Tα γλυκομάγαζα που αγαπάμε

Σεργιανίσαμε ξανά στα αγαπημένα γλυκομάγαζα της Αττικής κι ερωτευτήκαμε ξανά σαν την πρώτη φορά τιραμισού, λουκουμάδες, πάστες και κολασμένο προφιτερόλ.
Tα γλυκομάγαζα που αγαπάμε

Μέρες που είναι έχουμε όλοι ανάγκη ένα λαχταριστό γλυκό σε τεράστιες ποσότητες. Για αυτό λέμε να σε βγάλουμε μια βόλτα σε λατρεμένα γλυκομάζα να μας κεράσεις το κατιτίς σου και την επόμενη φορά κερνάμε εμείς.

Cap Cap (Πανόρμου 26, Αιγάλεω)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cap Cap (@capcapgr)


Aν βάλεις τη λέξη γλυκο-απόλαυση στο gps είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σου βγάλει τη διεύθυνση του Cap Cap στο Αιγάλεω. Πριν κάποια χρόνια που λες ένα ποντικάκι με γαλάζιο φιόγκο κι ένα μαγικό ραβδί και μας ευλόγησε όλους με τις λαχταριστές γλυκό-δημιουργίες με τα πιο εφευρετικά ονόματα. Από αυτόν πήρε το όνομά του και από τον ήχο της βροχής που πέφτει πάνω στις στέγες των σπιτιών.Σε έναν χώρο βγαλμένο κυριολεκτικά και μεταφορικά από παραμύθι. Άλλοτε Harry Potter, άλλοτε Game of Thrones, άλλοτε Disney, FRIENDS ή Greek TV,  το Cap Cap μεταμορφώνει τους χώρους του και διαμορφώνει ξανά το μενού του, δημιουργώντας μια νέα ιστορία που τρώγεται.

Δεν γίνεται να μην λιμπιστείς τις τούρτες της βιτρίνας, ούτε τα all time classics, Mudpies, Cacao Kayak, patisserie & Liquid luck apple pie (Μηλόπιτα ταψιού με σου γεμιστό με κρέμα σπιτική καραμέλα). Ωστόσο αυτές τις μέρες τα λεφτά μας πάνε στα: Salted golden nut (βάφλα γεμιστή με παγωτό μηχανής βανίλια, πραλίνα bueno & αλατισμένη καραμέλα),Wingardium praline (μεγάλο μαλακό μπισκότο με σοκολάτα & πραλίνα χωρίς ζάχαρη) και Magical strawberry fields (brownies λευκής σοκολάτας (blondies) με κρέμα βανίλια & μαρμελάδα φράουλα. Λαχταριστά γλυκά θα βρεις από 3,5€.

Η Στάνη (Μ. Κοτοπούλη 10, Αθήνα, τηλ.: 21 0523 3637)

Ζήτησε κανείς ονομαστό γαλακτοπωλείο, όπως εκείνα που άραζαν τα παππούδια μας παλιά γιατί ξέρανε από καλό παραδοσιακό γλυκό; Σου παρουσιάζουμε περήφανα τη Στάνη.

Γιαούρτι παραδοσιακό αγελαδινό και πρόβειο βραβευμένο με δίπλωμα και χρυσό μετάλιο από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ρυζόγαλο και κρέμα με άρωμα που θυμίζουν άλλες εποχές, ολόφρεσκα γλυκά, είναι ορισμένα μόνο από τα εξαιρετικά προιόντα που θα βρει κάποιος στη "Στάνη". Ένα μαγαζί για όσους έχουν νοσταλγήσει τη γεύση. Κάθε γλυκολάγνος θα βρει αυτό που του αρέσει μιας και τα μιλφέιγ, οι σοκολατίνες και ποντικάκια της Στάνης δεν έχουν αφήσει ποτέ κανέναν παραπονεμένο.

Fairytale Ν. Τρυπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0258 2341


Aν βρίσκεσαι σε δίαιτα καλό θα ήταν να μην περάσεις από το Fairytale μιας και είναι βέβαιο ότι θα τη σπάσεις και θα πάει χαμένος ο κόπος σου. Εκτός των γλυκών ωστόσο το Fairytale έχει κι έναν συγκλονιστικό χώρο με μπόλικη Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (γιατί έτσι μας αρέσει) που μοιάζει ιδανικός για να απολαύσεις τις γλυκολιχουδιές σου.

Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις Chip Potts με Bueno bars, Maltesers, πουράκια και επικάλυψη Merenda και καραμέλα βουτύρου, Gaston, ήτοι red velvet cake με κρέμα λευκής πραλίνας και μαρμελαδοποιημένο καρπό φράουλας ή γλυκό burger με γέμιση πραλίνα σοκολάτας και κομμάτια Bueno.

Choureal (Διομείας 2-4 & Ερμού, Αθήνα τηλ.: 21 0331 7883)


Αυτό το Προφιτερόλ είναι δικό σου και δικό μας, τραγουδούν δικαίως οι πελάτες του Choureal. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις λοιπόν ότι το ζαχαροπλαστείο Choureal εξειδικεύεται σε ένα αγαπημένο γλυκό: το Προφιτερόλ. Το Προφιτερόλ φτιάχνεται “à la minute” μπροστά στον πελάτη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να συμμετέχει και αυτός στη δημιουργία. Αυτό σημαίνει πως το γλυκό είναι πάντοτε φρέσκο και εξατομικευμένο, σύμφωνα με την επιθυμία του. Τα ευωδιαστά σουδάκια είναι πάντοτε φρεσκοψημένα, μιας και βγαίνουν από το φούρνο κάθε μία ώρα.

Στο προφιτερόλ της αρεσκείας σου δεν υπάρχουν διλήμματα, μιας και μπορείς να βάλεις όποια υλικά σου αρέσουν. Φρόντισε ωστόσο να δοκιμάσεις το choux με κάστανο glace, χειροποίητη κρέμα κάστανου & ρούμι τερματίζει την απόλαυση. Μην ξεχάσεις να τσιμπήσεις κι ένα παρί μπρεστ με γέμιση βελούδινης κρέμας ή σοκολάτας.

Sorolop Μπενάκη και Μεταξά, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1118

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sorolop (@sorolop_gr)


Όταν βρισκόμαστε στα Εξάρχεια και μας έρχεται η όρεξη για γλυκό το ρίχνουμε στο Sorolop και πολύ καλά κάνουμε. Εδώ οι επιλογές είναι τρεις και όλες τους κορυφαίες. Παίζεις μπάλα μεταξύ παγωτών, προφιτερόλ και τσουρεκιών τα οποία άμα λάχει τα συνδυάζεις σε συνδυασμούς υπέροχους, όπως τα τσουρεκομάφιν με γέμιση μαρμελάδας. Τα προφιτερόλ του κολάζουν και νηστευόμενο άγιο, ειδικά εκεί με τη σοκολάτα υγείας, και – για να μην ξεφεύγουμε από την σοκολάτα, που της έχουμε αδυναμία – το σορμπέ σοκολάτας είναι όλα τα λεφτά.

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή Αισχύλου 3, Ψυρρή, τηλ: 210 3245862

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George N. Parisis (@gparisis)


Άλλος ένας αγαπημένος γλυκοπαράδεισος σε μια αγαπημένη γειτονιά της Αθήνας. Αν μάλιστα έχεις μια κάποια αδυναμία στα σιροπιαστά, τότε είναι βέβαιο ότι θα έχεις κάτσεις σε κάποιο από τα ελάχιστα ελεύθερα τραπεζάκια που υπάρχουν στα Σερμπέτια.

Από μπακλαβαδάκια, κιουνεφέ, λευκά μωσαϊκά και κανταΐφια μέχρι και τουλουμπάκια, σε μια μεγάλη… ποικιλία (ναι, οι ποικιλίες υπάρχουν και στα γλυκά, κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους) που έρχεται να δέσει με μερικές μπάλες παγωτό, και σε κάνει να ξεχάσεις ότι πρέπει να γυρίσεις σπίτι. Το γλυκό της αγάπης και η αγάπη με τα σου, μάλιστα πρέπει να γαργαλήσουν κάθε παιχνιδιάρη ουρανίσκο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v