Τρώμε μεζεδάκια δίπλα σε ζεστά τζάκια

Βγαίνουμε για λίγο από το σπίτι για να μυρίσουμε λίγη τσίκνα, λίγο καμένο ξύλο, να φάμε και, αν είμαστε τυχεροί, να πιάσουμε θέση δίπλα σε τζάκια που σιγοκαίνε.
Τρώμε μεζεδάκια δίπλα σε ζεστά τζάκια

Ενώ η Ελπίς σαρώνει τη χώρα, εμείς αναζητούμε τρόπους να αποδράσουμε λίγο από τη ζεστασιά του σπιτιού μας, ώστε να αφήσουμε κάτω τα κατσαρολικά και τις κουτάλες και να φάμε σε μέρη με θαλπωρή, όπου το κρέας μοσχοβολάει και το τζάκι προσθέτει στον χώρο χωριάτικη αύρα.

Αναφιώτικα

Μνησικλέους 24, Πλάκα, τηλ: 21 0324 4428

Posted by Anafiotika Cafe-Restaurant / Αναφιώτικα Καφέ-Εστιατόριο on Thursday, 9 December 2021


Ένα μίνιμαλ τζάκι σε έναν χώρο με ρετρό διακόσμηση, με ζεστή ατμόσφαιρα, ήτοι ξύλο και πέτρα στολίζουν αυτό το καφενείο – μεζεδοπωλείο σε ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της Πλάκας. Μη σας ξεγελά όμως το σημείο, το φαγητό θα σας καταπλήξει. Ποικιλίες κρεατικών 4 ατόμων, κεφτεδάκια, ψαρονέφρι, τυροκροκέτες και φιλέτο κοτόπουλο είναι μερικές από τις λαχταριστές επιλογές του. Αν περιοριστείτε στις ποικιλίες, υπολογίστε περί τα 10-12€ κατ’ άτομο με κρασάκι και γλυκό-«κεράσει».

Οινοθεραπευτήριο

Γιαννιτσών 150, Περιστέρι, τηλ: 210 5316118

Posted by Οινοθεραπευτήριο on Monday, 17 December 2012



Οίνος εφραίνει καρδίαν λένε οι αρχαίοι και το Οινοθεραπευτήριο έχει ακριβώς αυτό τον σκοπό, να σας θεραπεύσει την καρδούλα με το κρασί του. Πρόκειται για ένα μικρό κουτούκι στο Περιστέρι το οποίο διαθέτει ζεστό περιβάλλον, ξύλινα τραπεζάκια και τζάκι – ό,τι ακριβώς ζητά κανείς από ένα κουτούκι. Στο μενού του θα βρείτε απ΄ όλους τους καλούς μεζέδες: αρνίσια παϊδάκια, γαρίδες σαγανάκι, φάβα, χειροποίητο γεμιστό μπιφτέκι, τηγανιές, ταμπουλέ και μερακλήδικο μπουρέκι με παστουρμά και φέτα. Όταν με το καλό επιτραπεί και η μουσική, το κατάστημα τα Σάββατα σας την προσφέρει σε ζωντανή μετάδοση. Με μεζεδάκια και κρασί υπολογίστε περί τα 12 ευρώ το άτομο.

Πατούχας

Ν. Ζερβού 95, Καλλιθέα, τηλ: 210 9402249

Posted by Πατούχας on Wednesday, 1 December 2021



Δεν είναι παραδοσιακό, δεν είναι και μοντέρνο. Η διακόσμησή του παντρεύει το παλιό με το νέο και ολοκληρώνει τη μοναδική του ταυτότητα με ένα τζάκι και την αίσθηση ότι ο χώρος είναι ένα διώροφο σπίτι. Στο «έμπα» σας προσφέρουν ρακή, έτσι για να σας ανοίξει η όρεξη. Στο λαχταριστό μενού του θα βρείτε όλες τις κρητικές λιχουδιές: αρνάκι οφτό, σαρικόπιτα με χειροποίητο φύλλο και ξινομυζήθρα, χανιώτικο μπουρέκι, χοιρινές μπουκιές στο τσουκάλι με λαχανικά και κεφαλογραβιέρα, τυροκαυτερή χειροποίητη με ανθότυρο και ξινομυζήθρα, καθώς και μυζηθροπιτάκια. Για ένα λουκούλλειο γεύμα συνοδεία ρακής, θα πληρώσετε περί τα 15 ευρώ το άτομο.

Μπακαλοταβέρνα

Θουκυδίδου 6, Χαλάνδρι, τηλ.: 213 0258011

#mpakalotaverna #chalandri #athens #greektraditionalfood ☀️☀️

Posted by Μπακαλοταβερνα on Thursday, 13 August 2020



Σταθερή αξία η Μπακαλοταβέρνα στους πεζόδρομους του Χαλανδρίου, στέκει αγέρωχη, οπλισμένη με μεζέδες και σας υποδέχεται στον υπέροχο εσωτερικό χώρο με το τζάκι να στέκεται στη μέση του μαγαζιού και όχι σε κάποια γωνία όπως τα υπόλοιπα τα συνηθισμένα. Το μενού αλλάζει καθημερινά ανάλογα με τα φρέσκα προϊόντα που βρίσκει ο μάγειρας και περιλαμβάνει αυστηρά πεντανόστιμα μεζεδάκια φτιαγμένα με πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως κρητική στάκα, φέτα Καλαβρύτων, γουρουνόπουλο με σφέλλα Μεσσηνίας, παραδοσιακή μελιτζάνα γιαουρτλού σε πήλινο και άλλα ωραία, που συνοδεύονται ιδανικά με τσιπουράκι ή κρασί. Το μαγαζί είναι και ειλικρινές -αν του έχει μείνει κανένα νόστιμο μαγειρευτό από την προηγούμενη, σας ενημερώνει και σας χρεώνει λιγότερο. Δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 15€ ευρώ το άτομο.

Σαλματάνης

Συγγρού 18 & Αγ. Τρυφώνος, Κηφισιά, τηλ.: 210 8015394

Posted by Μεζεδοπωλείο Εστιατόριο Salmatanis on Friday, 30 January 2015



Από τις λίγες ταβέρνες που τα έχουν εκατοστήσει, ο Σαλταμάνης ταΐζει τους Κηφισιώτες από το 1920, παρακαλώ. Στην έμπειρη κουζίνα του θα βρείτε υπέροχα πιάτα τα οποία συνδυάζουν την παράδοση με το νεωτερισμό και στη σάλα του ένα τζάκι διαρκώς αναμμένο. Στον κατάλογό του πρωταγωνιστούν τα μαγειρευτά και το «κυνήγι», ενώ από τα ορεκτικά μην αμελήσετε να παραγγείλετε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου, τα μανιτάρια γεμιστά με ποικιλία τυριών και σκορδόλαδο, όπως και τη φάβα η οποία… σιγοβράζεται με καρότο και κρεμμύδι και περνιέται από χειρόμυλο. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 25€ το άτομο.

Σκηνικό Γεύσεων

Τρυπιά 11, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0252 1304

Posted by Σκηνικό Γεύσεων - Μεζεδοπωλείο on Monday, 3 February 2020



Δεν θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε τη Νέα Φιλαδέλφεια σε μία λίστα με κουτούκια και τζάκι, και συγκεκριμένα το Σκηνικό Γεύσεων. Συστάσεις δεν χρειάζεται ιδιαίτερες αφού έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικούς θαμώνες -όχι αδίκως. Εκτός από το ανεπιτήδευτο κλίμα του, τους ζωγραφισμένους με θέμα «Χωριό» τοίχους του και τους ξύλινους πάγκους που θυμίζουν βαρελάδικο, η γλυκύτατη αυτή ταβέρνα σερβίρει και μυρωδάτους μεζέδες. Χορταστικές ποικιλίες κρεατικών για τη μέση με μπριζολάκια, κοτόπουλο, μοσχαρίσια μπιφτέκια, κεμπάπ και λουκάνικα, κλασικά ορεκτικά όπως κολοκυθοκεφτέδες και σαγανάκι απάκι κοτόπουλο ή χοιρινό, πανσέτα σχάρας, φιλέτο κοτόπουλο, μπιφτέκι ανάμεικτο και κάποια θαλασσινά (σαρδέλα, τσιπούρα, μυδοπίλαφο κ.α.) συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό μιας χορταστικής βραδιάς. Οι τιμές στα 15 ευρώ το άτομο συνοδεία οίνου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v