Τρώμε μεζεδάκια σε παρεΐστικα ταβερνάκια

Ο Αύγουστος θέλει λίγη καλή παρέα, διάθεση για ουζάκια και αράγματα σ' αυτά τα ταβερνάκια μέχρι να μας πάρει το πρωί.
Τρώμε μεζεδάκια σε παρεΐστικα ταβερνάκια
Το σενάριο είναι γνωστό. Είναι Αύγουστος, η πόλη βράζει αλλά οι νύχτες της είναι ζωντανές και δροσερές. Και είναι η τέλεια στιγμή για να πάρεις μερικά φιλαράκια και να πάτε για ουζάκια. Και επειδή τα ουζάκια πρέπει να συνοδεύονται από ωραίους μεζέδες, έχουμε μερικά μαγαζιά να σου προτείνουμε που θα φάτε καλά, και δεν θα πληρώσετε και πολλά.

Περιβολάκι

Αθηναίου 7 και Πλατεία Ηούς, Πετράλωνα, τηλ: 2130237687
Στα Κάτω Πετράλωνα, σε μια ήσυχη πλατεία, το Περιβολάκι απλώνει τραπεζάκια και μας προτείνει παραδοσιακές γεύσεις, με ατμόσφαιρα παλιού καφενείου. Πίνουμε κρασάκι (από 1€ το ποτήρι) ή ελληνικές μπύρες και τα συνδυάζουμε με δυο-τρεις καλοφτιαγμένους μεζέδες, όπως πατατοσαλάτα, φασολοσαλάτα, απάκι ταμπουλέ, μελωμένη τηγανιά ή λουκάνικο απ’ το Πήλιο και υπολογίζουμε γύρω στα 8-10€ κατ’ άτομο.

Τα Κανάρια

Κεραμεικού 88, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0342 5166
Με μουσικές βραδιές που ξεφεύγουν από το ρεμπέτικο, αλλά και με πολύ προσεγμένο κατάλογο με μεζέδες, τα Κανάρια έχουν καταφέρει να είναι μία από εκείνες τις πολύ κουλ γωνιές του Μεταξουργείου. Στα συν οι μεγάλες σαλάτες. Μαζί με ούζο, ή με ωραία ρακή, υπολογίζουμε γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Όπως Παλιά Παραδοσιακά

Λακωνίας 40-44, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0699 6033
Η πλατεία Λακωνίας βρίσκεται δίπλα στην σαφώς μεγαλύτερη της Πανόρμου, που της κλέβει λίγη δόξα. Αλλά αυτό δεν πειράζει, επειδή είναι κάπως εκτός του χαμού που γίνεται στην Πανόρμου, και μπορούμε να κάτσουμε κάτω από την σκιά δοκιμάζοντας μεζέδες όπως κρασάτη τηγανιά με πιπεριές κατσαρόλας, κεφτεδάκια, κοτόπουλο με μανιτάρια Porto Bello και κρασί Porto, παρστουρμαδόπιτες, απάκι με καγιανά και ωραιότατες ποικιλίες για δύο άτομα. Μαζί με ωραίο χύμα κρασί υπολογίστε περί τα 10€ το άτομο.

Υποβρύχιο

Ασκληπιού 53, Νεάπολη, τηλ.: 210 3614296
Εκτός από τα ωραία μπαρ, η Ασκληπιού σερβίρει και ωραία μεζεδάκια - και απίστευτη ρακή. Το Υποβρύχιο είναι πολύχρωμο και χαριτωμένο, ταιριάζει γάντι στην γειτονιά του, και το μενού του είναι άκρως γοητευτικό: Βουβαλίσιο μπιφτέκι με πατάτες στον φούρνο, πατάτα γεμιστή με μυρωδάτη κρέμα τυριού, απάκι, σφακιανή πίτα με μέλι, γαμοπίλαφο και άλλες γεύσεις Κρήτης. Για ρακές και μεζεδάκια, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12€ το άτομο.

Μεταξά 2

Ανδρέα Μεταξά 2, Εξάρχεια, τηλ: 2155019787
Κι από Νεάπολη κατεβαίνουμε στα Εξάρχεια, πιάνουμε τραπεζάκι έξω και απολαμβάνουμε μεζεδάκια που θα χαροποιήσουν ιδιαίτερα τους χορτοφάγους: χούμους, φάβα, ντάκος, σουτζουκάκια φακής, σαλάτα ροκα/σπανάκι/ντοματίνια με σάλτσα μουστάρδας και vegan καλαμάκια, αλλά δεν λείπει ο γαύρος μαρινάτος από το μενού. Επειδή το κρέας δεν είναι πάντα απαραίτητο συστατικό. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν θα βγει πάνω από 12€ το άτομο.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Ερμού 119, Μοναστηράκι, τηλ. 21 0321 9119
Με την ίδια, κλασική συνταγή καλοφτιαγμένων μεζέδων από την Ανατολή, τα Καραμανλίδικα σε κερδίζουν με τις υπέροχες μυρωδιές με το που μπεις μέσα. Και το μενού σε επιβεβαιώνει. Ο παστιρμάς - έτσι τον λέμε εδώ - πρωταγωνιστεί σε αρκετά πιάτα, οι τηγανιτές μελιτζάνες και τα σουτζουκάκια είναι όνειρο, και οι σαλάτες είναι πραγματικά γιγάντιες. Για να χορτάσουμε, υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v