Πού τρώμε φτηνά ψαράκια στην Αθήνα;

Φρέσκοι ψαρομεζέδες, κρασάκι και καλή καρδιά σε επτά διευθύνσεις της Αθήνας που μοσχοβολούν ιώδιο και δεν πονάνε την τσέπη.
Πού τρώμε φτηνά ψαράκια στην Αθήνα;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Για να βρεις φτηνό ψαρικό στην Αθήνα θα πρέπει να ταλαιπωρηθείς αρκετά, να σου ψήσουν το ψάρι στα χείλη δηλαδή.

Μην ανησυχείς όμως, εμείς πιάσαμε λαβράκι (άντε, εντάξει, αθερίνα γιατί το λαβράκι κοστίζει) με αυτές τις επτά ψαροταβέρνες από τα Μελίσσια μέχρι τη Νέα Ιωνία κι από εκεί στου Ψυρρή.

Και φάγαμε νόστιμα, ωραία και φτηνά.

Ψαροκόκκαλο
Ελ. Βενιζέλου 19, Μελίσσια, τηλ: 21 0807 7535



Στα Μελίσσια βρίσκεται ένας οικονομικός ναός ψαροφαγίας, ο οποίος  συγκεντρώνει πιστούς από όλη την Αθήνα για τα ολόφρεσκα ψαρικά του. Ο πληθωρικός κατάλογος περιλαμβάνει ορεκτικά με θαλασσινά, ωραίες σαλάτες, φρέσκο ψαράκι και αρκετά ριζότι. Φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και χταποδάκι, ταραμοσαλάτα, πεσκανδρίτσα σε μπουκίτσες με κρέμα γάλακτος και σκόρδο, γόνος καλαμαράκι, μύδια αχνιστά με λεμόνι, ριζότο σουπιάς και γαρίδες και πετροσωλήνες σαγανάκι συγκαταλέγονται στα must του καταλόγου. Ο λογαριασμός κάπου στα 15€/ άτομο με κρασί, δείτε το μενού εδώ. Τα Σαββατοκύριακα οπωσδήποτε κράτηση.

Ζήσης ψαράκι στο Χωνάκι
Αθηναΐδος 3, Αθήνα, τηλ: 21 0321 1152



Ανάμεσα σε μαγαζιά με ρολά υφάσματος, χάντρες και κουμπιά, ο Ζήσης στο κέντρο της πόλης τηγανίζει και ψήνει για να πάρεις στο χέρι ή να φας στα τραπεζάκια του ψαράκι και διάφορα θαλασσινά, σε χάρτινο χωνάκι, αλλά και σε μερίδα. Θράψαλο τηγανιτό, χταποδάκι, καλαμαράκια, γαριδάκι με σάλτσα τσίλι, αθερίνα, μαρίδα, γαύρος μαρινάτος, ψαροκεφτέδες, αλλά και διάφορα όστρακα και σαλάτες, συμπεριλαμβάνονται στο μικρό πλην τίμιο μενού του. Ο λογαριασμός στα 10€/άτομο για θαλασσινό τσιμπολόγημα με κρασάκι. Τα βράδια αιχμής, η όρθια αναμονή είναι μπόλικη από τους ξενύχτηδες.

Ουζερί του Λάκη
Ελπίδος 16, Πλ. Βικτωρίας, τηλ: 210 8213776



Από αρχαιοτάτων χρόνων ουζερί κρυμμένο σε ένα στενό δρομάκι στην Πλατεία Βικτωρίας, ο Λάκης διαθέτει μαεστρία στο τηγάνι και σερβίρει νόστιμα ψαρικά σε τιμές περασμένης δεκαετίας. Ο χώρος ζεστός, η ατμόσφαιρα φιλική και το μενού κλασικό αλλά με αρκετές μοντέρνες προσθήκες. Ρεγγοσαλάτα, σαρδέλα στα κάρβουνα, καλαμαράκι τηγανιτό, γαύρος στον αχνό, σουβλάκι μπακαλιάρου, σουπιά με τραχανά από το Δίστομο, ψαρόσουπα, μακαρονάκι κοφτό με χταποδάκι και μπακαλιάρος σκορδαλιά, είναι μερικά από τα μόνιμα πιάτα του καταλόγου αλλά και τα πιάτα ημέρας που θα βρούμε εδώ. Για ένα τίμιο μεζεδογεύμα, υπολογίστε περί τα 15€/ άτομο, με κρασί.

Καλκάνι
Μιχαλακοπούλου 68, Ιλίσια, τηλ: 210 7777733



Σε ένα off σημείο επί της Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια όπου δεν περιμένεις να κρύβεται κάτι τόσο ωραίο και νόστιμο, αυτή η οικογενειακή ψαροταβέρνα παίρνει το όνομά της από ένα πεντανόστιμο ψάρι και σερβίρει τιμιότατες γεύσεις θάλασσας σε πολύ καλές τιμές. Ψαρόσουπα, γαρίδες σαγανάκι, σαρδέλα φιλέτο, μπιφτέκι ψαρικών, γαύρος τηγανιτός και λοιπά αφρόψαρα, προσφυγάκια, κοουτσομούρες, ψαροκροκέτες πέρκας, γαριδάκι και το ομώνυμο Καλκάνι, το οποίο θα πρέπει να προ-παραγγείλετε είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις θάλασσας που θα δοκιμάσετε εδώ. Συνοδεία κρασιού, το ψαρογεύμα εδώ δεν ξεπερνά τα 15-17€/ άτομο.

Κοχύλι
Λ. Ειρήνης 21, Ταύρος, τηλ: 21 0346 1081



Σε μια ήσυχη γειτονιά του Ταύρου, το Κοχύλι κρύβει μέσα του νόστιμους μεζέδες θάλασσας σε νοστιμότατες τιμές. Στο όμορφα διακοσμημένο μινιόν εσωτερικό του, απολαμβάνουμε μεταξύ άλλων φρέσκο ψάρι ημέρας, σαρδέλα ψητή, μύδια αχνιστά, χόρτα βραστά, χειροποίητο γαύρο μαρινάτο και τηγανιτό αν βρείτε, τραγανό γόνο καλαμαριού και πολύ χταποδάκι στα κάρβουνα. Πατάτες τηγανιτές και παντζαροσαλάτα συγκαταλέγονται επίσης στα must αυτής της τίμιας ψαροταβέρνας. Συνοδεία χύμα κρασιού, ο λογαριασμός για μεζεδογεύμα δεν ξεπερνά τα 15€ ανά άτομο.

Καραβίδας
Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία, τηλ: 21 0271 4585



Σε άνετο χώρο στη Νέα Ιωνία, ο Καραβίδας έχει ωραίο όνομα (κι όμως, είναι το πραγματικό όνομα του ιδιοκτήτη αυτό) και ακόμα ωραιότερο μενού με σούπερ σχέση ποιότητας τιμής. Εξαιρετικά οικονομικό το μενού των 2 ατόμων στα 28€, το οποίο σερβίρεται κάθε μέρα πλην Κυριακής και περιλαμβάνει επιλογή από 2 κυρίως πιάτα (γαριδομακαρονάδα, φρέσκα μπακαλιαράκια, μερίδα γαρίδες, κουτσομούρα κ.α.), ένα ορεκτικό (καλαμαράκι, γαριδάκι, γαρίδα σαγανάκι, μύδια αχνιστά, σουπιές κρασάτες κ.α.), μία σαλάτα (αγγουροντομάτα, μαρούλι, λάχανο, πατατοσαλάτα κ.α.) και 2 γλυκά ή ένα φρούτο (ραβανί, παγωτό, γιαούρτι με μέλι κ.α.). Εναλλακτικά, αν επιλέξετε τσιμπολόγημα από το μενού, υπολογίστε περί τα 17-20€/ άτομο με κρασί.

Ατλαντικός
Αυλητών 7, Ψυρρή, τηλ: 21 3033 0850



Λίγα τραπεζάκια, και άλλα τόσα πάνω πατάρι για μερικούς ακόμα και νοστιμότατοι ψαρομεζέδες σε πολύ καλές τιμές. Αυτή είναι η (ψαρο)κατάσταση στο πάλαι ποτέ μυστικό ταβερνάκι του Ψυρρή, στο οποίο πλέον η αναμονή είναι δεδομένη. Στον Ατλαντικό το μενού περιλαμβάνει κλασικά ορεκτικά ψαροταβέρνας (φέτα, πιπεριές ψητές, φάβα, πατάτες, χόρτα κ.α.), καλαμαράκια τηγανιτά, γαρίδες σαγανάκι, μύδια αχνιστά, σαρδέλες ψητές, κουτσομούρες τηγανιτές, αλλά και γαριδομακαρονάδες, γαριδάκι τηγανιτό και ψητά θράψαλα, μεταξύ άλλων. Φτιάχνει και σάντουιτς με ψαράκι για όσους θέλουν κάτι στα όρθια. Ο λογαριασμός για μεζεδογεύμα, με κρασί, στα 15€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v