Τα πιο αυθεντικά Κουτούκια στον Πειραιά

Από τη Δραπετσώνα ως την Κοκκινιά, πιάνουμε τραπεζάκι στα πιο αυθεντικά κουτούκια για τους πιο μερακλίδικους μεζέδες.
Τα πιο αυθεντικά Κουτούκια στον Πειραιά

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πειραιάς και κουτούκι αυθεντικό είναι έννοιες που πάνε πακέτο εδώ και δεκαετίες. Κάτω από κρασοβάρελα, δίπλα σε πίνακες μιας άλλης εποχής, με όμορφη παρέα και ακόμα πιο όμορφες γεύσεις η ζωή στα παρακάτω κουτούκια περνάει όμορφα, νόστιμα και παρεΐστικα, όπως παλιά.

Το Ειδικόν

Ψαρών 38, Ταμπούρια, τηλ:  21 0461 2674



Σε ένα από τα πλέον ιστορικά τρίγωνα της περιοχής, εκεί δηλαδή που συναντιούνται τα σύνορα Πειραιά, Δραπετσώνας, και Ταμπουριών θα βρεις μια θρυλική μπακαλοταβέρνα που μετρά σχεδόν 100 χρόνια ζωής και σερβίρει ακόμη εκλεκτά μεζεκλίκια, από τον μικρό αλλά πεντανόστιμο κατάλογό της. Παράγγειλε εξαιρετική φάβα, τηγανιτά κεφτεδάκια, σαλάτα ντομάτα, γίγαντες, συκώτι, ομελέτα, πατάτες φρεσκοκομμένες τηγανιτές, μεζέ σουτζούκι και την «τούρτα», το σουξέ του μαγαζιού, ένα «βουναλάκι» με τηγανιτές πατάτες και από πάνω τηγανιτά αυγά. Μαζί με χύμα κρασί, υπολόγισε περί τα 18€ το άτομο.

Το στέκι του Γίγαντα

Ασκληπιού 43, Μανιάτικα, τηλ: 21 0420 6202



Με όνομα… πολλά βαρυ, το Στέκι του Γίγαντα, είναι ένα εκλεκτό εδεσματοπωλείο που μαζεύει πολλούς από τους καλοφαγάδες της περιοχής. Μικρούλι, αλλά παραδοσιακό, ξεχωρίζει στην περιοχή για τους μεζέδες και την παρεΐστικη ατμόσφαιρά του. Εδώ δοκιμάζουμε τυρόμπαλες και ρεβιθάδα με συριανό λουκάνικο, μπουρέκι μελιτζάνας με φέτα, λούζα Σύρου, συκωταριά αρνίσια τηγανιά, τυροπιτάκια της Κυρα Φανής, ομελέτα σύγκλινο, ζουμερά μπριζολάκια τηγανιά χοιρινή, μαμαδίσια κεφτεδάκια αρωματικά. Μαζί με τα απαραίτητα κρασάκια, δεν θα δώσεις περισσότερα από 15€ το άτομο.

Το κουτούκι του Αντώνη

Αργυροκάστρου 26, Κοκκινιά, τηλ: 21 0492 4338



Χωμένο σε ένα στενάκι πάνω από την οδό Θηβών στην παλιά Κοκκινιά, το κουτούκι αυτό σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή, μέσα από τον χώρο του που θυμίζει σάλα παλιού σπιτιού, αλλά και την όμορφη αυλίτσα του. Σε τραπέζια ντυμένα με λουλουδιαστούς μουσαμάδες θα απολαύσεις μερακλίδικους μεζέδες θάλασσας από το εξαιρετικό του τηγάνι, αλλά και κάποια κρεατικά. Καλαμαράκια τηγανιτά, γαλέος σκορδαλιά, μπακαλιάρος στο τηγάνι, χόρτα εποχής, σαρδέλα ψητή στα κάρβουνα, αθερίνα και γαύρος τηγανιτός, αλλά και ζουμερά μπιφτέκια με πατατούλες τηγανιτές θα μιλήσουν στην ψυχή σου. Ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο, με ουζάκι.

Το Κουτούκι Του Τσεκούρα

25ης Μαρτίου 83, Δραπετσώνα, τηλ: 697 230 7574



Σε σκηνικό βγαλμένο από παλιά ελληνική ταινία, με παλιά κάδρα στους τοίχους και ατμόσφαιρα 60s, το Κουτούκι του Τσεκούρα βγάζει τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο και χάρη στην φιλοξενία των ιδιοκτητών σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Εδώ θα δοκιμάσεις παϊδάκια, κολοκυθοκεφτέδες τραγανούς χωρίς πολύ λάδι, φέτα σαγανάκι, αρνάκι στην λαδόκολλα, αρνίσιο κότσι στη γάστρα, πολίτικη τηγανιά, αλλά και μπριζόλες, κεμπάπ και μοσχαρίσιο συκώτι ζουμερό. Για τους… θαλασσινός, ο Τσεκούρας βγάζει και ωραίο χταποδάκι, γαρίδες, γαύρο και ψητή σαρδέλα. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί δικό τους, στα 15€/ άτομο.

Ζωοδόχος Πηγή

Ιωάννου Κατσούλη 77, Καμίνια, τηλ: 210 4814438



Βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1944, όταν άνοιξε ως μπακαλοταβέρνα, άλλαξε χέρια από γενιά σε γενιά και πλέον αποτελεί ένα υπέροχο οινομαγειρείο με την κλασική ρετρό ταμπέλα που εξακολουθεί να συγκεντρώνει πλήθος μερακλήδων. Πατατούλες baby μελωμένες στη γάστρα με ζωμό κρεάτων, ασλάν με καραμανλίδικο παστουρμά, προβατίνα στη βέργα, παπαρδέλες με μανιτάρια και κοτόπουλο, καβουρμάς βουβαλίσιος κοκκινιστός, παραδοσιακή πίτα Κιμώλου και ωραίες λαϊκές μουσικές στα ηχεία εγγυώνται μια ωραιότατη παρεΐστικη βραδιά. Ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 15€ μετά ούζου ή κρασιού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v