράκια στο τηγάνι, τη γαριδομακαρονάδα και τον μπακαλιάρο σκορδαλιά αν είσαι φαν. Συνοδεύεις με πατατούλες, τζατζίκι-κόλαση και χωριάτικη σαλάτα, και πληρώνεις περί τα 20-25€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v