Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας

Φάγαμε τον κόσμο και τα μεζεδάκια του κέντρου για να βρούμε τις καλύτερες και πιο νόστιμες διευθύνσεις για τον ουρανίσκο σου και μόνο.
Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας

του Νικόλα Γεωργιακώδη


Ο ποιοτικός μεζές, ο ωραίος, ο τίμιος, ο νόστιμος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί τέχνη, μεράκι και καλές πρώτες ύλες.

Ε λοιπόν στο κέντρο γίνεται του μεζέ το πανηγύρι και είναι λογικό να μην ξέρεις από πού να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σε καθοδηγήσουμε στα απόλυτα μεζεδο- highlight της Αθήνας.

Ουζερί του Λάκη
Ελπίδος 16, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ.: 21 0821 3776



Ένα όνομα, ένα ουζερί, μια νόστιμη ιστορία στην πλατεία Βικτωρίας έχει να διηγηθεί ο Λάκης που μας υποδέχεται στον καλτ εσωτερικό του χώρο – αλλά και σε τραπεζάκια έξω – για μεζέδες και (πολλά) ουζάκια. Τα καραφάκια σου εδώ συνοδεύουν μεζέδες που μοσχοβολούν θάλασσα, σαν το σαγανάκι με γαρίδες, τον εξαιρετικό μαρινάτο γαύρο, τα λαζάνια με ρέγκα, πεσκανδρίτσα και σαλάχι στον ατμό, τη φέτα σε τραγανή κρούστα σιμιγδαλιού με γλυκοκαυτερή μαρμελάδα ντομάτας, και τους κολιούς με καραμελωμένα κρεμμύδια, μελιτζάνα και ντομάτα. Ο λογαριασμός στο τέλος στα 20€ το άτομο, με ουζάκια προφανώς.

Άμα Λάχει
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ.:21 0384 5978



Μεζεδοπωλείο που έχει γίνει σήμα κατατεθέν ολόκληρης της περιοχής, με την αυλή του να μην μένει ποτέ χωρίς κόσμο – χειμώνα καλοκαίρι. Κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ λιμπιζόμαστε τα αυγά καγιανά με παστό χοιρινό Καλαμάτας, την οσπριάδα με φύλλα βαλεριάνας κι εσπεριδοειδή, το πεϊνιρλί με κρέμα τυριού αρωματισμένη με λάδι τρούφας, κεφαλοτύρι, χειροποίητο καβουρμά και μανιτάρια, τη φάβα παντρεμένη με μαρμελάδα λεμόνι, κάππαρη, φυστίκι Αιγίνης και φρέσκο κρεμμύδι και τη χοιρινή ταλιάτα με πουρέ γλυκοπατάτας. Με 18€ το άτομο, θα φας χορταστικά και θα πιείς και τα κρασάκια σου.

Μαύρος Γάτος
Ναυάρχου Αποστόλη 5, Ψυρρή, τηλ: 21 5545 1732



Αυτός ο μεζεδοκαφενές στου Ψυρρή καθόλου γρουσουζιά δεν φέρνει στην περιοχή, ίσα ίσα αποτελεί μια από τις καλύτερες διευθύνσεις για να φας νόστιμα και ποιοτικά μεζεδάκια, να τα πιείς και να τα πεις με την παρέα. Στρώσου λοιπόν και παράγγειλε μελιτζανοσαλάτα, φάβα αμοργιανή παντρεμένη με κρεμμύδι, σπιτική τυροκαυτερή με φέτα και πάπρικα, κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτους, καπνιστό χοιρινό με μουστάρδα λεμόνι και ρίγανη, ωραίο λουκάνικο με πράσο και σάλτσα μουσταρδολέμονου και στραπατσάδα. Με χύμα κρασάκι ο λογαριασμός θα έρθει στα 15€/ άτομο.

Ατλαντικός
Αυλητών 7, Ψυρρή, τηλ: 21 3033 0850

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Adrian Hadean (@adihadean)



Λίγα τραπεζάκια, και άλλα τόσα πάνω πατάρι και νοστιμότατοι ψαρομεζέδες σε πολύ καλές τιμές. Αυτή είναι η (ψαρο)κατάσταση εδώ και πολύ θα σου αρέσει. Στον Ατλαντικό το μενού περιλαμβάνει κλασικά ορεκτικά ψαροταβέρνας (φέτα, πιπεριές ψητές, φάβα, πατάτες, χόρτα κ.α.), καλαμαράκια τηγανιτά, γαρίδες σαγανάκι, μύδια αχνιστά, σαρδέλες ψητές, κουτσομούρες τηγανιτές, αλλά και γαριδομακαρονάδες, γαριδάκι τηγανιτό και ψητά θράψαλα, μεταξύ άλλων. Φτιάχνει και σάντουιτς με ψαράκι για όσους θέλουν κάτι στα όρθια. Ο λογαριασμός για μεζεδογεύμα, με κρασί, στα 15€/ άτομο.

Της Θεάτρου το Στέκι
Θεάτρου 7, Ομόνοια, τηλ: 2103215438



Καλά κρυμμένο σε ένα στενάκι πίσω από την πλατεία Θεάτρου, αυτό το στέκι είναι ένας παράδεισος μεζέδων, γεύσεων και παραδοσιακών πιάτων ελληνικής κουζίνας που οφείλεις να ανακαλύψεις. Τα μενού απλό κι αυθεντικό, περιλαμβάνει μικρά πιατάκια για να βάλεις στη μέση όπως συκωταριά, πατατοσαλάτα, φάβα, μαυρομάτικα φασολάκια, ρεβίθια, πλιγούρι με λαχανικά, κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι, φέτα λαδορίγανη, σαγανάκι, χοιρινό στην κατσαρόλα, κοτόπουλο και γίγαντες στον φούρνο. Συνοδεία κρασιού ή ούζου, ο λογαριασμός για τσιμπολόγημα στα 12-15€/ άτομο.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, και Ερμού 119, τηλ: 2103219119



Συνδυασμός καφενείου, μπακαλοταβέρνας και εκλεκτού deli τα Καραμανλίδικα σε δύο διευθύνσεις στο κέντρο σερβίρουν ντόπιους και πεινασμένους τουρίστες μεζεδάκια που βγάζουν μυρωδιές από κάθε λογής μπαχάρια. Εδώ θα δοκιμάσεις εκλεκτούς μεζέδες όπως παστουρμαδοπιτάκια, βοδινό καβουρμά με τηγανητές πατάτες και αυγά ή αϊβαλιώτικα σουτζουκάκια σχάρας, τηγανιές με σουτζούκι ή παστουρμά και λοιπά τέτοια πικάντικα και ανατολίτικα. Θα συνοδεύσεις με κρασάκι ή τσίπουρο για να σβήσεις την κάψα και θα πληρώσεις περί τα 20€/ άτομο.

Το κουδουνάκι
Ήβης 15, Ψυρρή, τηλ: 21 0323 6909



Οι δίδυμες αδερφές Γωγώ και Σία βρίσκονται πίσω από ένα μεζεδοπωλείο – νόστιμο «διαμάντι» στου Ψυρρή, το οποίο σε ταξιδεύει γευστικά σε όλη την Ελλάδα. Στα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο, αλλά και μέσα θα δοκιμάσεις πιάτα σήμα κατατεθέν όπως αποξηραμένα, γεμιστά σύκα με μοσχαρίσιο κιμά, κόλιανδρο, γαρίφαλο, σταφίδες, και μήλα, σουτζουκάκια ανατολίτικα με μπόλικο κύμινο και κανέλα, κοκκινιστό μοσχαράκι με άγριο ρύζι, Τρελοσαλάτα με βραστή πατάτα, μαυρομάτικα, αγγούρι, ντομάτα, μαρούλι, χαρουπόμελο και ένα σωρό ακόμα υλικά και φακή με φάβα, κόλιανδρο, σκόρδο και λεμόνι. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο.

Γρανάδα
Μιλτιάδου 11, Μοναστηράκι, 21 0325 0090



Στο στενό της Μιλτιάδου, η σπανιόλα Γρανάδα βγάζει καρέκλες στο πεζόδρομο και στο εσωτερικό της, και σερβίρει γκουρμέ μεζέδες, σε πολύ value for money τιμές. Δοκίμασε γαύρο μαρινέ με σάλτσα ντομάτας και μαρμελάδα κάπαρη, χτένια με κους κους, χειροποίητες κροκέτες αρνιού με μετσοβόνε και γιαούρτι με κύμινο, εμπανάδας γεμιστές με γαρίδα και τσορίθο συνοδευμένες με σάλτσα ρομέσκο, μπουτάκια κοτόπουλου με σαφράν, σάλτσα πορτοκαλιού και σαγκουίνι και μάγουλα ιβηρικές χερσονήσου με τραχανά. Συνοδεία ποικιλίας ελληνικών αποσταγμάτων ή ζύθου θα δώσεις περί τα 20€/ άτομο.

Ραφίκι
Πέλλης 22, Βοτανικός, τηλ: 21 0346 4717



Κρυμμένος σε έναν ερημωμένο δρομάκι του Βοτανικού, ο κύριος Ραφίκι –ΑΑΑΑΑΑΑ ΤΣΟΥΒΕΕΕΝΙΑΑΑ Α- δέχεται κόσμο και κοσμάκη, και τον σερβίρει πειραγμένα μεζεδάκια που παρουσιάζουν έντονο γευστικό ενδιαφέρον. Εδώ θα δοκιμάσεις καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και πιπεριά Φλωρίνης, μαστέλο με τοματίνια κονφί και τσάτνεϊ πιπεριάς Φλωρίνης, χοιρινά μπριζολάκια με γλάσο τεριγιάκι και πουρέ γλυκοπατάτας με ξινόμηλο και κεμπάπ με πικάντικη σάλτσα και σάλτσα γιαουρτιού με τζίντζερ. Συνοδεύεις με εκλεκτές craft μπίρες (Jasmine, Chloe, Noctua) ή κρασάκι χύμα και πληρώνεις περί τα 12€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v