Πού θα φας (πολύ) καλά σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο

Μαμαδίσια κουζίνα, ταβέρνες «θρύλοι», ψαρικά και ζουμερά κρέατα σε αγαπημένες διευθύνσεις στον Άλιμο και το Παλαιό Φάληρο.
Πού θα φας (πολύ) καλά σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο

Γειτονιές… γειτονικές, παραλιακές, με το θαλασσινό αεράκι να τις χτυπά, ο Άλιμος και το Παλαιό Φάληρο μπορεί να μην αποτελούν hotspot εξόδου, έχουν όμως μπόλικες κρυμμένες γευστικές διευθύνσεις για να φας (πολύ) καλά με την παρέα.

Από θαλασσινά και μεζεδάκια, μέχρι πληθωρικά κρέατα και μαμαδίσια κουζίνα, οι παρακάτω ταβέρνες και εστιατόρια θα σε καλύψουν πλήρως.

Η Παλιά Φάβα

Αχαιών 38, Π. Φάληρο, τηλ: 2109311994



Η μαμαδίσια κουζίνα της κυρα- Ντίνας έχει αποκτήσει διαστάσεις θρύλου σε ένα ήσυχο δρομάκι όπου κρύβεται ανάμεσα σε αυλόπορτες μονοκατοικιών. Στην αυλή της, καταφθάνουν λαχταριστά μαγειρευτά ημέρας, από κόκορα μέχρι κουνέλι στιφάδο και από λαχταριστά μπιφτέκια μέχρι… αγριογούρουνο ή ελάφι κοκκινιστό, ανάλογα με τα «κέφια» της κουζίνας. Εδώ θα δοκιμάσεις επίσης σαντορινιά σαλάτα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, μοσχοβολιστούς λαχανοντολμάδες «βαρβάτη» πατατοσαλάτα και ορεκτικά όπως μελιτζάνες με τυρί σε πήλινο. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με ωραίο δικό τους κρασί.

Ψιψίνα

Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9822339


Φωτό: e-restaurants
Φωτεινή και κοσμαγάπητη η αυλή της Ψιψίνας, ακριβώς δίπλα στο επίσης ξακουστό κεμπαμπτζίδικο του Κυρ-Αρίστου για τους κρεατολάγνους, σερβίρει μερικούς από τους πιο value for money θαλασσινούς μεζέδες της πόλης –κι έχει φυσικά και φρέσκο ψαράκι, για όσους έχουν το κάτι τις παραπάνω να διαθέσουν. Βάλε στα «οπωσδήποτε» του μενού της το κριθαρότο με γαρίδες, το μυδοπίλαφο, το ψητό καλαμάρι, τις γαρίδες, την ταραμοσαλάτα και το γιουβέτσι σουπιάς με το μελάνι της. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 25€ το άτομο με ουζάκι και θαλασσινό τσιμπολόγημα.

Καλυψώ

Πεντέλης 41-43, Π. Φάληρο, τηλ:  2109422513



Παραδοσιακό κουτούκι η Καλυψώ τηρεί ευλαβικά το πετυχημένο τρίπτυχο της κλασικής ταβέρνας: λογικές τιμές, έμπειρο σέρβις και ωραίο κρέας. Πιάσε θέση στην χωριάτικη αυλή της και παράγγειλε τα «κλασικά» και εγγυημένα νόστιμα πιάτα μιας ταβέρνας που σέβεται εαυτόν: τραγανά κολοκυθάκια τηγανιτά, σαγανάκι κεφαλοτύρι, τυροπιτάκια, μαμαδίσιες πατάτες τηγανιτές, τρυφερό συκώτι, νοστιμότατη χοιρινή μπριζόλα, μοσχαρίσια μπιφτέκια και ωραιότατα ψημένο ψαρονέφρι. Στο τέλος έρχονται κερασμένοι λουκουμάδες με μέλι ή σοκολάτα και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 18€/άτομο με κρασί χύμα.

Βασίλης

Συντ. Δαβάκη 3, Άλιμος, τηλ. 210 9839250



Κλασσικό στέκι καλοφαγάδων της περιοχής, ο Βασίλης σερβίρει σταθερά από τα 80’s νοστιμότατα πιάτα χωρίς… φρου φρου και αρώματα. Στα παλιάς κοπής τραπέζια του πιάσε θέση για να γευτείς τα… φαβορί του μενού, μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος και μπιφτέκι κοτόπουλο στα κάρβουνα, το οποίο πρώτος λάνσαρε στην αγορά. Οι λοιπές επιλογές είναι εξίσου δυνατές και περιλαμβάνουν ωραιότατη ρεβιθάδα για τους λάτρεις του oldschool, σούπερ κοντοσούβλι, πιτούλες με λιωμένο τυρί, σπιτικά τυροπιτάκια, αρνάκι στον φούρνο, λαχανοντολμάδες, φασόλια γίγαντες, και ιμάμ μπαϊλντί. Συνοδεία χύμα κρασιού και κερασμένων λαχταριστών λουκουμάδων, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€/ άτομο.

Εμαγιέ

Θουκυδίδου 76, Άλιμος, τηλ: 21 1400 3878



Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις της λίστας μας στην περιοχή, το Εμαγιέ είναι ένα συμπαθέστατο νέο-ταβερνάκι που σερβίρει ελληνικές γεύσεις σε φιλικό και χαλαρό περιβάλλον, θαλασσινές και στεριανές. Στον κατάλογο θα βρεις ωραιότατη ταραμοσαλάτα, φάβα, κολοκυθοκεφτέδες, σαγανάκι και χειροποίητες πατάτες τηγανιτές στα ορεκτικά, ενώ στα κυρίως παίζουν «δυνατά» επιλογές όπως φιλέτο κοτόπουλο με πατάτες, συκώτι μοσχαρίσιο, λουκάνικο Καρδίτσας, αλλά και πληθωρική γαριδομακαρονάδα, γαρίδες γιουβετσάκι και χταπόδι με λαδόξυδο. Οι τιμές λογικές δεδομένης της ποιότητας, στα 18-20€/ άτομο με ωραίο λευκό κρασί.

Ο Στέλιος

Ιωνίας 198, Άλιμος, τηλ.: 210 9819014



Στο τέρμα της Ιωνίας στον Άλιμο, ο Στέλιος είναι ένας νόστιμος «θρύλος» για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, για τα εξαιρετικά καλοψημένα κρέατά του, που έρχονται απευθείας από την Ήπειρο. Τα παϊδάκια του είναι εξαιρετικά, όπως και το κοντοσούβλι, ενώ πολύ καλά είναι και τα μπριζολάκια και τα ζουμερά μπιφτέκια. Έ(ν)τερο highlight η αρνίσια συκωταριά γάλακτος: ζουμερή και καλοαλατισμένη. Τα ορεκτικά παίζουν απλώς ρόλο συνοδευτικού, ως είθισται σε αυτού του τύπου τα ταβερνάκια –τζατζίκι, σαγανάκι, σπιτικές τηγανιτές πατάτες και χωριάτικη. Οι τιμές θα κυμανθούν στα 15€ το άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v