Οι τιμιότερες μπριζόλες της πόλης

Θέλετε μια τίμια μπριζόλα, δε θέλετε να δώσετε μία περιουσία, ούτε να μπλέξετε με ονόματα κοπών που παραπέμπουν σε παίκτες του μπάσκετ (βλ. Kobe).
Οι τιμιότερες μπριζόλες της πόλης

Οι εποχές που η μοσχαρίσια μπριζόλα θεωρούταν διαιτητικό πιάτο, καθότι το ψήσιμο στα απανταχού εστιατόρια έδιωχνε το λιπάκι και την έκανε σόλα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Εστιατόρια, ταβέρνες και κρεατοφάγοι αντιλήφθηκαν πως η καλή μοσχαρίσια μπριζόλα δεν τρώγεται καλοψημένη, αλλά τουλάχιστον medium· έτσι λίγο με το αιματάκι της.  Έκτοτε, τα πιάτα με λογιών κοπές μοσχαριού πλήθυναν, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, η μπριζόλα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. 

Ιδού λοιπόν ταβέρνες και εστιατόρια τα οποία τιμούν την ανάγκη μας για λαχταριστή μπριζόλα.

Φάρμα Μπράλου, Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, τηλ: 213 04 55 929 



Αν κάποιο εστιατόριο φημίζεται για υψηλή κρεατοφαγία στην Αθήνα, αυτό είναι η φάρμα Μπράλου. Μερακλήδικο σε κάθε του έκφανση, σερβίρει άψογη πρώτη ύλη· άλλωστε τα κρέατα είναι δικά του και τα φέρνει απευθείας από τη φάρμα του στον Μπράλο Φθιώτιδας. Εκτός από φάρμα, διαθέτει και ένα πολυκατάστημα στο Κολωνάκι με ψητοπωλείο στον τελευταίο όροφο. Με τον παλιό, παραδοσιακό, πατροπαράδοτο τρόπο, διαλέγετε την μπριζόλα της αρεσκείας σας και ζητάτε τρόπο ψησίματος. Η τιμή της σπαλομπριζόλας με κόκκαλο κινείται στα 16 ευρώ/κιλό, ενώ η μπριζόλα κόντρα με κόκκαλο στα 15 ευρώ/κιλό. 

Base Grill, Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64 και Αμμοχώστου, Περιστέρι, τηλ: 21 0575 7455 



Είναι το Base Grill το πιο φημισμένο μονδέρνο ψητοπωλείο των Αθηνών; Για κάποιους ναι. Με μότο τους το «Από θαλασσινά έχουμε μόνο αλάτι», ψήνουν και σερβίρουν αριστοτεχνικά τα μοναδικά τους κρέατα. Παραγγέλνετε, επιλέγετε επίπεδο ψησίματος, και οι εκπαιδευμένοι σερβιτόροι καταφθάνουν με το εκλεκτό έδεσμα στο τραπέζι και σας κόβουν σε λαχταριστές λωρίδες το κρέας επιλογής σας. Η τιμή των μοσχαρίσιων μπριζολακίων κυμαίνεται στα 15 ευρώ, ενώ της μοσχαρίσιας σπαλομπριζόλας στα 22 ευρώ. 

Ο Βλάχος, Καραμανλή 1 & 17 Νοέμβρη, Μελίσσια,  τηλ: 21 0613 0672

Για τους παραδοσιακούς μερακλήδες υπάρχει και ο Βλάχος στα Μελίσσια. Πατροπαράδοτη κλασική ταβέρνα με τα καρό της τραπεζομάντηλα και το ζυμωτό ψωμί με το οποίο σε υποδέχεται. Παρότι ταβέρνα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σχετικά με το ψήσιμο της μπριζόλας σας, όπως τη ζητήσετε έτσι θα σας τη φέρουν. Με 9 ευρώ θα φάτε μία μερίδα με τρεις χοιρινές μπριζόλες συνοδεία φρέσκων πατατών, ενώ η μοσχαρίσια ανάλογα με το μέγεθος θα σας κοστίσει 12 με 15 ευρώ. 

STEAK ALIVE, Κρήτης 23 & Αγ. Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, τηλ: 210 4952000



Αν μπείτε στη σελίδα της ταβέρνας στο Facebook θα πάρετε μία πρώτη γεύση από το μεράκι που έχουν βάλει οι άνθρωποι του καταστήματος στην ταβέρνα τους, όπου ακόμη και το About τους έχει τη δική του ιστορία. Με σύμβολό τους το γράμμα «Α» (διαβάστε το About, είπαμε είναι ενδιαφέρον). Αναλόγως του μεγέθους που θα επιλέξετε, για μία Cowboy rub steak θα πληρώσετε από 19 ευρώ μέχρι 25, ενώ για μία τσεκουράτη χοιρινή 700 γραμμαρίων θα δώσετε 14 ευρώ. 

Argentina, Μπιτάκου 3, Καλέντζι, τηλ.: 22940 66476



Σε αυτό το κατ’ εξοχήν (βρίσκεται στον Μαραθώνα κιόλας) μπριζολάδικο θα βρεις μία από τις καλύτερες μπριζόλες Αθηνών και περιχώρων. Τα ηνία της επιχείρησης κρατούν τα μέλη της οικογένειας Μυλωνά, που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη βόρεια Αργεντινή και ήταν εκείνοι που το 1979 έφεραν στην Ελλάδα το «επαναστατικό» ψήσιμο του κρέατος ala argentina. Υπάρχει μία διαδικασία όμως, ιεροτελεστία θα έλεγε κάποιος κρεατολάγνος. Καλείτε το κατάστημα τρεις με τέσσερις ώρες πριν, ώστε να προετοιμάσουν την παχιά μπριζόλα που πρόκειται να φάτε και να της αφιερώσουν τον απαραίτητο χρόνο ψησίματος. Σας προειδοποιούμε πως αν βρίσκεστε τριγύρω και αποφασίσετε να καθίσετε, θα περιμένετε πολύ και δε θα γευτείτε το μεγαλείο της τεράστιας αυτής μπριζόλας. Το κόστος; Μία τεράστια μπριζόλα κοστίζει 38 ευρώ το κιλό, ωστόσο αντιστοιχεί σε δύο με τρία άτομα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v