7 πικάντικες συνταγές που καίνε καρδιές

Πήραμε τσίλι, κόκκινες πιπεριές, ταμπάσκο κι ό,τι άλλο καυτερό βρέθηκε στην κουζίνα μας και σου σερβίρουμε πικάντικες συνταγές που θα λατρέψεις.
7 πικάντικες συνταγές που καίνε καρδιές

Είναι σημαντικό αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, να βρίσκουμε συνεχώς τρόπους, προκειμένου να κάνουμε τη ζωή μας πιο… πικάντικη. Να της δίνουμε δηλαδή μια πιο έντονη γεύση που θα μας συνταράξει ολίγον τι είτε μιλάμε για το κρεβάτι μας, είτε για την κουζίνα μας. Θα αφήσουμε λίγο το κρεβάτι και θα ασχοληθούμε με την κουζίνα, φέρνοντας πιπέρια, ταμπάσκο, κόκκινες πιπεριές, τσίλι κι ό,τι άλλο καυτερό μπορείς να φανταστείς για να ανεβάσουμε το πικάντικο level του τραπεζιού μας σε δυσθεώρητα ύψη. Για αυτόν τον λόγο περήφανα σου παρουσιάζουμε 7 από τις πιο πικάντικες συνταγές που κυκλοφορούν ελεύθερες και περιμένουν να τις ανακαλύψεις.



Πικάντικα μαυρομάτικα φασόλια με χοιρινή τηγανιά

Για τα φασόλια θα χρειαστούμε 300γρ. μαυρομάτικα φασόλια, μουσκεμένα για 1 ώρα σε νερό, 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο, 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας πηχτό, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας μπούκοβο (½ καυτερό, ½ γλυκό ή όποια αναλογία προτιμάτε), αλάτι, πιπέρι. Για την τηγανιά πάλι, θέλουμε 1 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο από λαιμό ή σπάλα, σε μπουκιές, ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο, ⅓ φλιτζανιού λευκό κρασί, χυμό από ½ λεμόνι, 1 κουτ. σούπας ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.

Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε λίγο νερό μέχρι να βγάλουν αφρό, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε λίγο. Τα βράζουμε σε 900 ml νερό για 35 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, την ντομάτα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα. Στραγγίζουμε τα μαυρομάτικα και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το ζωμό. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 8-10 λεπτά ώστε να αναμιχθούν τα αρώματά τους. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό των φασολιών που φυλάξαμε. Πρέπει να είναι πηχτή η σάλτσα τους αλλά όχι στεγνή.

Για την τηγανιά: σοτάρουμε το χοιρινό στο ελαιόλαδο μέχρι να αφρίσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει το κρέας και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοψήνουμε [DG1] την τηγανιά για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του. Προσθέτουμε το λεμόνι και το ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα μαυρομάτικα και σκορπάμε από πάνω την τηγανιά.

Η συνταγή είναι της Γεωργίας Κοφινά

Σκουμπρί πλακί πικάντικο

Θα χρειαστούμε 4-5 σκουμπριάκαθαρισμένα, 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια σε φέτες, 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες, 2-3 πιπεριές καυτερές, σε λεπτές λωρίδες, 3 ντομάτες ψιλοκομμένες, 200γρ. χυμό ντομάτας, 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, 1 κουτ. σούπας ζάχαρη, ½ κουτ. γλυκού ρίγανη, 1 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες, 1 κιλό πατάτες σε φέτες, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, αποσύρουμε [DG2] από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC, στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες και από πάνω ακουμπάμε τα ψάρια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να γίνουν το ψάρι και οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα.

Η συνταγή είναι του Funky Cook

Ψητό καλαμπόκι με πικάντικο βούτυρο τσίλι και φρέσκο λάιμ

Θα χρειαστούμε βούτυρο –(1 ράβδος (1/2 φλιτζάνι), αλατισμένο), 1 κουτ. σούπας τσίλι σε σκόνη, από πιπεριές ancho, 1 κουτ. γλυκού κύμινο, 1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο, σε σκόνη (ή τριμμένο), - 1/2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι, σε σκόνη (ή τριμμένο), 1 κουτ. γλυκού  αγαύη, νέκταρ, αλάτι, καλαμπόκι (6 φρέσκια, χωρίς κέλυφος), λάδι ελαιοκράμβης, χονδροκομμένο φρέσκο κόλιανδρο, 1 λάιμ κομμένο σε 6 φέτες.

Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (για να ανακατεύεται εύκολα). Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 6 υλικά (το τσίλι, το κύμινο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το νέκταρ αγαύης και το αλάτι) και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (175-205ο C). Αλείφουμε τα καλαμπόκια με το λάδι ελαιοκράμβης και τα βάζουμε στο γκριλ. Τα γυρίζουμε κάθε λίγα λεπτά, για να μην καούν. Ψήνουμε για 13 λεπτά. Τοποθετούμε τα καλαμπόκια σε πιατέλα και αλείφουμε το κάθε ένα με το βούτυρο τσίλι. Πασπαλίζουμε από πάνω με κόλιανδρο και σερβίρουμε με τις φέτες του λάιμ.

H συνταγή είναι του νηστικού αρκουδιού

Πικάντικα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς

Θα χρειαστούμε 100 γρ καρύδια, 100 γρ φυστίκια, 100 γρ αμύγδαλα, 8-10 βερίκοκα αποξηραμένα, 30 γρ ιπποφαές, 400 γρ κουβερτούρα, 4 κουτ. σούπας λάδι αραβοσίτου, 1 κουτ .γλυκού κοφτό πιπέρι καγιέν

Ρίχνουμε σε ένα ταψί τα καρύδια, αμύγδαλα και φιστίκια και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου 150 βαθμούς. Ετοιμάζουμε τα γκότζι μπέρι και ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα σε μικρά κυβάκια.

Τούς ξηρούς καρπούς πού έχουμε αφήσει να κρυώσουν τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια να φύγουν ή φλούδες και τα χονδρόκοβουμε με τα χέρια ή με μαχαίρι. Τα ρίχνουμε όλα μαζί με τα βερίκοκα και τα γκοτζι μπερι σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα και το λάδι και το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε καλά την κουβερτούρα να λιώσει και την ρίχνουμε στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς. Προσθέτουμε και το πιπέρι καγιέν. Ανακατεύουμε καλά.

Με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πριν κρυώσουν ρίχνουμε πάνω τριμμένο φιστίκι για να κολλήσει.

Η συνταγή είναι της Άννας Μπένη

Πικάντικο Πρασόρυζο με κιμά

Θα χρειαστούμε 300 γρ κιμά μοσχαρίσιο, 1 μεγάλο καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη, 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμένο στο μούλτι, 3 πράσα κομμένα σε κομμάτια κομμάτια των 2 εκ, χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 1 χούφτα σταφίδες, 6-7 κσ ελαιόλαδο, 1 κύβο ζωμό λαχανικών, 1/2 κούπας ρύζι (έβαλα καρολίνα αλλά νομίζω το μπασμάτι θα πήγαινε καλύτερα), 1/2 κουτ. γλυκού alspice, 1 κουτ γλυκού καυτερή σάλτσα πιπεριάς[DG3] , αλάτι, πιπέρι.

Βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να μείνει με το λάδι του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχιζουμε το τσιγάρισμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το καρότο, τα πράσα και τις σταφίδες. Σωτάρουμε και προσθέτουμε την σάλτσα πιπεριάς και τα μπαχαρικά μας.

Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει καλά το μείγμα μας, προσθέτουμε το ρύζι και τον ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε και βράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι. Εγώ το έβαλα στην χύτρα για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με γιαούρτι και ψικοκομμένο μαϊντανό.

Η συνταγή είναι της femcook

Μεξικάνικη μακαρονάδα με τόνο κοκκινιστό

Θα χρειαστούμε 2 πακέτα μακαρόνια Νο 3, 3 κονσέρβες τόνου μεξικάνικη, 1 μεγάλο κολοκύθι,3 μικρά καρότα, 1 μεσαίο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα αραιωμένη με νερό, 1 κονσέρβα κονκασέ 400 gr, 1 πουμαρό 250 gr, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 λίτρο νερό, αλάτι.

Βάζουμε το τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ρίχνουμε τα καρότα και το κολοκύθι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και την ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι. Μόλις είναι έτοιμο σβήνουμε με την αραιωμένη μουστάρδα.

Μετά από δύο λεπτά ρίχνουμε το κονκασέ και το πουμαρό και βάζουμε τη φωτιά στο μέγιστο. Μόλις πήξει η σάλτσα ρίχνουμε τον τόνο και μετά από 5 λεπτά σερβίρουμε με τα μακαρόνια, αφού πρώτα τα έχουμε βράσει στο 1 λίτρο νερό με αλάτι.

H συνταγή είναι της Διονυσίας Ακτύπη

Πικάντικη Σούπα με Γαρίδες, Κάρυ και Κρέμα Καρύδας

Θα χρειαστούμε 10-12 γαρίδες, 5 φύλλα κινέζικο λάχανο, 2 πιπεριές τσίλι, 1 πράσο,¾ κουτ. του γλυκού κάρυ, ½ κουτ. του γλυκού τζίντζερ, ¾ κουτ. του γλυκού τοματοπελτέ, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, 400 ml. κρέμα καρύδας, 300 ml. καυτό ζωμό κοτόπουλου,2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κινέζικο λάχανο, το πράσο, τις πιπεριές και πολτοποιούμε το σκόρδο. Σε ένα βαθύ σκεύος σωτάρουμε στο σησαμέλαιο τον τοματοπελτέ, το σκόρδο και το κάρυ για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το λάχανο, το πράσο και το τζίντζερ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη, τις πιπεριές, τις γαρίδες, την κρέμα και τον ζωμό καυτό. Βράζουμε την σούπα για περίπου 10 λεπτά, σερβίρουμε αμέσως.

H συνταγή είναι από το funkycook

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v