Πρωτότυπα σνακ αν βαρέθηκες τα τοστ

Έχεις βαρεθεί να τρως τοστάκι κάθε μέρα; Συγκεντρώσαμε τα πιο γευστικά και λαχταριστά σνακ που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Πρωτότυπα σνακ αν βαρέθηκες τα τοστ

Όπως θα γνωρίζεις είναι σημαντικό να τρως πολλά και μικρά γεύματα στη διάρκεια της μέρας σου. Εκτός από τα κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) καλό είναι να βάζεις 2-3 ενδιάμεσα σνακ. Είναι λογικό όλοι μας να πέφτουμε στην εύκολη λύση του τοστ, μιας και δεν απαιτείται πολύ χρόνος στη δημιουργία του από τη μία κι από την άλλη είναι πολύ οικονομικό. Ωστόσο πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι όλο τοστ, τοστ, στο τέλος το βαριέται κι ο Καραμολέγκος, ο Κρις Κρις κι ο Θεός. Για αυτό βρήκαμε μια σειρά από λαχταριστά σνακ που μπορείς να βάλεις στη διατροφή σου. Πρώτα διάβασε λοιπόν, μετά φάε και μας ευχαριστείς αργότερα.

Τσιπς Λαχανικών

Υλικά: για τα τσιπς παντζαριού: δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, 2 παντζάρια, για τα τσιπς κολοκυθιού: ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, 2 κολοκυθάκια.

Εκτέλεση: Κόβω τα λαχανικά με μαντολίνο πολύ λεπτά και στο ίδιο πάχος για να έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος. Λαδώνω τις φετούλες λαχανικών και προσθέτω τα μυρωδικά της επιλογής μου και αλατοπίπερο. Τοποθετώ κάθε λαχανικό χωριστά σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνω στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά, ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του κάθε λαχανικού, την υγρασία του και τον φούρνο.

Αυγοφέτες με ζαμπόν και τυρί του τοστ

Θα χρειαστείς 8 φέτες μαλακό ψωμί του τοστ, 2 αυγά χτυπημένα σε κάτι λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα, 8 φέτες γαλοπούλα, φέτες τυρί του τοστ, βούτυρο.

Εκτέλεση: Πιέζετε με τον πλάστη κάθε φέτα ψωμί να λεπτύνει όσο πάει. Απλώνετε σε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη, μια φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν. Αν θέλετε βάζετε και δεύτερη φέτα τυριού και από λίγη μουστάρδα (προαιρετικά). Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τις βουτάτε μία μία στο μείγμα αυγού-γάλακτος και τις τηγανίζετε σε καυτό βούτυρο (ή ό,τι χρησιμοποιήσετε) μέχρι να ροδίσουν.

Burger τόνου

Υλικά: 1 ψωμάκι για χάμπουργκερ, 1 κουταλιά τόνο σε λάδι, 1 φύλλο μαρούλι, 1 ροδέλα κρεμμύδι, 1 φέτα ντομάτα. Για τη σος θα χρειαστείς: 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι, 1 κουταλάκι του γλυκού βαλσάμικο, λίγο πιπέρι

Eκτέλεση: Xτυπάτε σε μπλέντερ τα υλικά για τη σος και την προσθέτετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο ψωμάκι. Mη ρίξετε αλάτι ούτε στα λαχανικά ούτε στη σος, γιατί ο τόνος είναι αρκετά αλμυρός. Aν δεν σας αρέσει ο τόνος, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με ψητό ή βραστό κοτόπουλο, αλλά θα σας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω. H σος μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 ημέρες.

Φρούτα κεμπάπ

Διαλέγεις φρούτα της επιλογής σου. Τα περνάς από ένα ξύλινο καλαμάκι ωσάν το παραδοσιακό κεμπάπ με το οποίο στενάζει η κάτω γνάθος σου. Τα αποθηκεύεις σε πλαστικές αεροστεγείς σακούλες και τα βάζεις στο ψυγείο σου για να τα έχεις εύκαιρα όποτε σε πιάσει μια λιγούρα.

Γιαούρτι με μέλι, καρύδια και σταφίδες

Παλιά συνταγή πατροπαράδοτη, που έχει θρέψει εκατομμύρια στομάχια στο πέρασμα του χρόνου. Αν είσαι μάλιστα καβατζωμένος με καλό μέλι και καρύδια από το χωριό, τότε είναι σίγουρο ότι σε 1 με 1μιση λεπτό θα έχεις μια γευστική λύση που θα κορέσει την πείνα σου και θα μελώσει το μέσα σου.

Bουτυράτα μπισκότα με κράνμπερις

Θα χρειαστείς 200 γρ βούτυρο, 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder, 1 πρέζα αλάτι, 1 αυγό, 1/2 κούπα κράνμπερις, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Ξεκινάμε ανακατεύοντας το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά καλά (μπορούμε και με το χέρι χωρίς χρήση μίξερ). Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό μας και σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, ρίχνοντας στο μείγμα μας τελευταίο το αλεύρι. Δημιουργούμε μία αφράτη ζύμη και αφού της δώσουμε ένα σχήμα (συνήθως την κάνουμε μία μπάλα) τυλίγουμε σε μεμβράνη και τοποθετούμε για 20 λεπτά με 1 ώρα στο ψυγείο για να " ξεκουραστεί". Ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε σχήματα με κουπ πάτ της αρεσκείας μας. Ψήνουμε στους 170 για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.

Λαχταριστές μπάρες δημητριακών

Θα χρειαστούμε 450 γρ. ταχίνι, ή φιστικοβούτυρο, 200 γρ. μέλι, 200 γρ. κουβερτούρα Nestle , dessert, σε κομμάτια, 150 γρ. ξηρούς καρπούς, 150 γρ. δημητριακά ολικής, 200 γρ. βρόμη, 80 γρ. cranberries.

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω, στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού. Τέλος, προσθέτουμε τη βρόμη, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.

Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20x30 εκ. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά από πάνω, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες. Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε 20 ισομερείς μπάρες πάχους 5 εκ.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Μπουκίτσες με ντομάτα και πέστο

Θα χρειαστείς: 1 φλιτζάνι νερό, ½ φλιτζάνι βούτυρο, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 4 αυγά, 2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού, 3/4 του φλιτζανιού ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (χωρίς τους σπόρους), 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη μοτσαρέλα, γιαούρτι και λεμονόχορτο για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακάτεψε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά μέχρι να κοχλάσει το μείγμα σου. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε όλο το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Άφησε τη ζύμη να κρυώσει καλά και βάλε την σε μίξερ για να προσθέσεις και τα αυγά ένα, ένα. Βάλε τη ζύμη σε ένα κορνέ και άπλωσε σε 10 βουτυρωμένα φορμάκια muffin. Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το πέστο, την ντομάτα και τη μποτσαρέλα.

Μοίρασε τη ζύμη στα 10 φορμάκια και πίεσε λίγο με τα χέρια προς τα κάτω. Τούμπαρε το φορμάκι και βγάλε τα cups (μόνο τη ζύμη) σε λαδόκολλα σε ρηχό ταψάκι. Βάλε από 2 κουταλιές του γλυκού μείγμα πέστο ντομάτας και πίεσε πάλι να βυθιστεί η γέμιση ελαφρά στη ζύμη. Πρόσθεσε λίγη τριμμένη παρμεζάνα σε κάθε ένα από αυτά και βάλε στο φούρνο στους 200oC. Ψήσε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες της ζύμης. Σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι και δύο “ξυλάκια” λεμονόχορτο.

Tη συνταγή μπορείς να βρεις εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v