Τέλειες μονοήμερες με άρωμα θαλασσινό

Όχι, δεν θα σου πούμε πάλι να πας στην Αίγινα και στο Σούνιο. Έχουμε τρεις φανταστικές μονοήμερες πλάι στην θάλασσα που δεν είχες σκεφτεί ως τώρα.
Τέλειες μονοήμερες με άρωμα θαλασσινό
της Ηρώς Κουνάδη

Ο Απρίλιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ να τον προϋπαντήσουμε μ’ αύρα θαλασσινή. Ναι εντάξει, μεγάλους στιχουργούς δεν μας λες, αλλά τουλάχιστον προσπαθήσαμε. Στις πρωτότυπες ιδέες για εκδρομές είμαστε καλύτεροι.

Στην Περαχώρα

Ακριβώς μιάμιση ώρα έξω από την Αθήνα, λίγο μετά το Λουτράκι, η Περαχώρα δεν περιορίζεται στο τρίπτυχο παραλία-ουζάκι-λιάσιμο: Έχει τόσα πράγματα να δεις, που ίσα που στριμώχνονται σε μία μονοήμερη. Ξεκινάμε από τη φαντασμαγορική Λίμνη της Βουλιαγμένης (του Ηραίου, για να μην την μπερδεύεις με την αθηναϊκή βερσιόν της), συνεχίζουμε στον μικρό, πανέμορφο αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου ακριβώς πάνω στην θάλασσα –η παραλία μπροστά του είναι ό,τι πρέπει για τα πρώτα πλατσουρίσματα, 20 βαθμούς λέει θα έχει το Σάββατο– και ολοκληρώνουμε με μια ωραιότατη πεζοπορία ως τον Φάρο Μελαγκάβι, που βλέπει σε ένα ηλιοβασίλεμα φαντασμαγορικό. Οι έχοντες τζιπ, κατεβείτε και στην Μυλοκοπή, είναι ίσως η ωραιότερη παραλία του Κορινθιακού Κόλπου. 



Διαβάστε περισσότερα - Μια τέλεια μονοήμερη στη Λίμνη του Ηραίου

Στάση για φαγητό: Στα τραπεζάκια που απλώνει στις όχθες της λίμνες η Ήρα, για ωραιότατα καλαμαράκια, γαρίδες στο τηγάνι, χταποδάκι στα κάρβουνα και λοιπά θαλασσινά μετά του απαραίτητου ούζου (γύρω στα 15-17€ το άτομο).

Στον Σχίνο

Δεν τον έχεις ούτε ακουστά; Τόσο το καλύτερο, η μισή χαρά κάθε εκδρομής είναι να ανακαλύπτεις νέα μέρη. Ο Σχίνος, που λες, βρίσκεται πολύ κοντά στο Αλεποχώρι (στον χάρτη εδώ) κι εκτός από μια ωραιότατη βοτσαλωτή παραλία ιδανική για να βρέξεις δαχτυλάκια, έχει κοντά του και μια απολύτως γαλάζια λίμνη, κι ας την λένε Μαυρόλιμνη και το απίθανο Φαράγγι των Μύλων, καταβάσεις στο οποίο –ιδανικές και για αρχάριους–διοργανώνει μεταξύ άλλων η Trekking Hellas.



Στάση για φαγητό: Στο ταβερνάκι που λέγεται Παραλία επάνω (το μάντεψες) στην παραλία του Αλεποχωρίου, για τέλειο γεμιστό καλαμάρι, έξτρα λαρτζ γαριδομακαρονάδα και σούπερ θέα στο ηλιοβασίλεμα. Τιμές με ουζάκια, στα 25€ το άτομο.

Στη Συκιά

«Πού είναι πάλι η Συκιά;» σε ακούμε να ρωτάς, εσύ που άνοιξες αυτό το κείμενο περιμένοντας να σου πούμε για εκατομμυριοστή φορά να πας για μονοήμερη στο Σούνιο. Ανάμεσα στο Κιάτο και το Ξυλόκαστρο, ερχόμαστε να σου απαντήσουμε, περί τη μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Η Συκιά είναι ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι με τη δική του, βοτσαλωτή παραλία, γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ για την εντυπωσιακή βίλα του Άγγελου Σικελιανού, που σχεδίασε ο ίδιος. Λίγα μόλις μέτρα από την βίλα ξεκινά το καταπράσινο Δάσος του Πευκιά, ό,τι πρέπει για ανοιξιάτικες πεζοπορίες· η δε βοτσαλωτή παραλία στα πόδια του είναι μια από τις ωραιότερες της βόρειας ακτογραμμής της Πελοποννήσου.


Φωτό: Korinthia Guide

Στάση για φαγητό: Στο Ακρωτήρι, που απλώνει τα τραπεζάκια του εκεί που σκάει το κύμα, και σερβίρει φανταστικά θαλασσινά (μην χάσεις το κριθαρώτο με γαρίδες και τα μαστόρικα τηγανισμένα καλαμαράκια) και φρέσκο ψάρι. Αν δεν ξεφύγεις με φαγκριά και λαβράκια, ένα τίμιο τσιμπούσι θαλασσινών με ουζάκι θα σου βγει γύρω στα 20€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v