Τέλεια καλοκαιρινά brunch σε ταράτσες

Το brunch είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία. Αλλά επειδή έχουμε και καλοκαίρι, θέλουμε την άπλα μας, την ανοιχτωσιά μας…
Χρειάζεται, αλήθεια, να γράψουμε πρόλογο για το τι εστί brunch; Να είμαστε ειλικρινείς, όταν ξεκίνησε η μόδα, ήμασταν λίγο δύσπιστοι. Δεν πρόκειται, λέγαμε, να πετύχει αυτό στην Ελλάδα. Να που πέτυχε, όμως, και φάγαμε το καπέλο μας—αφού πρώτα φάγαμε υπέροχα, προσεγμένα και πολλές φορές σούπερ δημιουργικά πιάτα, που μας έπεισαν ότι το brunch πλέον είναι θεσμός.

Ένας ακόμα θεσμός, όμως, τα καλοκαίρια στην Αθήνα, είναι η ταράτσα. Όσο πιο ψηλά, τόσο το καλύτερο. Αν βλέπει και Ακρόπολη, πάρε μας την ψυχή. Σκαρφαλώνουμε, λοιπόν, ψηλά και απολαμβάνουμε καφέ, φρεσκοστυμμένους χυμούς και φανταστικές γεύσεις, από κλασικές επιλογές όπως μια ομελέτα, μέχρι και δημιουργίες εμπνευσμένες από την ελληνική κουζίνα. Πού όμως;

Στο Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917
Ίσως η αγαπημένη μας ταράτσα στο κέντρο αυτής της πόλης, με την πιο απίστευτη θέα στην Ακρόπολη. Και το ξέρουμε ότι συνήθως μιλάμε για τις κοκτεϊλάρες του, αλλά μια ματιά στα πιάτα του δεν πάει καθόλου πίσω. Μίνι burgers, αυγά Benedict, δροσερές σαλάτες με κοτόπουλο, αλλά και πίτσα. Πιάνουμε τραπεζάκι από τις 10 το πρωί, μέχρι και τις 6 το απόγευμα, και υπολογίζουμε περί τα 8-10€ το άτομο.

Big Mouth
Γυφτοπούλου 8, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0681 5505
Ανεβαίνουμε στην αεράτη ταράτσα του Big Mouth, όπου μας περιμένουν άρρωστα pancakes για μεγάλες ορέξεις, μεγάλη ποικιλία αυγών (συνταγές, εννοούμε· δεν εννοούμε ότι φέρνουν εξωτικά αυγά, αν και αυτό θα ήταν ωραία ιδέα για επιχείρηση, το κατοχυρώνουμε) εκ των οποίων ξεχωρίσαμε εκείνα με την σάλτσα προβολόνε και ψητό μπέικον, αλλά και σούπερ πίτσες, φτιαγμένες εκείνη την ώρα με αγνά υλικά. Υπολογίζουμε 10-15€ το άτομο.

Anglais
Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 215 5601192
Άνοιξε πέρσι και σύντομα έγινε από τους αγαπημένους μας προορισμούς για brunch, και αργότερα, αφού πέσει ο ήλιος, για σούπερ κοκτεϊλάκια. Ας μείνουμε στο brunch, όμως. Λαχταριστά pancakes με κόκκινα φρούτα, burgers με χοιρινό, με κοτόπουλο αλλά και vegetarian, αλλά και κολασμένα γλυκά που μας προκαλούν να σπάσουμε την καλοκαιρινή δίαιτα (την ποια;), όπως το σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, ή το cheesecake στην πιο ελληνική του εκδοχή, με χειροποίητο χαλβά και καρύδια. Μαζί με τον καφέ ή τον χυμό μας, υπολογίζουμε περί τα 9-12€ το άτομο.

Bios terrace
Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335
Το Bios έχει μία από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας, και τα Σαββατοκύριακα αυτού του Ιουλίου γίνεται ακόμα καλύτερη. Η Taverna, το νέο γευστικό πρότζεκτ του Bios, ανεβαίνει στην ταράτσα από τις 11 το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα, και μας σερβίρει νοστιμότατο brunch εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα. Ξεχάστε burgers, βάφλες και όλα τα ξενόφερτα, επειδή η υπόθεση εδώ είναι αυστηρά ελληνική: στραπατσάδα με πιπεριά Φλωρίνης, αυγά μάτια με σπανάκι και μυστικό τυρί. Στις γλυκές γεύσεις, ξεκάθαρα επιλέγουμε το τσουρέκι με ανθότυρο, μέλι και (γιαμ!) κεράσια. Υπολογίστε περί τα 8-10€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v