Τέλεια εστιατόρια σε Βύρωνα, Ζωγράφου και Υμηττό… έως 25 ευρώ

Φάγαμε τίμιες μακαρονάδες, λαχταριστά μεζεδάκια και πεντανόστιμα θαλασσινά χωρίς να πληρώσουμε πολλά στην «χρυσή τριάδα» του (από)κεντρου.
Τέλεια εστιατόρια σε Βύρωνα, Ζωγράφου και Υμηττό… έως 25 ευρώ

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είναι κοντά στο κέντρο, αλλά και… όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως ξέρουν να μας ταΐζουν καλά, σε εστιατόρια που σερβίρουν λαχταριστά πιάτα χωρίς να βαράνε ανελέητα τις τιμές.

Αγαπημένα εστιατόρια σε Βύρωνα, Ζωγράφου και εκεί ψηλά στον Υμηττό, για να φας ποιοτικά, νόστιμα και χορταστικά, χωρίς να πληρώσεις πολλά ευρώ.

Sala Di Gusto
Λεωφ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 31, Βύρωνας, τηλ: 21 0764 8561



Με περιβάλλον που θυμίζει ιταλική τρατορία, το Sala Di Gusto εγγυάται ότι θα απολαύσεις λαχταριστά πιάτα της γειτονικής χώρας σε γενναίες ποσότητες, χωρίς να πληρώσεις πολλά. Ο κατάλογος περιλαμβάνει νοστιμότατες πίτσες κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο και πληθωρικές μακαρονάδες. Δοκίμασε οπωσδήποτε την Sala di gusto με edam, ζαμπόν, μπέικον, pepperoni, μανιτάρια, πράσινη και κόκκινη πιπεριά ή μια Pollaiolo με edam, φιλέτο κοτόπουλο, μανιτάρια και πράσινη πιπεριά και… βούτα σε ένα πιάτο χορταστικής Spaghetti montanara με κρέμα γάλακτος, ζαμπόν, κιμά μοχαρίσιο, μανιτάρια και μαϊντανό. Συνοδεία ωραίου χύμα κρασιού, ο λογαριασμός περί τα 20€/ άτομο.

Σουρτούκω
Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας, τηλ. 2111846571



Η Σουρτούκω δηλώνει μπελαλού, μεζεκλού, και αγαπά τις πολίτικες λιχουδιές και τα ρεμπέτικα. Στο όμορφο εσωτερικό της, αλλά και στα ξύλινα τραπεζάκια που απλώνει έξω στο πλακόστρωτο θα δοκιμάσεις εκλεκτά πιάτα, με αρκετή διάθεση για νόστιμους πειραματισμούς. Βάλε στα οπωσδήποτε της παραγγελίας σου, την τυρόπιτα κανταΐφι, με μπεσαμέλ τυριών και ξιδάτη μαρμελάδα ντομάτας, το πεϊνιρλί με σουτζούκι, κασέρι και αυγό, της μανιάτικες Τσουχτές με παστό καλαμάτας, μυζήθρα και αυγό, το μιξ λουκάνικων Δράμας και Κρήτης και το μοσχαρίσιο συκώτι με λεμονάτη σάλτσα μυρωδικών και σκόρδο. Με ωραίο χύμα κρασάκι ή αποστάγματα, θα υπολογίσεις περί τα 18-20€ το άτομο.

Foofootos
Γεωρ. Παπανδρέου 71-67, Ζωγράφου, τηλ: 21 0778 0809



Κάνει τη διαφορά μεταξύ των κλασικών φοιτητομεζεδοπωλείων που βρίθουν στην περιοχή, και ετοιμάζει ιδιαίτερα και «πειραγμένα» πιάτα ελληνικής κουζίνας, με ποιότητα και νοστιμάδα. Ο… φούφουτος, έχει άνετο και φιλικό περιβάλλον, βγάζει τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο και σερβίρει στα τραπεζάκια του πρωτότυπες γεύσεις όπως τζατζίκι με κουρκουμά και τσιπς κολοκυθιού, αυγά μάτια με απάκι, στακοβούτυρο και πατάτες τηγανιτές, πιτάρι Μάνης με πράσο, κρεμμύδι, χόρτα, γαλομυζήθρα και μαυροσούσαμο, κεφτεδάκια προβατίνας με σάλτσα ντομάτας, γαλοτύρι και δυόσμο, οσομπούκο κατσαρόλας με παπαρδέλες και ξηρή μυζήθρα Κρήτης και μια φοβερή χοιρινή σπαλομπριζόλα με ζεστή σαλάτα από μανιτάρια και ντοματίνια. Συνοδεία ελληνικών αποσταγμάτων ή χύμα κρασιού, δε θα πληρώσεις παραπάνω από 20€/ άτομο.

Το Διχτάκι
Χλόης 35, Ζωγράφου, τηλ: 21 0779 0766



Δεν είναι τυχαία από τα πιο παλιά μαγαζιά της περιοχής. Η οικογενειακή αυτή ψαροταβέρνα, ό,τι πρέπει για οικογένειες, έχει ωραία αυλή και όμορφο εσωτερικό με ξύλινα τραπεζάκια και έργα του Τσαρούχη που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Εδώ θα δοκιμάσεις το πιάτο –σήμα κατατεθέν του, τα μύδια αχνιστά με νόστιμο ζουμάκι να τα συντροφεύει ό,τι πρέπει για βούτες, καθώς επίσης διάφορα ψαράκια στο τηγάνι (γαύρο, μαριδάκι, αθερίνα), πατατοσαλάτα, τηγανητά μπακαλιαράκια, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι ψητό, παραδοσιακή φάβα και καλαμαράκια τηγανιτά. Αν θες κρέας, παίζουν και τίμιες ποικιλίες. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€ ανά άτομο με χύμα κρασάκι.

Τα Μπρουσκούνια
Αποστόλων Πέτρου Και Παύλου 1, Υμηττός, τηλ: 21 0761 0710



«Όταν ήμασταν μικρά, η Μαμά μας φώναζε μπρουσκουνάκια, τα δικά της αφράτα, τσουπωτά μωράκια», λένε οι ιδιοκτήτες αυτού του συμπαθέστατου μεζεδοπωλείου… εκεί ψηλά στον Υμηττό. Τώρα που μεγάλωσαν, ονόμασαν το μαγαζί τους στην ενήλικη εκδοχή του ονόματος, και ετοιμάζουν νοστιμότατα εδέσματα όπως την ωραία μπουσκουνοσαλάτα με πράσινα λαχανικά, αμύγδαλο φιλέ, μπέικον, μανιτάρια σωτέ και ντρέσινγκ πορτοκαλιού, κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού, τάρτα με πράσο και τυρί μετσοβόνε, σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης, σουσάμι και μέλι, χοιρινή πανσέτα με σάλτσα από ουίσκι και χορταστική μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με βουτυράτες πατάτες baby. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με δικό τους κρασί, στα 15-20€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v