Τα πιο ελαφριά γλυκά στα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία

Δέκα γλυκές απολαύσεις στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που μας χορταίνουν γεύση χωρίς να μας φορτώνουν θερμίδες.
Τα πιο ελαφριά γλυκά στα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία

Ανάλαφρη μαρέγκα και πάβλοβα. Πάστες από σοκολάτα διαίτης για γλυκές απολαύσεις με στέβια. Ελαφριά σιροπιαστά και μίνι γλυκάκια που ικανοποιούν τις… λιγούρες μας χωρίς να μας βαρύνουν υπερβολικά. Ιδού δέκα γλυκά «μυστικά» στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.

Slim Bites
Σε αυτό το… slim καταφύγιο γλυκιάς γεύσης, όλα τα προϊόντα φτιάχνονται με αγνά υλικά – υπάρχει μια μεγάλη σειρά γλυκισμάτων που δεν περιέχουν γλουτένη, αυγό και λακτόζη, ενώ χρησιμοποιείται κατά κόρον το γλυκαντικό στέβια, για χαμηλό αριθμό θερμίδων. Εδώ θα βρείτε πάστες, τούρτες, παγωτά, μπισκότα και κέικ που δεν θα σας φορτώσουν τύψεις. Θα τα ανακαλύψετε σε τέσσερα καταστήματα στο Ψυχικό, τη Νέα Ερυθραία, τη Γλυφάδα και τα Βριλήσσια. 

Τούρτες 0% από τα Fresh
Εξίσου light, με 0% ζάχαρη και χωρίς γλουτένη είναι μερικά από τα πιο λαχταριστά γλυκά των ζαχαροπλαστείων Fresh, όπως το κέικ πορτοκάλι, το κέικ διπλής σοκολάτας, η τούρτα τρούφας και η μους γιαούρτι με λάιμ. Δείτε τα υποκαταστήματα εδώ.  

Ατομικά γλυκά με σοκολάτα διαίτης από τη Νανά Γιώτη
Επιθυμήσατε σοκολάτα, αλλά δεν θέλετε να πέσετε με τα μούτρα σε παχυντικά γλυκά; Στη Νανά Γιώτη, ζητήστε τις δημιουργίες της από σοκολάτα διαίτης, και δεν θα χάσετε. Δείτε εδώ τη λίστα των γλυκών και τα καταστήματα. 

Λουκούμια Αριστοκρατικόν
Ελαφριά, παραδοσιακά και άκρως ελληνικά, τα λουκουμάκια του «Αριστοκρατικόν» θα ικανοποιήσουν την γλυκιά σας λιγούρα και με το παραπάνω: Θα τα βρείτε σε γεύση μαστίχα, περγαμόντο, τριαντάφυλλο, αμύγδαλο, φιστίκι, ραχάτ φιστίκι και σπέσιαλ αμύγδαλο. Δείτε τα προϊόντα και τα καταστήματα εδώ

Μπεζέδες από τον Βάρσο
Η πιο διάσημη, ελαφριά μαρέγκα της Αττικής βρίσκεται στον Βάρσο, στην Κηφισιά, και είναι η πρώτη ύλη για τους λαχταριστούς, και ιδιαίτερα ελαφριούς μπεζέδες του. Δείτε όλα τα προϊόντα εδώ -η διεύθυνση του καταστήματος είναι Κασσαβέτη 5 (τηλ: 2108012472).

Mini lemon pies από τους Ασημακόπουλους 
Μικρές παραδεισένιες μπουκίτσες ελαφριάς απόλαυσης είναι τα lemon pies… μινιατούρες των αδερφών Ασημακόπουλου. Θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία σε ελαφριά παγωτά και μίνι παγωτίνια για μικρές δόσεις γλύκας – η «πηγή» βρίσκεται στα Εξάρχεια (Χ. Τρικούπη 82, τηλ: 21 0361 0092)

Μους κάστανο από τον Μιχάλη
Ελαφριά και αφράτη, η μους του κυρίου Μιχάλη είναι από τις αγαπημένες μας «μίνι ατασθαλίες» στα Βόρεια Προάστια. Ιδιαίτερα ελαφριά είναι και τα γλασαρισμένα φρούτα που διαθέτει το κατάστημά του  (Αγ. Τρύφωνος 26, Κηφισιά, τηλ: 2108017242).

Ελαφριά μπακλαβαδάκια από τον Χατζή
Μικρές σιροπιαστές μπουκίτσες με τραγανό, λεπτό φύλλο κρούστας συνδυασμένο με καρύδι και φιστίκι Αιγίνης και παντρεμένες με ελαφρύ σιρόπι είναι οι «βομβίτσες» ανατολίτικης γεύσης από τον «μάστορα» στο είδος Χατζή. Αρκεί μια μπουκίτσα τη φορά για να ικανοποιηθείτε σε γεύση και να μην φορτωθείτε εξτρά θερμίδες. Δείτε εδώ τις διευθύνσεις των καταστημάτων. 

Πάβλοβα από το Palet
Ανάλαφρο όπως η μπαλαρίνα που το ενέπνευσε, αυτό το γλυκό συνδυάζει την κρεμ πατισερί, φρέσκα φρούτα, σαντιγύ και γαλλικό μπεζέ για να μας παρασύρει σε ένα δροσερό γλυκό ταξίδι χωρίς να μας βαρύνει. Θα την απολαύσετε στον Άλιμο (Λ. Καλαμακίου 16, τηλ: 2109828154). 

Μους μάνγκο από τη Μέλισσα
Δροσερό και αέρινο, αυτό το γλυκό της Μέλισσας παντρεύει τη μους του εξωτικού μάνγκο με ντακουάζ από καρύδα και λάιμ. Δεν θα χάσετε ούτε αν δοκιμάσετε τα ελαφριά ταρτάκια φρούτων του ζαχαροπλαστείου που γλυκαίνει τα δυτικά προάστια (Εθν. Μακαρίου 43, Περιστέρι, τηλ: 2105711055).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v