Ζήτησε κανείς ινδικό στην Αθήνα;

Σε προκαλούμε στα καλύτερα ινδικά εστιατόρια της Αθήνας εκεί που καρυκεύματα και κουζίνες παίρνουν φωτιά για τον ουρανίσκο σου και μόνο.
Ζήτησε κανείς ινδικό στην Αθήνα;

Υπάρχουν διάφοροι καυτεροί μύθοι γύρω από το ινδικό φαγητό, όμως καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μια δοκιμή αρκεί και με το παραπάνω για να σε πείσει ότι πέρα από φλεγόμενους ουρανίσκους η ινδική κουζίνα είναι υπεύθυνοι για κάποια από τα πλέον καλομαγειρεμένα πιάτα της αθηναϊκής φαγητοπιάτσας. Επειδή κιόλας είμαστε μεγάλες ψυχές σου έχουμε κρατήσει ειδική θέση στα καλύτερα ινδικά εστιατόρια της πόλης.

Naanwich (Ερμού 115, Αθήνα, τηλ.: 21 0321 3280)


Κάπου μεταξύ Θησείου και πλατείας Μοναστηρακίου το Naanwich έσκασε μύτη από το πουθενά κι έφερε το Bollywood στο τραπέζι μας, συνδυάζοντας μοναδικές ινδικές γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσεις. Πέρα από τα naanwiches παραδοσιακά ινδικά σουβλάκια του πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις Chicken Pakora (πικάντικα τηγανητά κομμάτια από στήθος κοτόπουλο αρωματισμένα με Ινδικά μπαχαρικά), φρεσκοκομμένη σαλάτα με μαρούλι, ντοματίνια, αγγούρι, κρεμμύδι, κομματάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε tikka, τραγανή πίτα naan και dressing με γιαούρτι και κόλιανδρο, βελουτέ σούπα με κίτρινες φακές, λαχανικά εποχής, φρέσκο κόλιανδρο και γάλα καρύδας και Chicken Butter Masala (φιλετάκια κοτόπουλου μαγειρεμένα σε μια απαλή σάλτσα ντομάτας με βούτυρο και κρέμα). Για ένα υπερ-χορταστικό γεύμα υπολόγισε 12-15€ το άτομο.

Pink Elephant Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6814600


Τι δουλειά έχει ένας Ροζ Ελέφαντας στο Χαλάνδρι; Σερβίρει το καλύτερο ινδικό της περιοχής. Εδώ και 10 χρόνια το Pink Elephant βάζει φωτιά στην κουζίνα του για χάρη των πολυάριθμων θαμώνων του. Πρόσφατα το μικρό του αδερφάκι άνοιξε σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στα Εξάρχεια για να ικανοποιήσει κι εκείνους που δεν ξεκουβαλάνε από το κέντρο.

Το κοτόπουλο Tikka Masala που φτιάχνει ο σεφ του μαγαζιού φέρνει οργασμούς στον ουρανίσκο μας, τα τραγανά πιτάκια samosas είναι εξαιρετικά και το Botti Tikka, μοσχαράκι μαριναρισμένο σε κύμινο και εξωτικό χυμό φρούτων μας βάζει σχεδόν καθημερινά σε πειρασμό. Περισσότερες από σαράντα μαρινάδες και σάλτσες, ολόφρεσκα υλικά, δικής τους παρασκευής γιαούρτι και τυρί, και ο ινδικός παραδοσιακός φούρνος tandoor είναι τα μυστικά της επιτυχημένης συνταγής του. Ο Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ το άτομο.

Zafran Indian Kitchen (Περσεφόνης 25, Γκάζι, τηλ.: 21 0347 8986)

Το Γκάζι είναι μια μεγάλη γειτονιά η οποία φημίζεται για την πολυπολιτισμική κουζίνα του. Έτσι λοιπόν ανάμεσα στα άλλα, βρήκε και το Ινδικό που του αξίζει μιας και το Zafran δεν αστειεύεται. Στον κατάλογο του θα βρεις ινδικό σουβλάκι, ψάρι tikka σουβλάκι, νουντλς με γαρίδες, σαμόσα λαχανικών, κάθε λογής κοτόπουλο (με σαφράν, τσίλι, βούτυρο,  tikka masala, dhansak) παϊδάκια κι άλλα πολλά που όσο γράφουμε τόσο μας τρέχει το σαλάκι. Για γενναίο τσιμπολόγημα υπολόγισε περίπου στα 15€ το άτομο.

Namaste (Λεμπέση 12, Αθήνα, τηλ.: 210 92 33 999)


Μόλις 50 μέτρα από το σταθμό μετρό Ακρόπολη, το Namaste Restaurant είναι έτοιμο να σε γεμίσει με μια τέλεια γαστρονομική εμπειρία. Αυθεντικό ινδικό που καίει καρδιές και ουρανίσκους το Namaste δεν πρόκειται ποτέ να σε απογοητεύσει, σερβίροντας κολασμένα μεζεδάκια που δεν μπορείς ποτέ να αρνηθείς. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου Tandoori Prawn, (Jumbo γαρίδες μαριναρισμένες με απαλά ινδικά μπαχαρικά, ψημένες στο φούρνο Ταντούρι), Channa Masala (ρεβύθια μαγειρεμένα με κρεμμύδι, ντομάτα, τζίντζερ, σκόρδο, και kitchen king masala), Spicy Peanuts, τα υπέροχα φρεσκοψημένα naan πιτάκια του, τη συγκλονιστική ινδική κοτόσουπα και το Rogan Josh (αρνάκι μαγειρεμένο στο ζωμό του, αρωματισμένο πλούσια με ντομάτα). Για επιδόρπιο παίξε μπάλα με το παραδοσιακό ινδικό γλυκό Gulab Jamun (από γάλα, σιρόπι ροδόνερο και μέλι, τηγανισμένο σε ινδικό βούτυρο)

Με 15€ το άτομο είναι πολύ πιθανό να πάρεις και πακέτο για το σπίτι.

Indi Go (Κωνσταντινουπόλεως 15 Γλυφάδα, τηλ.: 21 0968 0643)

Η ινδική κουζίνα συνάντησε την παράδοση της Ανατολής κι εγένετο Indi go, το εστιατόριο με το πιο εμπνευσμένο όνομα της φάσης ever. Oι άνθρωποι του μαγαζιού σε καλωσορίζουν σε ένα μυστικιστικό κόσμο βοτάνων και μπαχαρικών που αντανακλά ένα τέλειο μίγμα των διαφόρων πολιτισμών και εποχών που έχει ζήσει η ινδική κουζίνα.

Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις την ομώνυμη σαλάτα με ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου, μαριναρισμένο, σε μπαχαρικά, με μαρούλι, κρεμμύδι, αγγούρι, σπιτικό τυρί, πιπεριά και τοματίνια τσέρι, κοτόπουλο τίκα, ταντούρ, ρέσμι κεμπάπ (στήθος κοτόπουλο τυλιγμένο σε κρεμώδη σάλτσα τυριού με λευκό Μασάλα μαγειρεμένο σε Ταντούρ), αρνίσιο σικ κεμπάπ, πανίρ τίκα λαχανικών (σπιτικό τυρί, κρεμμύδια, κοκκινοπίπερο, τομάτες και σπέσιαλ σάλτσα Μασάλα ψημέν σε Ταντούρ) και μπόλικες επιλογές σε πίτες που μπορείς να δεις εδώ. https://indi-go.gr/wp-content/uploads/2015/10/menu.pdf Με 15-18€ θα φύγεις σκασμένος, όπως πρέπει.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v