Πάμε στις πρώτες ταράτσες της σεζόν!

Λατινοαμερικάνικες, χύμα, εναλλακτικές, οινικές και νόστιμες. Αυτές είναι οι πρώτες ταράτσες που άνοιξαν και μας περιμένουν για βραδιές κάτω από τα αστέρια.
Πάμε στις πρώτες ταράτσες της σεζόν!

Αν είχαμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε σπίτι, τότε αυτό θα ήταν σε κάποιον όροφο ενός κτιρίου της Αθήνας και θα αγνάντευε νύχτα μέρα την πόλη από (πολύ) ψηλά.

Μια όμορφη ταράτσα είναι αφορμή για να ερωτευτείς την Αθήνα και, όπως καλά κατάλαβες, μία μία οι ταράτσες της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους για όλους εμάς που δεν έχουμε το κεφάλαιο να επιλέξουμε ένα τέτοιο σπίτι.

Δεν πειράζει, θα βολευτούμε με τις ανοιξιάτικες βραδιές που θα μας προσφέρουν στα τραπεζάκια τους.

Anglais
Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 5560 1192



Ατενίζει από τη μία πλευρά το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Μοναστηρακίου και από την άλλη την Ακρόπολη. Με αυτό το double penetration θέας, η ταράτσα του Anglais είναι μια από τις ομορφότερες του κέντρου. Τα κοκτέιλ είναι τίμια, ενώ αν έρθεις πεινασμένος, παίζει και ένα ωραιότατο μενού με finger food, burger και πίτσες σε νορμάλ τιμές. Το απλό ποτό στα 8€.

Luv n Roll
Καραϊσκάκη 14, Ψυρρή, τηλ: 211 4182422



Το όμορφο street art του φώτισε πέρσι την πλατεία Καραΐσκάκη και μας εντυπωσίασε. Ένα χρόνο μετά το Luv n Roll, αυτός ο πολυχώρος αφιερωμένος σε κάθε μορφή τέχνης, ανοίγει ξανά την ταράτσα του η οποία κοιτάζει στα μάτια την Ακρόπολη για να σερβίρει ψαγμένα κοκτέιλ και ιδιαίτερες γεύσεις με Keto, Vegan και Detox προσανατολισμό. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€ - δες τον κατάλογο εδώ

Bios
Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ.: 210 3425335



Η ωραιότερη –και χαλαρότερη– ταράτσα του Γκαζιού, που κοιτάζει στα μάτια τη φωτισμένη Ακρόπολη από τη μια και τις κατακόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης από την άλλη έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με το καλοκαίρι στην πόλη. Ετοιμαζόμαστε και φέτος να πιάσουμε θέση στις ξαπλώστρες τις, να τα πιούμε και να δούμε για πολλοστή φορά το Alien Planet στον απέναντι τοίχο. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ στα 8-9€.

Buena Vista Social Bar
Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3210017



Λαμπερό, χρωματιστό και ταξιδιάρικο, το λατινοαμερικάνικο μπαράκι ατενίζει την Ακρόπολη και την… Κούβα, μέσα από έναν έθνικ κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει πληθώρα Tapas, tacos, fajitas, και burgers, καθώς και signature cocktails, όπως το γλικόξινο Down in Mexico με τεκίλα, ροδάκινο και μπαχαρικά ή το Coco Caliente με βότκα, κονιάκ, λάιμ και γάλα καρύδας. Οι μουσικές του αγαπούν το freestyle, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα κοκτέιλ από 9€.

Ζουμπουρλού
Αισχύλου 4, Ψυρρή, 210 3314854



Μια κομφεταρία, πέρα από λαχταριστά γλυκά, σερβίρει και ωραιότατα ποτάκια και κοκτέιλ στην κουκλίστικη ταράτσα της, η οποία ανοίγει προς το παρόν Σαββατοκύριακα. Δοκίμασε ένα Chios Secret με βότκα με μαστίχα από την Χίο, χυμό από μοσχολέμονο, δροσερά φύλλα βασιλικού και ώριμη φράουλα ή την δική τους πρόταση στο κλασικό spritz με λικέρ από μανταρίνι, περγαμόντο, φρέσκο λεμόνι, κουφοξυλιά και αφρώδη οίνο. Τα απλά ποτά στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Το Λοκάλι 
Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673



Πολύχρωμη, καταπράσινη και άκρως καλοκαιρινή, η ταράτσα του Λοκάλι ανοίγει για ακόμα μια σεζόν , με νέο χαρακτήρα, νέο κατάλογο σε φαγητό και κοκτέιλ και γενικά νέα και ωραία πράγματα. Τα επίσημα «εγκαίνια» με όλα τα παραπάνω θα γίνουν μετά το Πάσχα, και μέχρι τότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανυπομονούμε για το τι μας ετοιμάζει. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ (λογικά) από 8€.

Monk
Καρόρη 4, πλ. Αγίας Ειρήνης, τηλ: 210 3211117



Tα καλά κρασιά πίνονται σε ρομαντικές ταράτσες και η ταράτσα του είναι μια από τις ομορφότερες του κέντρου. Ατμοσφαιρική και χαλαρή, προσφέρεται για οινικές δοκιμές κάτω από τα αστέρια. Η λίστα κρασιών είναι πληθωρική, η δε τεχνική Coravin που χρησιμοποιείται στο σερβίρισμα επιτρέπει να απολαμβάνουμε και τις 200 ετικέτες της σε ποτήρι. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 3€ και φτάνουν μέχρι τα 20€, για τα πιο σπάνια κρασιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v