Οι πιο νόστιμες μακαρονάδες σε τραπεζάκια έξω

Απολαμβάνουμε λαχταριστά χειροποίητα και φρέσκα ζυμαρικά σε τραπεζάκια έξω σε αυλές, πεζόδρομους και κήπους.
Οι πιο νόστιμες μακαρονάδες σε τραπεζάκια έξω

Κάτω από τον ίσκιο των δέντρων, αλλά και σε αυλές και κήπους, η ιταλική κουζίνα με πρώτες και καλύτερες τις μακαρονάδες μας περιμένει στις παρακάτω διευθύνσεις για καλοκαιρινές βραδιές με υπέροχες γεύσεις και αρώματα.

Και μπόλικο υδατάνθρακα.

Tuttitalia
Βαλαωρίτου 14, Κολωνάκι, τηλ: 21 0338 9669



Στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου, αυτή η value for money τρατορία ετοιμάζει καθημερινά παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις τις οποίες απολαμβάνουμε στα τραπεζάκια που βγάζει έξω με θέα στην περαντζάδα του Κολωνακίου. Στα ολόφρεσκα ζυμαρικά της, ξεχωρίζουμε την νοστιμότατη Αματριτσιάνα με μπέικον, μπούκοβο, κρασί και ελαιόλαδο, τα πληθωρικά ριγκατόνι με τέσσερα τυριά (πεκορίνο, γκοργκοντζόλα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα), της παπαρδέλες με κρέμα γάλακτος και μιξ μανιταριών με τρούφα και την πικάντικη Αραμπιάτα με σκόρδο, μπούκοβο, καυτερές πιπεριές, μαϊντανό και ελαιόλαδο. Ωραιότατα και τα επιδόρπιά του. Ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Gusto Divino
Λεωφόρος Πεντέλης 112-114, Βριλήσσια, τηλ: 2108045531



Σε έναν λιτό χώρο που παραπέμπει σε ιταλική trattoria και διαθέτει και τραπεζάκια έξω σε μια όμορφη αυλίτσα με λίγα τραπεζάκια, η Gusto Divino ετοιμάζει τις παραδοσιακές της πίτσες και τα χειροποίητα ζυμαρικά της. Το γευστικό ταξίδι στην Ιταλία ξεκινά με επιλογές όπως Penne al Pesto με σπιτική σάλτσα πέστο βασιλικού και ντοματίνια, Linguini al Gamberi με γαρίδες σβησμένες με λευκό κρασί, ντοματίνια και μπισκ, Spaghetti aglio olio e Parmesana με ελαιόλαδο, σκόρδο, καυτερή πιπεριά και μαϊντανό, και Penne Provolone με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, πανσέτα, μανιτάρια και προβολόνε. Στα χειροποίητα ζυμαρικά ξεχωρίζουν τα γεμιστά ραβιολόνι με σπανάκι, ρικότα, άνιθο και κρέμα. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί, στα 20€/ άτομο.

Galeone
Τράλλεων 69, Γαλάτσι, τηλ: 21 0213 8880



Μεταφερόμαστε στη Λαμπρινή και στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα, για να πιάσουμε θέση στα τραπεζάκια στον ίσκιο που βγάζει αυτό το άκρως οικονομικό ιταλικό της περιοχής και να δοκιμάσουμε τιμιότατες μακαρονάδες σε ικανοποιητική ποικιλία. Εδώ βρίσκουμε κλασικές συνταγές, οι οποίες ετοιμάζονται με τα ζυμαρικά της επιλογής μας (σπαγγέτι, τορτελίνια, ταλιατέλες κ.α.) και περιλαμβάνουν επιλογές όπως Al olio με ελαιόλαδο και σκόρδο, Βιλιάκα με ζαμπόν, μπέικον, κρεμμύδι, ταμπάσκο, σάλτσα και τυρί, Κατσατόρε με ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια, πιπεριά, κρεμμύδι και σάλτσα, Πουτανέσκα με ελιές, κάππαρη και σκόρδο και Σολομού με σολομό, κρεμμύδι, vodka και κρέμα γάλακτος. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12-15€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Da Nonna
Ομήρου 24, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6830009



Στην δροσερή της αυλή, αυτή η συμπαθέστατη τρατορία στο Χαλάνδρι ετοιμάζει πληθώρα επιλογών ιταλικής κουζίνας με επίκεντρο τα λαχταριστά ζυμαρικά σε πληθώρα επιλογών. Ξεχωρίζουμε τα γεμιστά ραβιόλι με μανιτάρια porcini και λάδι τρούφας, τα τορτελίνι με γλυκιά κολοκύθα και τραγανό prosciutto, τις πέννες με καπνιστό τόνο, ελιές, κάπαρη και σάλτσα ντομάτας και τα ριγκατόνι σε σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Αξίζει να δοκιμάσετε και το ψωμί τους, το οποίο ψήνεται στον ξυλόφουρνο και σερβίρεται με ψιλοκομμένη ντοματούλα, όπως και την επίσης ψημένη στον ξυλοφουρνο πίτσα σε διάφορες παραλλαγές. Με κέρασμα limoncello, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€-20€/ άτομο, με χύμα κρασί.

Dal Professore
Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά, τηλ: 21 0610 9988



Άνοιξε τις πόρτες του στην Κηφισιά, σε νέο χώρο απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου με ολόδικό του κήπο για τις απαραίτητες δόσεις δροσιάς το καλοκαίρι. Ο «καθηγητής» της ιταλικής κουζίνας εξειδικεύεται στα χειροποίητα ζυμαρικά, με τον κατάλογο να περιλαμβάνει μια κλασική καρμπονάρα Ρομάνα με σπαγγέτι rumo αργής ξήρανσης, βιολογικό κρόκο αυγού, guanciale, πεκορίνο και πιπέρι Σετσουάν, Νιόκι με ραντίτσιο, σπεκ, γκοργκοντζόλα και καρύδια, γεμιστά ραβιόλι με πεκορίνο, λευκό ραγού και κρέμα κολοκύθας και γεμιστά τορτελίνι με τριλογία κρεατικών, σπανάκι, προσούτο κότο και τυρί μασκαρπόνε. Στο μενού βρίσκουμε επίσης ιδιαίτερες pizza, αλλά και αρκετά ιταλικά κυρίως με βάση το κρέας. Ο λογαριασμός στα 30€/ άτομο, με κρασί.

Cupola
Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, τηλ: 21 1411 7444

Σε έναν ατμοσφαιρικό πεζόδρομο του Παγκρατίου, το Cupola βγάζει τραπεζάκια έξω και μας σερβίρει ωραιότατες μακαρονάδες και ναπολιτάνικη πίτσα. Aυθεντική καρμπονάρα, με καπνιστή πανσέτα κρόκο αυγού και pecorino, φρέσκες ταλιατέλες ολικής άλεσης με σάλτσα φρέσκιας τομάτας, ricotta, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μανιτάρια και φρέσκο baby σπανάκι, χειροποίητα ravioli με φρέσκα μανιτάρια, mascarpone και κρέμα τρούφας και ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, καλαμάρι baby, μπρόκολο, lime και σάλτσα grappa είναι μερικές μόνο από τις εκλεκτές pasta του μενού. Μαζί με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v