Τέλεια ταβερνάκια για να νιώσεις… χωριό

Δεν θα χρειαστεί να πας μέχρι το χωριό σου. Θα χρειαστεί να πας μια βόλτα στα πέριξ της Αθήνας, ένα τσιγάρο δρόμος, όπως έλεγες παλιά.
Τέλεια ταβερνάκια για να νιώσεις… χωριό
Η αίσθηση ότι έχεις πάει σε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι στο χωριό σου και τρως μαμαδίστικα, υπέροχα φαγητά μέσα σ’ εκείνο το τέλειο κλίμα που σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια… ευτυχώς υπάρχει και χωρίς να χρειαστεί να πας μέχρι το χωριό σου, όπου κι αν είναι αυτό. Όχι, επειδή δεν έχουμε πάντα χρόνο για ταξίδια, αλλά θέλουμε να νιώσουμε την απίστευτη ατμόσφαιρα, μπορούμε να βγούμε λίγο από το κέντρο της Αθήνας και να βρεθούμε σ’ αυτά τα τέλεια ταβερνάκια.

Πιπινιός

25ης Μαρτίου και Γ.Ν. Πέππα 1, Σταμάτα, τηλ: 2106216250
Μία από τις πιο αγαπημένες γωνιές για φαγητό στην Σταμάτα, όπου θα πας και θα απολαύσεις εκπληκτικό, καλοψημένο κρέας. Εδώ δεν χάνονται με τίποτα από το μενού τα παϊδάκια, όπως και το κοκορέτσι. Οι μερίδες είναι μεγάλες και χορταστικές, όπως πρέπει δηλαδή, και τις Πέμπτες βρίσκουμε και προβατίνα στη σούβλα, αν νιώθουμε έξτρα μερακλήδες. Για τις μέρες που ο ήλιος μας χαμογελά, έχει και ωραία αυλίτσα με μουριές. Μαζί με κρασάκι ωραίο, ντόπιο, υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Γάκιας

Ευαγγελιστρίας 16 & Κρήνης, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210 6203934
Κάτι ανάμεσα σε Κυριακή στο χωριό και Αθήνα την δεκαετία του ’60, ο Γάκιας σερβίρει απίστευτα μεζεδάκια και πιάτα, κατά το ήμισυ στεριανά, κατά το ήμισυ της θάλασσας. Το τηγανιτό γαριδάκι του δεν μπορείς να σταματήσεις να το τρως, ενώ ο καγιανάς του είναι απίστευτος. Το χοιρινό με πιπεριές στην γάστρα είναι κάτι που επίσης δεν μπορούμε να προτείνουμε αρκετά. Μαζί με το απαραίτητο κρασί ή ουζάκι, ο λογαριασμός με το ζόρι θα φτάσει στα 12-15€ το άτομο.

Αγρόκτημα Ρεγκούκου
Αμυγδαλέζα, Σταμάτα, τηλ: 21 0621 7898
Αν είναι να μιλήσουμε για ταβέρνες που σου φέρνουν στο μυαλό το χωριό σου, πώς να μην συμπεριλάβουμε ένα… κυριολεκτικό αγρόκτημα; Ο Ρεγκούκος στην Σταμάτα σερβίρει σε μια καταπράσινη αυλή πιάτα παραδοσιακά και ελληνικά, με υλικά ολόφρεσκα από το αγρόκτημα. Συγκλονιστικά κρέατα, πίτες που και από μόνες τους αξίζουν τα λίγα έξτρα χιλιόμετρα που θα κάνεις απ’ το κέντρο, και μεγάλες, χορταστικές σαλάτες. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί γύρω στα 20-25€ το άτομο, χωρίς κρασί.

Βλάχικη Γάστρα

Κολοκοτρώνη 14, Ροδόπολη, τηλ: 210 6210165
Ακόμα ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείς σε καλή μέρα, για να πιάσεις τραπεζάκι στην τέλεια αυλή του και να αφήσεις τις μυρωδιές από τα μαγειρευτά να σε ταξιδέψουν. Στα δεν-το-συζητάμε-καν του καταλόγου, το αρνάκι στη γάστρα, που σιγοψήνεται για τρεις ολόκληρες ώρες ώστε να είναι λουκούμι—όχι ότι αυτό σημαίνει πως θα περιφρονήσουμε τα υπόλοιπα κρέατα, ειδικά τα παϊδάκια εδώ είναι όνειρο. Μαζί με το κρασί μας, υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Βάθης

Κύρου 7, Κηφισιά, τηλ: 21 0620 4834
Και αφήσαμε για το τέλος μια ταβέρνα που μπορεί να σου φέρει στο νου εικόνες από τα παιδικά σου καλοκαίρια, αλλά μαζί με την γιγάντια, σταυλίσια μπριζόλα, μπορείς εξίσου άνετα να παραγγείλεις μια ψαγμένη rib eye από black angus. Αρνί και κοτόπουλα στη σούβλα, μπιφτέκια μεγάλα και ζουμερά, όλα τα έχει το μενού εδώ, και όλα είναι εκπληκτικά. Δώστε προσοχή και στα ορεκτικά του – τέλεια τηγανιτά κολοκυθάκια – όπως και στα πιάτα ημέρας. Ο λογαριασμός στο τέλος, θα βγει γύρω στα 15-20€ το άτομο, ανάλογα με το κρέας που θα παραγγείλουμε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v