Κρυμμένα μαγαζάκια σε στοές για… ταξίδια πίσω στον χρόνο

Οι αθηναϊκές στοές άνθισαν επί Όθωνα και τώρα πια αποτελούν μία χρονοκάψουλα για τα βράδια που έχουμε την ανάγκη να πιούμε για να ξεφύγουμε από το 2020.
Κρυμμένα μαγαζάκια σε στοές για… ταξίδια πίσω στον χρόνο

Διασχίζοντας τις στοές της Αθήνας νιώθεις ένα ρίγος να σε διαπερνά, σαν να μπαίνεις σε ένα τούνελ και ξαφνικά να πέρασες μέσω χρονομηχανής σε μία άλλη δεκαετία, όταν η Αθήνα ήταν πιο ρομαντική, πιο κομψή, πιο κινηματογραφική. Στα πρότυπα μιας στεγασμένης λαϊκής αγοράς - γκαλερί Λαφαγιέ, σκοπός των στοών ήταν να αναπτυχθεί η εμπορική δραστηριότητα χωρίς να διακοπεί η δομική συνοχή. Και πράγματι έτσι κι έγινε, και έτσι διατηρήθηκε.

Ιδού 4 μπαρ και 2 ουζερί κρυμμένα σε στοές. 

Bartesera

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Καλημέρα

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bartesera (@bartesera_) στις



Κολοκοτρώνη 25, στοά Πραξιτέλους, Σύνταγμα, τηλ: 21 0322 9805

Πριν φυτρώσουν όλα αυτά τα μπαράκια με τον industrial χαρακτήρα, υπήρχαν δύο-τρία μαγαζάκια σκορπισμένα στο κέντρο, τα οποία είχαν ήδη δει το μέλλον και του είχαν δώσει σάρκα και οστά. Το Bartesera, συμπεριλαμβάνεται σε ένα από αυτά με το προβάδισμα να είναι ότι έκανε και τάση τις στοές. Στο εσω-εξωτερικό του από τη μία πλευρά θα νιώσεις σαν μυστικός πράκτορας, γι’ αυτό θα σου προτείναμε να το ζήσεις στο έπακρο παραγγέλνοντας κάποιο single malt ή έστω ένα Manchatan classic. Από την άλλη οι φοίνικες, το μπαρ και η ελαφρώς πιο tiki διάθεση θα σε βάλουν σε mood χορού. Από τιμές, οι μπίρες ξεκινάνε στα 5,5 ευρώ ενώ τα ποτά ξεκινάνε από τα 7. 

Santaroza 3

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Welcome back! We are open! #santaroza3 #santaroza #coffee #brunch #athenscenter #athens

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Santaroza 3 (@santaroza_3) στις



Σταδίου 48, Στοά Σανταρόζα, Ομόνοια, τηλ: 21 0331 1663

Το Santaroza 3, η γέφυρα ?? μεταξύ Σταδίου και Πλατείας Δικαστηρίων έχει τον δικό του κινηματογραφικό χαρακτήρα, νοσταλγικό και ταξιδιάρικο, έτσι όπως αρμόζει σε ένα μαγαζί που σέβεται την ιστορία της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται. Πιστό ακόμη και στο όνομα της στοάς, το οποίο είναι υπέροχο και θα ήταν αμαρτία να αλλάξει, σερβίρει καφέδες από τις 8 το πρωί και το από το απόγευμα το γυρνάει σε κοκτεϊλάκια με ονόματα εμπνευσμένα από ταινίες. Ένα Clockwork Orange θα πάρετε; 

42



Κολοκοτρώνη 3, Στοά Μπολάνη, Σύνταγμα  τηλ: 6948242455

Η Στοά Μπολάνη, φιλοξενεί, ή μάλλον έχει την τιμή να φιλοξενεί, ένα από τα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ της Αθήνας, για την ακρίβεια το δεύτερο κοκτέιλ μπαρ που άνοιξε μετά το Baba au Rum. Δερμάτινα καναπεδάκια, μπάρα γυαλιστερά προσεγμένη, ποτήρια βγαλμένα από τα 50s, πρωταγωνιστής το ξύλο σε ένα μπαρ που θέλεις να επισκεφθείς ντυμένη Μονρό – ή Πιρς Μπρόσναν, από εσένα εξαρτάται. Τα κοκτέιλ άψογα, κέρδισαν μία καρδιά στη θέση του αθηναϊκού κοινού, όταν ακόμη οι περισσότεροι πίστευαν ότι το zombie είναι μυθικό πλάσμα. Τώρα πια στον κατάλογο του 42 δε θα βρεις τα τετριμμένα που παραγγέλνεις στην υπόλοιπη Αθήνα· θα βρεις κοκτέιλ με 15 συστατικά που δένουν άψογα μεταξύ τους, κοκτέιλ με περίεργες υφές, κοκτέιλ με σούπερ φουντ και κοκτέιλ με δημητριακά. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8 ευρώ.

Ουζερί Η Στοά

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Αφου μετρήσαμε τις αποστάσεις μας, απολυμαναμε κ καθαρίσαμε... πολυ σχολαστικα... πηραμε τα μετρα προστασιας μας κ ειμαστε ετοιμοι!!! Ανοίγουμε αύριο κ σας περιμένουμε με χαρα ορεξη κ αισιοδοξια!! 😁 😁 😁 #2020 #Ουζερί #ΗΣτοά #Αθήνα #ομόνοια #ελλαδα 🇬🇷 #seafood #mussels #octopus #shrims #calamari #calamarilover #freshfish #seabass #mullet #instafood #instagood #themistokleous #omonoia #tripadvisor #tripadvisorgreece #tastemade #bestoftheday #ouzomini #mamos #tsipouro #istoaathens #istoaouzeri #communication #covid19

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ουζερί Η Στοά - Ouzeri I Stoa (@i_stoa_ouzeri) στις



Θεμιστοκλέους 11, Στοά Θεμιστοκλέους, πλατεία Κάνιγγος, τηλ.: 210 3825961

Χωμένο μέσα στη Στοά Θεμιστοκλέους, το ουζερί Στοά είναι σαν έκθεμα που περνάς και χαζεύεις μέσα από την βιτρίνα του. Πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός μεζεδοπωλείου που θα έλεγες ότι παρέμεινε αναλλοίωτο στον χρόνο και σερβίρει γεύσεις οι οποίες σέβονται το ύφος του ταβερνείου. Μπακαλιαράκια, κρασάτες σουπιές, γαύρο στον φούρνο, σαρδέλες πλακί, αχνιστά μύδια, είναι μερικές από τις μυρωδιές που θα φτάσουν στη μύτη σου, με πλοτ τουίστ τη σπεσιαλιτέ τους να είναι το μανιάτικο παστό. Συνοδεία κρασιού υπολογίστε περί τα 15-20 ευρώ το άτομο.

Galaxy Bar



Σταδίου 10, Σύνταγμα, τηλ: 21 0322 7733

Ήξερες ότι παλαιότερα σε κάποιες μπάρες υπήρχαν ειδικά δερμάτινα μαξιλαράκια στο χείλος τους; Αν δεν το γνώριζες, στο Galaxy Bar θα το μάθεις. Πρόκειται για ένα μπαρ αυθεντικά vintage, με φωτογραφίες διασήμων θαμώνων να συνθέτουν το φόντο του μπάρμαν. Ο μπάρμαν, δε, ένας κύριος ντυμένος στο κλίμα της εποχής που αυτοί που σου έφτιαχναν το ποτό σου κρεμούσαν και μία πετσέτα στον ώμο τους για να γυαλίζουν τα ποτήρια. Το μαγαζί είναι 47 ετών πια. Ένα ποτό στο Galaxy Bar είναι εμπειρία κι όχι ένα ακόμη βράδυ Σαββάτου. Το απλό ποτό ξεκινάει στα 7 ευρώ.

Στοά Φιξ

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Sneek peak και λίγο χέρι με τατουάζ 🟢⚪⚫

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stoa Fix (@stoafix) στις



Αιόλου 102, Ομόνοια, τηλ: 211 1190119 

Αν δεν σε καλύψαμε με τα μπαράκια και το ουζερί, έχουμε μία ακόμη πρόταση για εσένα που τα θέλεις όλα. Ένα γαστρονομικό καφενείο το οποίο η ιδιοκτήτρια του ήθελε να μοιάζει κάτι ανάμεσα σε Ζόναρς και Δίπορτο, με υπερβολικά τίμιες τιμές και αξιοζήλευτη διακόσμηση. Μπορείς να επισκεφθείς το «Στοά Φιξ» από τις πρώτες πρωινές ώρες και να γευτείς ελληνικότατο πρωινό (τηγανιτά αυγά σε φρυγανισμένο ψωμί για παράδειγμα) και προς το μεσημεράκι να δοκιμάσεις τραχανά και σαλάτα με βραστό μπακαλιάρο. Ή γιαγιαδίστικες πατάτες με πελτέ ντομάτας, γαλοτύρι και ρίγανη. Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι η ιδιοκτήτρια φρόντισε το γεύμα σου να μην ξεπεράσει τα 9-10 ευρώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v