Τα πιο ωραία ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Κρητική κουζίνα, μοντέρνοι και κλασικοί μεζέδες, ψαροφαγία και μαγειρευτά. Από όλα θα βρεις στην πάντα ανεβασμένη Νέα Φιλαδέλφεια.
Τα πιο ωραία ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία στη Νέα Φιλαδέλφεια

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Θέλεις μπαρ; Έχει. Θες καφεδάκι και γλυκάκια; Κι από αυτά έχει. Θες να φας σε προσεγμένα μεζεδοπωλεία και ταβέρνες; Δεν έχει, να πας αλλού.

Όχι πλάκα κάνουμε, κάτσε δω μαζί μας και πάμε παρέα μια βόλτα στα πιο νόστιμα στέκια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Νέος Αμβρακικός
Παπαδιαμάντη 8, τηλ: 21 0258 2304



Πρόσφατη άφιξη στην περιοχή, ο Αμβρακικός είναι ένα συμπαθέστατο ταβερνάκι με τα όλα του. Στην ζεστή του σάλα αλλά και στον στεγασμένο εξωτερικό του χώρο, τα τραπεζάκια γεμίζουν από παρέες που απολαμβάνουν μεζεδάκια στεριάς και θάλασσας, όπως τηγανιτό θράψαλο, καλαμαράκια, χταποδάκι ψητό, σαρδέλες στη σχάρα, γαρίδες σαγανάκι, και χορταστικές μοσχαρίσιες ή χοιρινές μπριζόλες, συκώτι σχάρας και ζουμερά μπιφτέκια. Ωραιότατη και η ομώνυμη σαλάτα «Αμβρακικός» με μαρούλι, ντοματίνια, καλαμπόκι και flakes παρμεζάνας για ξεκίνημα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έχει ζωντανή μουσική με λαϊκά, ενώ ο λογαριασμός θα έρθει στα 15€/ άτομο, με κρασί χύμα.

Ντεμέκ
N.Τρυπια 1-3, τηλ: 21 1400 3850



Σε έναν… ντεμέκ με την καλή έννοια χώρο, μια παρέα φίλων έστησε αυτό το τσαχπίνικο και μοντέρνο μεζεδοπωλείο, το οποίο έγινε σύντομα talk of the new philadelfeia town χάρη στους ιδιαίτερους μεζέδες και τα πειραγμένα πιάτα του. Στον κατάλογο θα βρεις ωραία πραγματάκια για τη μέση όπως η ρακομελάτη χοιρινή τηγανιά με μαριναρισμένοι χοιρινό λαιμό, ντοματίνια και κρεμμύδι, τα γεμιστά μανιτάρια με κοτόπουλο, μπέικον, σχοινόπρασο και γραβιέρα, το σαγανάκι πικάντικης γραβιέρας σε κρούστα από μπέικον και καταΐφι με BBQ σύκου και η τηγανιτές πατατόφλουδες με τριμμένη γραβιέρα. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες μεζεδογεύμα στα 12-15€/ άτομο, με κρασί χύμα.

Μίστερ Λουκιδέλης
Γ. Παπανδρέου 79, τηλ: 2102510659



Από τις πρώτες ταβέρνες της περιοχής, ο Μίστερ βαστά από το 1932 με διαχρονικές γεύσεις. Απόλυτο must για καλοφαγάδες, ο Μίστερ βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, αλλά έχει και ατμοσφαιρικό πέτρινο εσωτερικό χώρο, όπου και σερβίρει μαμαδίσια κουζίνα με έμφαση στο κρέας. Εδώ θα δοκιμάσεις εκλεκτά πιάτα, καμωμένα με μεράκι όπως αμελέτητα, μπριζόλα με πατάτες τηγανιτές, απάκι, κεφτεδάκια με δυόσμο μυρωδάτα, χωριάτικο λουκάνικο σχάρας, αλλά και σαλιγκάρια με σάλτσα στιφάδου, τυρόπιτα Μυκόνου και νόστιμες σαλάτες. Ο λογαριασμός στα 15-17€/ άτομο με κρασί.

Αμπελάκια
Πλ. Ελ. Βενιζέλου 16, τηλ: 21 0251 1634



Ακόμα μια ιστορική ταβέρνα της περιοχής, τα Αμπελάκια είναι μια οικογενειακή ταβέρνα με μαμαδίσιο φαγητό και αρκετές επιλογές μαγειρευτών σε γενναίες μερίδες, τα οποία εκτίθενται στην παραδοσιακή βιτρίνα προς τέρψη και κατανάλωση. Ο ζεστός χώρος με τους πέτρινους τοίχους και τα κρασοβάρελα δίνει έξτρα πόντους, ενώ στο τραπέζι καταφθάνουν αρνάκι φρικασέ, γίγαντες φούρνου, γεμιστά, παστίτσιο, σουτζουκάκια σμυρνέικα, κοτόπουλο λεμονάτο αλλά και γεύσεις θάλασσας όπως σαρδέλα φούρνου, τηγανιτά προσφυγάκια, γαλέος τηγανιτός με σκορδαλιά για όσους δεν φιλάνε, και γόπα στο τηγάνι. Ο λογαριασμός στα 12-15€/άτομο, με χύμα κρασί.

Μόλυβος
Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, τηλ: 21 0258 2091



Είσαι φαν της ψαροφαγίας; Θες και το πορτοφόλι σου γεμάτο; Τότε αυτό το μικρό ταβερνάκι είναι ό,τι πρέπει για σένα. Ο Μόλυβος με φουλ νησιώτικη διάθεση και ζεστό περιβάλλον γεμάτο με φωτογραφίες της Λέσβου να κοσμούν τους τοίχους του αναλαμβάνει να σε ταΐσει θαλασσινά μεζεδάκια με πρώτες ύλες που έρχονται κατευθείαν από το όμορφο νησί. Ετοιμάσου λοιπόν για ένα ωραιότατο ψαρογεύμα με καλαμαράκια τηγανιτά, χταποδάκι σχάρας, θράψαλο ψητό, μπακαλιάρο σκορδαλιά, σαρδέλες φιλέτο, γαρίδες σαγανάκι, αλλά και νοστιμότατη φάβα, μυτηλινιά τυρόπιτα, γκιουζλεμέδες, κολοκυθοκεφτέδες, φασόλια γίγαντες και φρέσκες σαλάτες. Συνοδεία ούζου, ο λογαριασμός στα 18-20€/ άτομο.

Ρακομπερδέματα
Λεωφ. Δεκελείας 148, τηλ: 21 0252 3919



Η κρητική κουζίνα βρήκε ακόμα ένα σπίτι στην Αθήνα στον όμορφο χώρο αυτού του παρεΐστικου ταβερνείου στη Δεκελείας. Στα τραπεζάκια του θα απολαύσεις ένα καθωσπρέπει κρητικό τσιμπούσι με ένα κάρο καλούδια όπως: μυζηθροπιτάκια και μαραθόπιτες, ντάκο με ζινομυζήθρα, βραστό σταμναγκάθι με απάκι και τηγανιτά αυτά, καπνιστό λουκάνικο ξιδάτο Κρήτης, χοχλιούς μπουμπουριστούς με δενδρολίβανο και ξύδι, πατάτες τηγανιτές με αυγά μάτια και στάκα, απάκι στο τηγάνι, σύγκλινο με αυγά, αμανίτες με σως βαλσάμικου και συκωτάκια πουλερικών στο τηγάνι με ξύγαλο. Ο λογαριασμός για ένα μεζεδογεύμα  με ρακή στα 17-20€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v