Τέλεια μέρη για after work μεζεδάκια

Χαλαρά μεζεδοπωλεία και αγαπημένα ταβερνάκια, προσφέρουν ιδανικές αφορμές για after office τσιμπολόγημα και κρασάκι.
Τέλεια μέρη για after work μεζεδάκια

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σχόλασες και έχεις χρόνο και διάθεση να τα πεις με τον/την συνάδελφο που δεν προφταίνεις να ανταλλάξεις παρά μόνο ένα γεια;

Τα μεζεδάκια μετά τη δουλειά έχουν ψυχοθεραπευτική δράση και τα ενθαρρύνουμε σε κάθε περίπτωση.

Ιδού μερικές αγαπημένες διευθύνσεις για να τα απολαύσεις σε καλές τιμές, με καλή παρέα και την απαραίτητη συνοδεία αλκοόλ.

Φίλεμα
Ρόμβης 16, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0325 0222



Ιδανική στάση για χαλαρές καταστάσεις στο κέντρο, το Φίλεμα κατοικοεδρεύει στον συμπαθέστατο πεζόδρομο της Ρόμβης και σερβίρει προσεγμένα πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Σταθερές αξίες εδώ το καλοφτιαγμένο πλιγούρι, με πιπεριά, αγγουράκι και ντοματίνια, τα αρωματικά κεφτεδάκια, η φάβα Φενεού με φρέσκο κρεμμυδάκι, η παστουρμαδόπιτα, οι φλογέρες με μπέικον, το στήθος κοτόπουλου με παρμεζάνα, οι κολοκυθοκεφτέδες και το πικάντικο σαγανάκι με κεφαλογραβιέρα. Must από τη σχάρα το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, η πανσέτα και τα χοιρινά, το αρμένικο κεμπάπ σε μερίδα και τα νοστιμότατα μπριζολάκια με πατάτες τηγανιτές. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο με κρασί.

Αστέρ
Τρώων 48, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0341 6668



Εύκολα προσβάσιμα με τον ηλεκτρικό, αν δουλεύεις στα πέριξ, τα Πετράλωνα είναι μια ωραιότατη επιλογή για μεζεδάκια μετά το γραφείο. Προτείνουμε να πιάσεις θέση στο Άστερ, το οποίο παίρνει την κρητική κουζίνα και την απογειώνει, με ευφάνταστους πειραματισμούς από τους οποίους προκύπτουν αποτελέσματα να γλείφεις τα δάχτυλά σου: φακές μπελούγκα με πλιγούρι και ψητό μανούρι, κρητική καρμπονάρα με σιουφιχτά και αυγό μάτι, ντάκος με γιαούρτι και αβοκάντο είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που θα βρεις εδώ. Λογαριασμός στα 15€-17€ το άτομο, αλκοόλ περιλαμβανομένου.

Ρελαντί
Ν. Γεννηματά 17, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 5535 1091



Αν ψάχνεις κάτι σούπερ οικονομικό για να τσιμπολογήσεις, τότε μην πας μακριά. Απέχει μόλις λίγα λεπτά από το μετρό της Πανόρμου και απλώνει λίγα τραπεζάκια στον μινιόν εσωτερικό του χώρο και κάποια ακόμα στο πλακόστρωτο για να πιάσεις θέση και να δοκιμάσεις λευκά μανιτάρια σωτέ με σκορδάκι, κιμαδόπιτα σχάρας, πατατούλες τηγανιτές «ρελαντί» με καπνιστή πάπρικα, μπριζολάκια χοιρινά στη σχάρα κοτόπουλο τηγανιά και λουκάνικο πικάντικο με ξινολάχανο στη σχάρα, μεταξύ άλλων. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10€, με χύμα κρασί.

Σουσουράδα
Μαυρομιχάλη 44, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0364 7936



Σε έναν πανέμορφο, ψηλοτάβανο χώρο με τραπεζάκια έξω, η Σουσουράδα πέρα από ενισχυμένη λίστα κρασιών, σερβίρει ωραιότατα πιάτα για after office τσιμπολόγημα.  Στον κατάλογο θα βρεις χταπόδι καρπάτσιο μαριναρισμένο σε σόγια και τσίπουρο, λουκάνικο αγριογούρουνου με πικάντικη σάλτσα μουστάρδας και μελιού, πράσινη σαλάτα με καραμελωμένο μανούρι, κρέμα χούμους με πιπεριά φλωρίνης, φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό, και καραμελωμένο τυρί καστελίνο στη σχάρα με μαρμελάδα φρούτων. Για ένα ωραιότατο γεύμα, με ποτήρι κρασί, δεν θα πληρώσεις περισσότερα από 17€ το άτομο.

Παλιό Ταχυδρομείο
Σοφοκλή Βενιζέλου 9, Χαλάνδρι, 2111 838890



Ένα νεοκλασικό στο Χαλάνδρι στέλνει νόστιμα γράμματα, τα οποία πρέπει να «διαβάσεις» σε μια χαλαρή έξοδο για τσιμπολόγημα μετά τη δουλειά. Πιάσε θέση στην αυλή ή στο όμορφο εσωτερικό του και ετοιμάσου για μεζεδάκια όπως κολοκυθανθούς με ξύγαλο, σαλάτα με πλιγούρι, κεμπάπ παστουρμαλί, ρεβιθοκεφτέδες, τηγανιά κοτόπουλο, καπνιστό σκουμπρί, λεμονάτες γαρίδες, λουκάνικο με πράσο, απάκι Κρήτης, σαγανάκι, τυροκαυτερή και άλλα τέτοια ωραία. Η τιμή κατ’ άτομο δεν ξεπερνά τα 15€ με τα τσιπουράκια και τις μπύρες μαζί. 

Λοστρέ κουζίνα
Πυθέου 32, Νέος Κόσμος, τηλ: 210 9226600



Κοντά στην Συγγρού, ο Νέος Κόσμος προσφέρει αρκετές επιλογές για τσιμπολόγημα , εκ των οποίων ξεχωρίζει αυτό το μοντέρνο μεζεδοπωλείο σε έναν ωραίο πεζόδρομο. Το Λοστρέ λοιπόν, σερβίρει απλά πλην νόστιμα πιάτα, όπως φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, πατατοσαλάτα με σάλτσα και χωριάτικο λουκάνικο, χωριάτικα κεφτεδάκια, σαγανάκι μετσοβόνε με σουτζουκι και αβγό, ρολάκια μελιτζάνας αρωματισμένα με φρέσκα βότανα στον φούρνο και μοσχαράκι κοκκινιστό με γραβιέρα σε φωλιά μελιτζάνας. Συνοδεία τσίπουρου εμφιαλωμένου ή χύμα και κρασιού, ο λογαριασμός περί τα 12-15€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v