Υπέροχα ταβερνάκια για να φας στη Θεσσαλονίκη μέχρι 20€

Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία στη Θεσσαλονίκη για να φας σαν άρχοντας χωρίς να δώσεις πάνω από 20€ το άτομο.
Υπέροχα ταβερνάκια για να φας στη Θεσσαλονίκη μέχρι 20€

Θεσσαλονίκη κι υπέροχο φαγητό πάνε πακέτο, όλοι το ξέρουν αυτό. Η αγαπημένη μας συμπρωτεύουσα έχει μπόλικα ταβερνάκια και λοιπά φαγητάδικα που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό μεζεδολάγνο που υπάρχει στην παρέα σου. Αν ψάχνεις εκλεκτά πιάτα και γευστικές εμπειρίες που θα φέρουν σε οργασμό τον ουρανίσκο σου, τότε δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στα σαλονικιά ταβερνάκια και τα μεζεδοπωλεία που βρήκαμε, χωρίς να ξεπαραδιαστείς, μιας και στα συγκεκριμένα θα φας σαν άρχοντας δίνοντας μάξιμουμ 20 ευρώ ανά άτομο.

Σουρτούκω (Λυκούργου 3)



Η Σουρτούκω πέρα από υπέροχο όνομα έχει και τη φαγητοχάρη, αφού στον κατάλογό της θα βρεις κάποια από τα καλύτερα μεζεδάκια της πόλης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο στα Λαδάδικα με πολύχρωμα ξύλινα τραπεζάκια και ευγενέστατο προσωπικό που θα σου πουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα πιάτα της Σουρτούκως. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τις Baby πατάτες σωτέ με: γλυκόξινο τυρί, μυρωδικά και λάδι βασιλικού, την  τηγανιά κοτόπουλο με σόγια, μέλι, μελίχλωρο Λήμνου, κρεμμύδι φρέσκο και μαύρο σουσάμι, τον χειροποίητο γύρο από λαιμό χοιρινού με πίτες σχάρας και σως γιαουρτιού και το θεϊκό μιλφέιγ τυριών. Με 15-18€ καλοτρώς μαζί με τις μπύρες.

Τα Κιούπια (Πλατεία Μοριχόβου 3-5, Λαδάδικα)

Στην καρδιά της πόλης, μόλις πέντε λεπτά μακριά από την πλατεία Αριστοτέλους - στα ιστορικά Λαδάδικα - εκεί που η παράδοση συναντά την ποιότητα βρίσκεται το εστιατόριο "Κιούπια Λαδάδικα", που εδώ κι αρκετά χρόνια έχει γίνει στέκι καλοφαγάδων. Παραδοσιακές γεύσεις και λαχταριστές σαλάτες, συνθέτουν ένα menu που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, ειδικά αυτούς που θα δοκιμάσουν το σιγομαγειρέμενο κότσι. Με 18-20 ευρώ ανά άτομο, θα φας σαν βασιλιάς.

Ακαδημία (Αγίου Μηνά 3)

Η Ακαδημία είναι ένας ναός πανδαισίας γεύσεων, αρωμάτων και μυρωδικών που βγαίνουν από την κουζίνα της. Θα τη συναντήσεις στα Άνω Λαδάδικα κι αν είσαι τυχερός να βρεις ελεύθερο τραπέζι, τότε βιάσου να παραγγείλεις πριν τελειώσουν μαστέλο Χίου σχάρας με καραμελωμένο αχλάδι και καβουρδισμένο κουκουνάρι, ταμπουλέ με πληγούρι, κινόα, τριμμένη ντομάτα και μυρωδικά, τηγανιές με ξυνοτύρι Κάσου και μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης, κριθαρότο με ποικιλία άγριων μανιταριών, βούτυρο τρούφας και parmigiano και βουβαλίσια σουτζουκάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου, μελιτζάνας και σως γιαουρτιού. Με λιγότερα από 20 ευρώ το άτομο, θα απολαύσεις ένα συγκλονιστικό γεύμα.

Ο Φανός της Πόλης (Αγίου Μηνά 8)

Στην Αγίου Μηνά, θα βρεις άλλο ένα υπέροχο μεζεδοπωλείο για να φας, με μενού γεμάτο γιαγιαδίστικες συνταγές και μοσχομυριστά πιάτα που δύσκολα θα ξεπεράσεις. Η γλυκιά κολοκυθόπιτα με τραγανό σπιτικό φύλλο λουσμένη στην άσπρη πούδρα της άχνης, λαχταριστά ρολάκια από ψιλοκομμένη πανσέτα-μπέικον, μελιτζάνες παπουτσάκια με χταποδάκι, και γκιουζλεμές πολίτικος, με φέτα, ξυνοτύρι, γραβιέρα, μέλι και σουσάμι, πρέπει οπωσδήποτε να βρουν θέση στο τραπέζι σου. Με 15-18€ το άτομο μαζί με μπίρες ή ουζάκια, θα φας αρχοντικά.

Η Ρούγα (Καρύπη 28)



Για περισσότερα από 20 χρόνια στο νεοκλασικό επί της οδού Καρύπη, τα πηρούνιαπιρούνια παίρνουν φωτιά. Γεύσεις πλούσιες, μυρουδιές γαργαλιστές, ξεπηδούν από τις μνήμες δύο ανθρώπων που αναβιώνουν την παράδοση για να την δέσουν αρμονικά με το σήμερα. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις σπανάκι σουφλέ με κρεμμύδι, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και κίτρινο τυρί, κριθαρότο θαλασσινών με μύδια, καλαμάρια, γάμπαρη και ντοματίνια, μοσχάρι μελιτζανάτο και την περίφημη φωλιά της κότας με κρέμα γάλακτος, κίτρινα τυριά, μανιτάρια, πιπεριές & πίκλες. Με κάτι λιγότερο από 20 ευρώ το άτομο, θα περισσέψουν κιόλας να πάρεις σε πακέτο και για το σπίτι.

Μασσαλία (Μανουσογιαννάκη 6)



Η Μασσαλία είναι δίχως άλλο ένα από τα πιο μερακλήδικα μα κι εκλεκτά μεζεδοπωλεία στην καρδιά της πόλης που ανανεώνει συχνά τον κατάλογό της για να κρατά σε εγρήγορση τα σαγόνια των πελατών της. Οι μεζέδες της έχουν γίνει πια ξακουστοί ειδικά όταν μιλάμε για μανιτάρια σωτέ με μπούκοβο, χέλι καπνιστό με πατάτες και μπέικον, κοντοσούβλι ψαρονέφρι με ταμπουλέ, καρπάτσιο λαυράκι, και μαστέλο με ροδάκινο. Δεν χρειάζεται να δώσεις περισσότερα από 20€ το άτομο για να απολαύσεις αυτούς τους γευστικούς πειρασμούς.

Extravaganza (Στοα Πτολεμαίων 29Α)

Μιλώντας στην hip πλευρά της καρδούλας σου η Extravaganza έχει έναν υπέροχο χώρο όπου σερβίρει γαστρονομικές επιλογές υψηλής ποιότητας ικανοποιώντας κάθε απαιτητικό ουρανίσκο που δεν έχει δοκιμάσει ριζότο με ταχίνι, ρεβύθια, πολίτικο σουτζούκι και γαρίδες, ριζότο με κρέμα από κόκκινο ραδίκι, αχλάδι ποσέ, τραγανό προσούτο, γκοργοντζόλα και καραμελωμένα καρύδια, χταπόδι μπρεζέ με λευκό ταραμά, κρέμα φασολιού και αρμυρίκια. Αν κι είναι το πιο τσιμπημένο της λίστας, με 20€ το άτομο θα μπορέσεις να φας μπόλικες από τις λιχουδιές της Extravaganza.

Κουρμπέτι ( Βαίου 2 και Λυκούργου)



Χρόνια στο Kουρμπέτι τα παιδιά που κρύβονται πίσω από ακόμη ένα λατρεμένο φαγητοστέκι στα Λαδάδικα, το οποίο συχνά μνημονεύει με σκίτσα του ο εξίσου λατρεμένος Κουτσιούκης. Διαλεχτά μεζεκλίκια συνοδεύουν πάντοτε τα αποστάγματα του κουρμπετιού. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει ωστόσο στα παστουρμαδοπιτάκια Καραμανλίδικα με γραβιέρα πικάντικη, κόκκινη πιπεριά και αυθεντικό παστουρμά Sary, τηγανιά ποικιλίας άγριων μανιταριών (Portobello, Porcini, Enoki, πλευρώτους, τρομπέτες και ασπρομανίταρα με φρέσκο θυμάρι και μοσχάτο Αλεξανδρείας) και την καπνιστή μπριζόλα. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πάνω από 15€ για να καλοφάς μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v