Πού θα φας λαχταριστά Bao Buns στην Αθήνα

Θα μπορούσε ένα ψωμάκι ατμού να είναι τόσο μα τόσο νόστιμο; Κι όμως. Σε αυτά τα μέρη τα Bao Buns είναι με μια λέξη υπέροχα.
Πού θα φας λαχταριστά Bao Buns στην Αθήνα

Ο δυτικός κόσμος χρωστά πολλές νοστιμιές στην Κίνα – και έναν κορωνοϊό αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα.

Ανάμεσα τους και η νέα μόδα των Bao Buns ήτοι αφράτα ψωμάκια στον ατμό, τα οποία γεμίζονται με πάσης φύσεως κρέατα, λαχανικά και εξωτικές σάλτσες και τρώγονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι σχετικά μικρά, δεν σε βαραίνουν και αποτελούν την επιτομή του ασιατικού street food.

Πού θα τα απολαύσεις;

Mr Pug’s Canteen
Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0682 4001



 

 

 


View this post on Instagram


A post shared by Passion Food (@passion_foodgr)







O κύριος Pug ήταν από τους πρώτους που έστησε το μαγαζάκι του στα Βόρεια σερβίροντας αποκλειστικά Bao Buns και του βγάζουμε το καπέλο. Φτιάχνει εξαιρετικά και αφράτα ψωμάκια, τα οποία γεμίζει με χοιρινό μαριναρισμένο με γλυκοπικάντικη σάλτσα και πίκλα κρεμμυδιού, με γαρίδα tempura, κάρι και σάλτσα σουσαμιού, με ψητή ασιατική πάπια κ.α. Σερβίρει και λαχταριστά churros για επιδόρπιο. Οι τιμές τους από 2,70€.

Pink Flamingo Dim Sum
Σκούφου 2-4, τηλ: 2103316177



Επίσης βετεράνος του είδους, αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας, ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει νοστιμότατα ψωμάκια, και τα γεμίζει με ψητή πάπια, μαρινάτα με καρότα, τζίντζερ μαγιονέζα, φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι, αλλά και με ψητό χοιρινό και tempeh teriyaki, με όλα τα παρελκόμενα. Ωραιότατα και τα Dim Sum, «πουγκάκια» γεμιστά με κοτόπουλο και γαρίδα. Οι τιμές τους από 5€.

Tyler's
Αρχελάου 10, Παγκράτι, τηλ: 21 1418 4068
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tyler’s (@tylers.bao)



Η νέα άφιξη του Παγκρατίου αφοσιώνεται στο λαχταριστό street food και δημιουργεί εξαιρετικά ψωμάκια σε λαχταριστούς συνδυασμούς. Δοκίμασε, για παράδειγμα, το Pork Belly με σιγομαγειρεμένη παντσέτα ψητή, σάλτσα teriyaki, πίκλα αγγούρι, φρέσκο κρεμμύδι, sriracha, και μαγιονέζα ή το Duck με πάπια, hoisin sauce, φουντούκι, φινόκιο πίκλα, πράσινο μήλο και chives. Οι τιμές τους από 4€.

BAOBAE - Bao Buns & Cocktails
Καψάλη 5-7, Κολωνάκι, τηλ: 21 0010 7696



Θες κάτι νόστιμο και εξωτικό στα όρθια, αλλά και ένα κοκτέιλ για να το συνδυάσεις; Το BAOBAE καλύπτει την ανάγκη σου και με το παραπάνω, ετοιμάζοντας νοστιμότατες λιχουδιές. Εδώ θα δοκιμάσεις το Piggy Bun με pork belly, ginger, κρεμμύδι και chilly garlic mayo, το Chicky Bao Bun με κοτόπουλο πανέ, πίκλες αγγουριού και sriracha mayo, το Prawn με γαρίδες τεμπούρα και πολλά ακόμα. Οι τιμές τους από 3,90€.

Mr.Dim
Κράτητος 9 και Ευρυδάμαντος 59, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 0935 6041



Δεν ειδικεύεται στα Bao Buns, αφού το μενού του καλύπτει όλη την ασιατική κουζίνα, όμως τα φτιάχνει με μεράκι και είναι νοστιμότατα. Από τον κύριο Dim θα πάρεις Bao με χοιρινό, BBQ sauce, πίκλες και coleslaw salad, με κοτόπουλο, με μπιφτέκι καρότου (!), με σολομό, με μοσχάρι και κίτρινο κάρι, ακόμα και γλυκό με φυστικοβούτυρο και Merenda. Οι τιμές τους από 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v