Σουβλάκι Πειραιάς: Τα top 5 σουβλατζίδικα που πρέπει να δοκιμάσεις
Από ιστορικά στέκια μέχρι νέες αφίξεις, συγκεντρώσαμε πέντε σουβλατζίδικα στον Πειραιά που σερβίρουν αυθεντικές γεύσεις και ποιοτικό κρέας σε τίμιες τιμές.

Από ιστορικά στέκια μέχρι νέες αφίξεις, συγκεντρώσαμε πέντε σουβλατζίδικα στον Πειραιά που σερβίρουν αυθεντικές γεύσεις και ποιοτικό κρέας σε τίμιες τιμές.
Στον Πειραιά το σουβλάκι είναι κάτι παραπάνω από street food. Είναι κομμάτι της γευστικής ταυτότητας της πόλης, ένας άγραφος νόμος φιλοξενίας και γνήσιας λαϊκής απόλαυσης.
Από ιστορικά στέκια που μετρούν δεκαετίες, μέχρι νέες αφίξεις με αυθεντικό μεράκι, συγκεντρώσαμε πέντε διευθύνσεις που δεν απογοητεύουν ποτέ.
Γιώργος
Γούναρη 18 και Νικήτα, τηλ: 21 1403 3388
Στον πεζόδρομο της Γούναρη, δίπλα στην ιστορική ιχθυαγορά του Πειραιά, ο «Γιώργος» σερβίρει εδώ και χρόνια τα πιο μερακλίδικα μπιφτεκο-σουβλάκια της περιοχής. Με μπιφτέκι φτιαγμένο από κιμά που περιέχει μόνο αλατοπίπερο και τίποτα άλλο, οι γεύσεις παραμένουν απλές αλλά αυθεντικές, θυμίζοντας παραδοσιακά κυριακάτικα τραπέζια.
Το τυλιχτό του στα 2,5€ είναι μια μικρή αποκάλυψη: ντομάτα, κρεμμύδι και μια σπιτική, κόκκινη, πικάντικη σάλτσα συνοδεύουν την πιπεράτη πίτα και το καλοψημένο μπιφτέκι, δημιουργώντας ένα συνδυασμό που σπάνια συναντάς. Αν θες κάτι διαφορετικό, υπάρχουν και καλαμάκια χοιρινά εξαιρετικής ποιότητας, πάντα ψημένα όπως πρέπει.
Καράμπελας
Πύλης 51, τηλ.: 21 0411 2622
Ο «Καράμπελας» στην Πύλης 51 δεν σε εντυπωσιάζει εμφανισιακά, όμως ό,τι του λείπει σε όγκο το κερδίζει σε γεύση και ιστορία. Κουβαλά σχεδόν μισό αιώνα σουβλακο-παράδοσης και αποτελεί σταθερή αξία στον Πειραιά. Οι τοίχοι του είναι γεμάτοι με ενθύμια του Ολυμπιακού –θα νιώσεις ότι μπήκες σε μουσείο του συλλόγου– και το φαγητό σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου.
Ο χειροποίητος γύρος του είναι σκέτη απόλαυση, ζουμερός και σωστά ψημένος, το μπιφτέκι είναι γευστικό και καλοζυμωμένο, ενώ τα τυλιχτά με τραγανές πατάτες και τη φημισμένη πικάντικη σάλτσα είναι από τα καλύτερα της περιοχής. Δεν έχει καθίσματα, οπότε προετοιμάσου να φας στα όρθια – και να το ευχαριστηθείς στα 3€ το τεμάχιο.
Νικαράγουα
Οδυσσέα Ανδρούτσου 149, τηλ.: 213 099 2200
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ (@nicaragua_stonpirea)
Η «Νικαράγουα» είναι μια σχετικά φρέσκια άφιξη στον χάρτη του πειραϊκού σουβλακιού, που όμως στέκεται στο ύψος των θρύλων. Με σύνθημα την επιστροφή στο αυθεντικό, παλιομοδίτικο τυλιχτό, προτείνει χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο μπιφτέκι, όλα εξαιρετικής ποιότητας, τυλιγμένα με ντομάτα, κρεμμύδι και πεντανόστιμη χειροποίητη κόκκινη σάλτσα – χωρίς πατάτες, φυσικά.
Το χοιρινό καλαμάκι της αγγίζει επίπεδα τελειότητας: σωστά ψημένο, μαλακό και ζουμερό με τη σωστή δόση λίπους. Το μπιφτέκι ακολουθεί με γεύση σπιτική, ενώ οι πατάτες, αν τις πάρεις σε μερίδα, είναι λεπτοκομμένες και τραγανές όσο πρέπει. Η μερίδα τζατζίκι καυτερή, σκορδάτη και φίνα, δένει το σύνολο σε μια εμπειρία σουβλακιού που δύσκολα ξεχνιέται. Τυλιχτό στα 3,10€.
Ροδόπολις
Aνδριανού 13, Κερατσίνι, τηλ.: 21 0462 3788
Το Ροδόπολις στο Κερατσίνι δεν είναι απλώς ένα σουβλατζίδικο· είναι ιστορία. Από το 1945 σερβίρει αυθεντικές, λιτές και γευστικότατες επιλογές: καλαμάκι χοιρινό, μπιφτεκάκι και μυρωδάτο σουτζούκι, όλα σε ανοιχτές μερίδες που επιβάλλεται να δοκιμάσεις, ακόμα κι αν είσαι φανατικός των τυλιχτών.
Δύο σωστά λαδωμένες πιτούλες φιλοξενούν την πρωταγωνιστική «κρεατοπραμάτεια», συνοδευόμενη από ντομάτα, κρεμμύδι, μπόλικο μαϊντανό και φυσικά τη χαρακτηριστική γλυκοκαυτερή σάλτσα που έχει γράψει ιστορία. Δοκίμασε επίσης το μοσχαρίσιο σουτζούκι, το καλοψημένο μπιφτέκι και τις ωραιότατες τηγανιτές πατάτες και θα καταλάβεις γιατί αυτό το μαγαζί παραμένει σταθερή αξία για δεκαετίες. Η μερίδα με τα καλαμάκια στα 8,50€.
Πολύβιος
Αγίου Δημητρίου 28, Δραπετσώνα, τηλ.:21 0461 7563
Ο Πολύβιος είναι η ζωντανή ιστορία της Δραπετσώνας από το 1941 και συνεχίζει να γράφει… νόστιμες σελίδες με σουβλάκια, κεμπάπ και σουτζούκι στα κάρβουνα. Ό,τι σερβίρει είναι χειροποίητο, αυθεντικό και απλό, φτιαγμένο με μεράκι και υλικά πρώτης ποιότητας – από το ζυμωμένο κεμπάπ μέχρι τις ψητές πίτες που βουτυρώνονται με αγνό βούτυρο και πασπαλίζονται με πάπρικα.
Η διακόσμηση θυμίζει Ελλάδα άλλης εποχής και οι περίφημες ανοιχτές μερίδες με δύο πίτες, ζουμερό κρέας, ντοματούλα και μαϊντανό σε κάνουν να ξεχάσεις τα τυλιχτά. Πατάτες δεν θα βρεις – εδώ μιλάμε για σχολή αυθεντικής γεύσης. Το δε πικάντικο σουτζούκι του είναι εμπειρία ζωής: καλοψημένο, πλούσιο σε μπαχαρικά, με βαθιά γεύση που μένει. Οι πίτες από 3,30€.