Οι πιο λαχταριστές μπριζόλες της Αθήνας

Καμία νηστεία. Αυτά τα κρεατοφαγικά στέκια στην Αθήνα είναι ικανά να σε κάνουν να αμαρτήσεις για ένα medium rare T-Bone.
Οι πιο λαχταριστές μπριζόλες της Αθήνας

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η μπριζόλα είναι το φαγητό των Θεών, δε χωρά αμφισβήτηση. Αρκεί να ξέρεις πού να την φας. Επίσης, για να την απολαύσεις στην ζουμερή της εντέλεια θα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω, ιδιαίτερα αν επιλέξεις κάποια ψαγμένη κοπή ή ράτσα.

Εν ολίγοις, μην περιμένεις να φας καλή μοσχαρίσια με λιγότερα από 10€ τη μερίδα. Νόμος.

Μην γκρινιάξεις λοιπόν αν οι παρακάτω τιμές σου φανούν… κάπως. Εμπιστέψου μας και δεν θα χάσεις.

Base Grill
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι



«Από θαλασσινά έχουμε μόνο αλάτι» λένε στον Ναό της κρεατοφαγίας στο Περιστέρι, εκεί όπου το μενού περιλαμβάνει εκλεκτές κοπές κρεάτων υποδειγματικά ψημένων όπως φιλέτο σπάλας Rib Eye 100+ ημερών ωρίμανσης, μπριζόλα σπάλας ωρίμανσης, πικάνια φιλεταρισμένη και ολόκληρη και μεγαλοπρεπή T-Bone 750 γραμμαρίων. Ο λογαριασμός στα 40-50€/ άτομο, με κρασί, αναλόγως επιλογών.

Steak Alive
Κρήτης 23, Κορυδαλλός



Eξαιρετική πρώτη ύλη, εξαιρετικό λογοπαίγνιο στο όνομα και εξαιρετικό ψήσιμο σε εκλεπτυσμένες κοπές κρεάτων προσφέρει το μοντέρνο κρεατάδικο του Κορυδαλλού. Το Rib Eye ξηρής ωρίμανσης 6 εβδομάδων, το outside skirt black angus, η Τomahawk γαλλικής κοπής και Τ-bone γάλακτος αποτελούν σταθερές αξίες. Ο λογαριασμός στα 30-40€/ άτομο αναλόγως τι θα πάρετε.

Drakoulis Dry & Raw
Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 103, Βούλα και Σκουφά 52, Κολωνάκι



Σε δύο σημεία σε κέντρο και Βούλα, το μοντέρνο κρεοπωλείο διαθέτει βιτρίνες με εκλεκτά κρέατα τα οποία διαλέγεις και απολαμβάνεις στον χώρο του εστιατορίου, όπου μετά τις 12 «βαράει» ηλεκτρονικά. Χορταστική ποικιλία από ράτσες (Wagyu, Kobe, Black angus κ.α.), προελεύσεις (Αυστραλία, Αμερική κ.α.) και κοπές εγγυώνται ένα οργασμικό κρεοφαγικό γεύμα. Ο λογαριασμός ξεφεύγει, κάποια ορεκτικά είναι υπερτιμημένα, αλλά για μια στο τόσο αξίζει – από 60€/ άτομο.

Γίδι
Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848



Κλασική χασαποταβέρνα η οποία επαναπροσδιορίζει το κρεατοφαγικό τσιμπούσι δίνοντάς του new age περιτύλιγμα και ψήνει αριστοτεχνικά κρεατικά και αριστουργηματικές μπριζόλες στα κάρβουνα. Ξεχωρίζουν η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, η μοσχίδα και το ελληνικό T-Bone, πραγματικό κομψοτέχνημα. Ο λογαριασμός στα 30-35€/ άτομο για ένα γεύμα με κρασί.

Φάρμα Μπράλου
Μηλιώνη 9, Κολωνάκι



Πιστό στο ποιοτικό κρέας και την farm-to-table φιλοσοφία, το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου στο Κολωνάκι προσφέρει διαμάντια από τη φάρμα με μεγάλη ποικιλία σε κοπές, ράτσες και σιτέματα: T-Bone ωρίμανσης και σπαλομπριζόλα ωρίμανσης 60 ημερών, Strip Loin Black Angus και Rib Eye Black Angus συγκαταλέγονται στα χιτ του καταλόγου. Ο λογαριασμός στα 40-60€/ άτομο με κρασί.

Wood
Εμμ. Μπενάκη 22, Κηφισιά



Ένα μοντέρνο steak house σε μια από τις πιο στιλάτες αυλές της Κηφισιάς παίρνει πολύ σοβαρά την υπόθεση κρέας με δικό του ωριμαντήριο και παρασκευαστήριο γεγονός που φαίνεται καθαρά στο λαχταριστό μενού. Στα οπωσδήποτε η ταλιάτα φιλέτου με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, η Picania από Rubia Galicia Roxa 60+ ημερών, το Αμερικάνικο Rib Eye ωριμασμένο με καπνιστό bourbon και το μπριζολάκι μοσχίδας. Ο λογαριασμός από 40€/ άτομο, με κρασί.

La Argentina
Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου B 33, τηλ: 21 0682 7215



Από το Καλέντζι στο Χαλάνδρι, μια T-Bone δρόμος. Η «βόρεια» Argentina ψήνει εξαιρετικά κρέατα και μπριζόλες, όπως την Costeleta Sin Lomo ήτοι Rib Eye με κόκκαλο 500-650 γραμμαρίων, το Cuadril δηλαδή κιλότο μόσχου και την Costeleta Redonda (σπαλομπριζόλα 750-900 γραμμαρίων). Ο λογαριασμός στα 25-30€ κατ’ άτομο, με δικό τους κρασί.

Kozi’s
Π. Τσαλδάρη 34, Μελίσσια



Αν οι Toto γνώριζαν θα έγραφαν «bless the steaks down in Africa», μιας και οι υπέροχες αφρικανικές μπριζόλες του Kozi’s είναι χάρμα ουρανίσκου τόσο χάρη στο ψήσιμο όσο και στο μαρινάρισμά τους σε μπαχαρικά από τη Νότια Αφρική: μεγάλη Chakalaka, ζουμερό T-Bone αλλά και τίμια χοιρινή μπριζόλα μαζί με στρογγυλές πατατούλες συγκαταλέγονται στα χιτ. Ο λογαριασμός στα 25-30€/άτομο με δικό τους κρασί.

Οι πιο value for money προτάσεις

Ταβέρνες και ψησταριές που κρατάνε την... ψησταριά ψηλά.


Μυρτιά
Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη και Αγίας Παρασκευής 24, Περιστέρι



Ό,τι και να πάρεις εδώ σε κρέας θα σε ικανοποιήσει πλήρως, αλλά αυτές οι τεράστιες μοσχαρίσιες μπριζόλες της είναι άλλο πράγμα. Σερβίρονται με βουνό από καλοτηγανισμένες μαμαδίσιες πατάτες. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με δικό τους κρασί στα 20€/ άτομο. Μπόνους οι λαχταριστοί λουκουμάδες στο τέλος.

Ταβέρνα Θανάσης 1948
Κων/νου Καβάφη 48, Άγιος Ελευθέριος



Ψήνει ασταμάτητα κορυφαίες μπριζόλες με περίσσια μαεστρία, τις οποίες σερβίρει στην όμορφη αυλή του από το 1948 παρακαλώ: Μοσχαράκι αλά Αρτζεντίνα σε πλάκα, σπαλομπριζόλα Tomahawk σιτεμένη, Rib Eye, Tagliata Flap Steak και λοιπές ψαγμένες και άψογα ψημένες κοπές. Ο λογαριασμός στα 20€-30€/ άτομο με κρασί αναλόγως τις κοπές που θα επιλέξεις.

Το Παραδοσιακό
Κολοκοτρώνη 59, Κέντρο

Αυτό το... παραδοσιακό ψητοπωλείο ετοιμάζει καθημερινά εκτός Δευτέρας εξαιρετικά κρεατικά για τους πεινασμένους και απαιτητικούς θαμώνες του κέντρου από τα οποία ξεχωρίζουν οι αρκετά οικονομικές του μοσχαρίσιες αλλά και χοιρινές μπριζόλες. Ψημένες όπως πρέπει, συνοδεύονται με μπόλικες φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με κρασί. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v