ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΓΕΥΣΗ

Κρυμμένα νόστιμα διαμάντια στην Αθήνα και τον Πειραιά

Είναι κρυμμένα, είναι καλτ, είναι παρεΐστικα, είναι φτηνά και αξίζουν να τα τιμήσεις. Αυτά τα νόστιμα μυστικά οφείλεις να τα ανακαλύψεις.

Κρυμμένα νόστιμα διαμάντια στην Αθήνα και τον Πειραιά

Σε σημεία που δεν τα παίρνει το μάτι, δίπλα στις γραμμές του τραίνου, σε ήρεμες γειτονιές και… ιχθυόσκαλες, αυτά τα νόστιμα σημεία σε Πειραιά και Αθήνα δεν θα τα δεις να διαφημίζονται πολύ.

Δεν το έχουν ανάγκη κιόλα. Η φήμη τους περνά από στόμα σε στόμα και από ουρανίσκο σε ουρανίσκο.

Μήπως ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψεις κι εσύ;

Καντίνα «Η Παράγκα»
Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, τηλ: +306942709351



Σε μια τοποθεσία που νομίζεις πως από κάπου θα ξεφυτρώσει ο Φούντας με την Μερκούρη, αυτή η καντίνα δίπλα στην Ιχθυόσκαλα σερβίρει ολόφρεσκα και καλοτηγανισμένα θαλασσινά με θέα στα… ρυμούλκα και τις τράτες. Ναι, είναι όσο καλτ και βιομηχανικό ακούγεται και ναι, εδώ θα φας ωραία και δε θα πληρώσεις πολλά. Το μενού απλό, με κλασικά μεζεδάκια για να συνοδεύσεις το τσίπουρό σου: γαρίδες τηγανιτές, φάβα, σαλάτα με αμπελοφάσουλα, τσιροσαλάτα, καλαμαράκια τηγανιτά, πατάτες φρεσκοκομμένες, αθερίνα και γαύρος τηγανιτός, σαρδέλες ψητές και άλλα τέτοια ωραία. Ενίοτε βγάζει και ψαρόσουπα. Ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο με μπύρα ή τσίπουρο και χαλβά για κέρασμα.

Γιαγιά Ελισσάβετ
Ναυάρχου Βότση 2, Καλλιθέα, τηλ: 21 0941 0227



Αστικός θρύλος στις Τζιτζιφιές, η Γιαγιά Ελισσάβετ συνεχίζει ακάθεκτα και ταπεινά εδώ και δεκαετίες να μαγειρεύει και να τηγανίζει ψαρονοστιμιές και όχι μόνο με περίσσια μαεστρία στο τηγάνι. Ψαράκια αφρός (γόπα, μαρίδα, μπαρμπουνάκι) ένα και ένα, μαρινάτος φρέσκος σολομός λουκούμι, αχνιστά μύδια, κολοκυθάκι τραγανό και αλάδωτο, χειροποίητη τυροκαυτερή, καλαμαράκια τηγανιτά και σαρδέλα ψητή είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις εδώ. Συνοδεύεις με τσιπουράκι και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15-18€ ανά άτομο με δώρο τη νοσταλγική διάθεση του τρωγοπίνειν από άλλες εποχές.

Ο Μόσχος
Λ. Ειρήνης 19 & Ελένης, Ταύρος, τηλ: 2103466355

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dimitris Tortopidis (@dimitristortopidis) on

Δίπλα στις γραμμές του τρένου στον Ταύρο, σε σημείο που δεν το παίρνει το μάτι σου βρίσκεται αυτό το μικρό πλην τίμιο οικογενειακό ταβερνάκι που φέρνει στο νου άλλες εποχές. Και εδώ το τηγάνι το χειρίζονται άριστα με αποτέλεσμα να βγαίνουν ψαράκια και θαλασσινά πεντανόστιμα και ελαφριά. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μικρά ψαράκια (γαύρο, αθερίνα, μαρίδα), εξαιρετικό τηγανιτό μπακαλιάρο με σκορδαλιά για τους μερακλήδες, τραγανά μπαρμπουνάκια, γαρίδες τηγανιτές και τα κλασικά τηγανιτά καλαμαράκια. Εννοείται παίζουν φρεσκότατες τηγανιτές πατάτες, και κάποιες απλές μα νόστιμες σαλάτες. Ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 15€/ άτομο, με κρασάκι ή μπύρα και χαλβά σιμιγδαλένιο κέρασμα.

Αναψυκτήριον του Γιώργου και της Ρίτσας
Σαρρή 22, Ψυρρή, τηλ: 21 0321 7635



Καταλαβαίνεις και από τον τίτλο ότι δεν πρόκειται για κάτι συνηθισμένο έτσι; Καλτ ταβερνείο και… ψιλικατζίδικο στη Σαρρή με την ρετρό του ταμπέλα, το Αναψυκτήριον εκτός από πάσης φύσεως ψιλικά σερβίρει στα λιγοστά τραπεζάκια του μαμαδίσια κουζίνα σε-πιο-σπιτική-δεν-γίνεται ατμόσφαιρα. Ένα μαγειρευτό ημέρας – κοκκινιστό, όσπρια, λαδερά, μακαρόνια με κιμά, ψάρι πλακί, κοτόπουλο στο φούρνο κ.α.- χύμα κρασί, μπύρα και μερικές σαλάτες αρκούν για να κάνεις ένα oldschool τσιμπούσι εδώ, πληρώνοντας λίγα. Οι μερίδες κοστίζουν περί τα 3,5€, εκτός από τις μέρες που το μενού έχει ψάρι, οπότε θα σου βγει κάτι τίς παραπάνω. Μαζί με μπυρίτσα λοιπόν, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10€.

Το Λαΐνι
Αρτεμισίου 40, Κεραμεικός, τηλ: 21 1402 1485

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Culinary Backstreets (@culinarybackstreets) on

Kρυμμένο στην περιοχή του Κεραμεικού μακριά από την βαβούρα του μετρό, το Λαΐνι είναι ένα παραδοσιακό κρητικό καφενείο από εκείνα που χαίρεσαι να περνάς τις ώρες σου τρωγοπίνοντας σε φιλικό περιβάλλον. Η ρακή εδώ ρέει άφθονη και οι μεζέδες που τη συνοδεύουν είναι εξαιρετικοί. Η ανοιχτή κουζίνα στο Λαΐνι βγάζει μεταξύ άλλων, χειροποίητα σιουφικτά, μαυρομάτικα με τσιγαριστά χόρτα, κουνέλι τσιγαριαστό, χοχλιούς μπουρμπουριστούς, αυγά με στάκα, σφακιανή πίτα με μέλι, λουκάνικο ξυδάτο και απάκι κοτόπουλο, τα οποία καταναλώνονται ευκολότατα με αποτέλεσμα οι ώρες να περνούν χωρίς να το καταλάβεις. Ο λογαριασμός στο τέλος με ρακή ή κρασί, στα 12-15€/άτομο.

Κροκόδειλος
Πλούτωνος 40, Δάφνη, τηλ.: 210 9714300

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κροκόδειλος (@krokodeilas) on

Aν δεν γνωρίζεις πού βρίσκεται δύσκολα θα το πετύχεις, μιας και δεν είναι πάνω σε κάποιον κεντρικό δρόμο της περιοχής. όμως, όσοι ξέρουν, έρχονται σε αυτή την ήρεμη γειτονιά για να πιάσουν τραπεζάκι σε αυτό το συμπαθέστατο μεζεδο-καφενείο με τις χρωματιστές καρέκλες και να περάσουν/φάνε ωραία: απάκι, φακοσαλάτα με καπνιστό bacon και λάδι τρούφας, ντάκος κρητικός, μπριζολάκι μαριναρισμένο με μουστάρδα, πέννες με καβουρμά, κεφτεδάκια με πληγούρι και γιαούρτι και μοσχαρίσιο συκωτάκι με σάλτσα κοπανιστής είναι μερικές από τις γεύσεις του καταλόγου. Κατά καιρούς, διοργανώνουν βραδιές με μεξικάνικες και λοιπές έθνικ λιχουδιές. Ο λογαριασμός στο τέλος για όλο το φαγοπότι κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Το Κουτούκι
Υψηλάντου 5, τηλ: 21 0685 4234

Και να το ψάξεις δύσκολα θα το βρεις. Μπαίνεις στο parking μιας πολυκατοικίας και, αφού διασχίσεις λίγα μέτρα μιας εξωτερικής αυλής καταλαβαίνεις πως εδώ κάτι νόστιμο παίζει. Στην συμπαθέστατη αυλή αυτού του παραδοσιακού κουτουκιού με ατμόσφαιρα 50s θα δοκιμάσεις υπέροχα γαρδουμπάκια, σπιτικούς λαχανοντολμάδες, κολοκυθάκια τηγανιτά, γιουβετσάκι στο πήλινο, λαγό στιφάδο, μπεκρή μεζέ, σπιτική φασολάδα αν είσαι μερακλής και εξαιρετικά ψητά της ώρας - μπριζόλες, μπιφτεκάκια κ.α. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και ήρεμη, το κρασί καλό και οι τιμές... τίμιες: στα 15€/ άτομο για ένα σούπερ φαγοπότι. 

Νικόλας Γεωργιακώδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η αμφιβολία δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, αλλά η βεβαιότητα είναι μία παράλογη κατάσταση."

Βολταίρος

  • 1791 - Γεννιέται ο Μάικλ Φαραντέι, Άγγλος επιστήμονας με σημαντική συμβολή στην εξέλιξη του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτροχημείας.
    1869 - Ο Χρυσός του Ρήνου, πρώτο μέρος της τετραλογίας του Δαχτυλιδιού των Νιμπελούνγκεν του Ρίχαρντ Βάγκνερ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στο Μόναχο.
    1908 - Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας.
    1943 – Το ελληνικό αντιτορπιλικό Αδρίας Ι προσκρούει σε νάρκη. Από την έκρηξη αποκόπηκε η πλώρη του. Παρά τις ζημιές το πλοίο κατόρθωσε κα έφθασε στις τούρκικες ακτές με 21 νεκρούς και 30 τραυματίες.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2