Οι πιο ωραίες και οικονομικές μπριζόλες στο κέντρο της Αθήνας

Μοσχαρίσιες και χοιρινές, αυτές οι μπριζόλες θα σε χορτάσουν, θα μιλήσουν στην ψυχούλα σου και δε θα σου κοστίσουν πολύ.
Οι πιο ωραίες και οικονομικές μπριζόλες στο κέντρο της Αθήνας

Είναι το απόλυτο ελληνικό comfort food. Γαληνεύει το είναι σου, σε ηρεμεί σε κάθε μπουκιά, σε χορταίνει, και στο τέλος σου αφήνει ένα κόκκαλο να ρουφήξεις σαν να μην υπάρχει αύριο.

Μπριζόλα λέιντιζ εντ τζέντλεμεν, μεγάλη διατροφική ανακάλυψη για μεγάλα κρεατοφαγικά τσιμπούσια. Καλώς ή κακώς κοστίζει η μοσχαρίσια κοστίζει αρκετά.

Αυτό όμως δε θα πρέπει να σε ανησυχεί, γιατί στο κέντρο της πόλης μπορείς να τη γευτείς χωρίς να πληρώσεις πολλά.

Το Παραδοσιακό
Κολοκοτρώνη 59, τηλ: 21 0323 1700



Αυτό το παραδοσιακό ψητοπωλείο ετοιμάζει καθημερινά εκτός Δευτέρας εξαιρετικά κρεατικά για τους πεινασμένους και απαιτητικούς θαμώνες του κέντρου, από τα οποία ξεχωρίζουν οι αρκετά οικονομικές μοσχαρίσιες αλλά και χοιρινές μπριζόλες. Ψημένες όπως πρέπει, συνοδεύονται με μπόλικες φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο, με μπίρα.

Ο Τέλης
Ευριπίδου 86 και Επίκουρου 20, 2103249582



Το μαγαζί-θρύλος που στέκει από τα τέλη του ’70 στη γωνία της Ευριπίδου με την Επικούρου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ένα όνομα, μια ιστορία, λιτός κατάλογος, νοστιμότατα και ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια σε μερίδα με τηγανιτές πατάτες, και φυσικά ένα «καυτερό» ήτοι μπουγιουρντί για τη μέση, άντε και καμιά μπίρα αρκούν. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€/ άτομο, με τα προαναφερθέντα.  

Μπριζολάκια Ακαδημίας
Μαυρομιχάλη 9, τηλ: 21 0362 7234



Στέκι των φοιτητών της Αθήνας, με ωραιότατο σουβλάκι, αλλά και εξαιρετικές, καλοψημένες μπριζόλες σε χοιρινή και μοσχαρίσια εκδοχή, τα Μπριζολάκια της Ακαδημίας παραμένουν μια από τις καλύτερες επιλογές οικονομικής κρεατοφαγίας στην περιοχή. Στον κατάλογο θα βρεις και νοστιμότατες σαλάτες, ενώ για ένα μπριζολογεύμα εδώ, υπολόγισε περί τα 12-15€/ άτομο, με μπίρα, αναλόγως της μπριζόλας που θα πάρεις.

Μπριζολάκια.gr
Ευελπίδων 47, τηλ: 21 0881 3121



Όνομα, ιστοσελίδα και πράγμα, αυτό το μπριζολάδικο της Ευελπίδων γεμίζει ελπίδα τον ουρανίσκο σου με καλοψημένα, ζουμερά και νόστιμα μπριζολάκια χοιρινά, αλλά και μπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος, ψαρονέφρι, παϊδάκια και κεμπάπ, τα οποία συνοδεύονται απαραιτήτως με πατάτες τηγανιτές. Μπορείς ωστόσο  να τα πάρεις και με το κιλό, αν είσαι από εκείνους που δεν χορταίνουν εύκολα. Για ένα λουκούλλειο γεύμα, υπολόγισε περί τα 10-15€/ άτομο, με μπίρα, ανάλογα τι κρέας θες.

Κεφτέπολις
Κάνιγγος 6, τηλ: 21 0330 0200

Συγχαρητήρια να δώσουμε για το όνομα, σε αυτό το αγαπημένο ψητοπωλείο της Κάνιγγος, το οποίο φυσικά εξειδικεύεται στα λαχταριστά κεφτεδάκια, αλλά συγχαρητήρια αξίζουν και στα χοιρινά του μπριζολάκια, σούπερ οικονομικά, σούπερ νόστιμα σε ικανοποιητική ποσότητα για πεινασμένους. Φρέσκες σαλάτες, τυλιχτά και ορεκτικά συμπληρώνουν τον κατάλογο, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€ κατ’ άτομο, με μπίρες.

Ροζαλία
Βαλτετσίου 59, τηλ: 2103802725

Η ιστορική ταβέρνα των Εξαρχείων έχει ταΐσει γενιές από Αθηναίους με τα μαγειρευτά της και τα μαμαδίσια πιάτα της, και δε θα μπορούσε να μην εξειδικεύεται στην σχάρα, από την οποία φυσικά περνάνε νόστιμες μπριζολο-επιλογές. Σταθερή αξία η χοιρινή ντόπια μπριζόλα του καλοφαγά στα 600 γραμμάρια για μερακλήδες, καθώς και τα μπριζολάκια λαιμού, η μοσχαρίσια γάλακτος και η κατά τι ακριβότερη σταβλίσια σπαλομπριζόλα, όλες σερβιρισμένες με γαρνιτούρα της επιλογής σου. Ο λογαριασμός στα 12-18€/ άτομο, αναλόγως επιλογών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v