Τα ωραιότερα μεζεδοπωλεία για χειμερινό τσιμπολόγημα

Βγαίνουμε στα ωραιότερα μεζεδοπωλεία της πόλης και τσουγκρίζουμε κρασάκια και ελληνικά αποστάγματα μετά εκλεκτών εδεσμάτων.
Τα ωραιότερα μεζεδοπωλεία για χειμερινό τσιμπολόγημα

Ζεστή ατμόσφαιρα, λαχταριστά μεζεδάκια, ποικιλία κρασιών και ελληνικών αποσταγμάτων. Αυτά τα μεζεδοπωλεία είναι ό,τι πρέπει για τα χειμερινά παρεΐστικα φαγοπότια.

Μαζωμός
Κυπρίων Αγωνιστών 19, Μαρούσι, τηλ: 21 0803 5800



Ο χώρος είναι λιτός και ζεστός, το τζάκι σιγοκαίει και η κουζίνα βγάζει παραδοσιακές ναξιώτικες συνταγές και μεζεδάκια σε πολύ καλές τιμές που μας ταξιδεύουν γευστικά στην Απέραθο. Προφανώς και παραγγέλνουμε πατάτες Νάξου, με μπόλικο τυράκι τριμμένο, καθώς επίσης και σαγανάκι με μέλι και σουσάμι, παραδοσιακή σαλάτα δική τους με ρόκα, παξιμάδι, λιαστή ντομάτα, μαρούλι μυζήθρα και βαλσάμικο, ζαμπόνι Απεραθίτικο ήτοι παστό χοιρινό μπούτι, ποικιλία από τυράκια για να συνοδεύσετε το ποτό (αρσενικό, ζινομυζήθρα κ.α.), σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή με πλούσια σάλτσα ντομάτας και τυρί και αρδουμάκια, γαρδουμπάκια δηλαδή, ξεροψημένα. Συνοδεύουμε με ρακή Νάξου και πληρώνουμε περί τα 12-15€/ άτομο.

Byράκι
Νικολάου Τρυπιά 41, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0252 5259



Ωραίο το λογοπαίγνιο, ακόμα ωραιότερο αυτό το συμπαθέστατο μεζεδοπωλείο/ρακάδικο στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο ενδείκνυται για χειμωνιάτικα παρεΐστικα φαγοπότια, χαλαρή κουβεντούλα και όμορφες στιγμές. Τυροκαυτερή χειροποίητη με φέτα, καυτερή όσο πρέπει, καπνιστό χοιρινό (απάκι) με θρούμπι, πατάτες τηγανιτές φρέσκες λεπτοκομμένες και τραγανές, λουκάνικο Τρικάλων με πράσο και λεμόνι στη σχάρα με πιτούλες και πικάντικη μουστάρδα, χοιρινή τηγανιά με φέτα και πράσινες πιπεριές, κοτόπουλο μπουκίτσες με πιπεριές Φλωρίνης και κάρι και καραμελωμένα πανσετάκια σχάρας με σάλτσα λεμονιού συγκαταλέγονται στα «κορυφαία» του καταλόγου. Συνοδεύουμε με κρασάκι και πληρώνουμε περί τα 15€/ άτομο, με κέρασμα γλυκάκι.

Φάνη Μεζέ
Ασπασίας 91, Χολαργός, 210 6511124



Το τζάκι του σιγοκαίει χαρίζοντας απλόχερα ζεστασιά στα κορμιά και στις καρδιές των θαμώνων, ενώ η κουζίνα του βγάζει εκλεκτά μεζεδάκια παραδοσιακά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το αγαπημένο μεζεδοπωλείο του Χολαργού σε κλίμα χειμωνιάτικο και χουχουλιαστό, σερβίρει στα τραπεζάκια στο εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο κεφτεδάκια με ούζο, φέτα και ντομάτα, μπουρέκι παστουρμά, ταλαγάνι με μαρμελάδα ντομάτας, τηγανιά με κρασί, μουστάρδα και λεμόνι, κρητικό απάκι, σαλονικιώτικο μπουγιουρντί με φρέσκια ντομάτα και καυτερή πιπεριά, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και μεθυσμένα μανιτάρια με θυμάρι, κρασί και λεμόνι. Συνοδεύουμε με κρασί από τη Λήμνο, ούζο από τη Μυτιλήνη, τσίπουρο από τον Τύρναβο ή τσικουδιές από την Κρήτη και πληρώνουμε περί τα 15€/ άτομο.

Φίλεμα
Ρόμβης 16, τηλ: 2103250222



Θυμίζει καφενεδάκι από τα παλιά, με πέτρινη επένδυση στους τοίχους, ξύλινα τραπεζάκια και χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα, και ετοιμάζει καθημερινά πεντανόστιμα μεζεδάκια και μαγειρευτά δίνοντας νόημα στα παρεΐστικα τσιμπολογήματα. Εδώ δοκιμάζουμε φέτα με μέλι και σουσάμι, ριγανάτο λουκάνικο, λαχταριστό σαγανάκι, φρέσκες πατάτες τηγανητές, εξαίσια κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού, γίγαντες με σπανάκι, συκώτι μοσχαρίσιο, αλλά και θαλασσινούς μεζέδες όπως τηγανητά θράψαλα, αχνιστά μύδια, μπακαλιάρο σκορδαλιά και ξυδάτο χταποδάκι. Συνοδεύουμε με ρετσίνα, χύμα κρασί ή ούζο «Κάστρο» και «Χαχαλη», και υπολογίζουμε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Όξω νου
Εμμ. Μπενάκη 63, Εξάρχεια, τηλ: 210 3801778



Η Κρήτη κάνει μίνι απόβαση στην Μπενάκη, μια ανάσα από την πλατεία των Εξαρχείων, και φέρνει μπόλικα και νοστιμότατα μεζεδάκια. Στον καλόγουστο και παραδοσιακό εσωτερικό χώρο του Όξω Νου το φιλικό σέρβις φέρνει στα τραπεζάκια νοστιμιές της λεβεντογέννας ωραιότατα μαγειρεμένες: κεφτέδες κοκκινιστούς, μακαρούνες, απάκι, λουκάνικο καπνιστό Χανίων, κρεατότουρτα, πατάτες με στάκα, χοχλιούς μπουμπουρισμένους στην εντέλεια, σκαλτσουνάκια και κεφτεδάκια του παππού (κάτι σαν γιαουρτλού). Συνοδεία ωραιότατης ρακής, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 17€ με κερασμένο γλυκάκι στο τέλος.

Κάππα
Προδίκου 6, Κεραμεικός, τηλ: 21 0347 1841



Όλα είναι υπέροχα σε αυτό το μοντέρνο μεζεδοπωλείο του Κεραμεικού. Εν αρχή η διακόσμηση, φτιαγμένη με μεράκι από τους ιδιοκτήτες: πολυέλαιοι, γκραβούρες, καθρέφτες, ραδιόφωνα, παλιά κειμήλια και λοιπά αντικείμενα άλλων εποχών συντροφεύουν μοναδικά το τσιμπολόγημα και τα κρασάκια μας. Στο Κάππα δοκιμάζουμε λουκάνικο Καρδίτσας με ψητή πατάτα και αρωματισμένο βούτυρο, κυδωνάτες πατάτες, αρωματισμένες με φρέσκα μυρωδικά και ντιπ αλλαντικών, μπρουσκέτα με σφακιανό ξύγαλο, απάκι και πέστο ρίγανης, και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με σαλάμι Λευκάδος αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα αλλά και τη φαντασία του μενού. Για ένα χορταστικό τσιμπολόγημα μετά κρασιού, ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο.

Καρδερίνα
Καλλισθένους 67, Πετράλωνα, τηλ: 21 0345 4000



Η ομάδα πίσω από την Κάππαρη βρίσκεται πίσω από αυτό μοντέρνο, νοσταλγικό και σούπερ παρεΐστικο τσιπουράδικο στη γειτονιά των Πετραλώνων, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι ελληνικές γεύσεις. Από το μενού που… κελαηδάει νοστιμιά, επιλέγουμε σαλάτα με βραστά λαχανικά και εφτάζυμο παξιμάδι Κρήτης, μπακαλιάρο σκορδαλιά με παντζάρι και βλήτα, παστουρμαδοπιτάκια,  τυροκαυτερή, σκοπελίτικη πίτα σερβιρισμένη με μέλι, μοσχαρίσιο συκώτι, πικάντικα τηγανητά αυγά πάνω σε τηγανητές πατάτες και σκοπελίτικα στριφτάρια. Μαζί με μία από τις πολλές ετικέτες τσίπουρου από την κάβα, υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο.

N. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v