Πώς θα φτιάξεις τα κοκτέιλ που θα σε ζεστάνουν

Ποια κεντρική θέρμανση; Με αυτά κοκτέιλ θα ζεστάνεις όλη την παρέα. Κι άσε τον καιρό να κάνει έξω τα δικά του.
Πώς θα φτιάξεις τα κοκτέιλ που θα σε ζεστάνουν

Last Stop Darjeeling





Υλικά:
1 1/2 μεζούρα bitters
1 1/2 μεζούρα ξηρό sherry
¼ μεζούρα χυμό λεμονιού
½ τσαγιέρα μαύρο τσάι
3 κ.γλ. νέκταρ αγαύης http://veganhellas.gr/12-bio-agave-nectar.html

Εκτέλεση:
Βράζετε το τσάι, και το αφήνετε ένα-δυο λεπτά στην τσαγιέρα. Γεμίζετε μία κούπα λίγο πάνω από τη μέση με το τσάι, προσθέτετε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά, και σερβίρετε προαιρετικά με φέτες λεμονιού.

Hot Buttered Rum



Υλικά (για 4 υλικά):
2 κούπες νερό
¼ φλ. ανάλατο βούτυρο
1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα cinnamon
1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
1/8 κ.γλ. αλάτι
2/3 φλ. μαύρο ρούμι

Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το ρούμι σε ένα κατσαρολάκι, και αφήστε το να πάρει μία βράση. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το εκεί για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέστε το ρούμι, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Hot Gin Punch



Υλικά (για 4 άτομα):
1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ¼ φλ. τζιν
2 ½ φλ. νερό
1. φλ. sherry
10 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι, και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (προσοχή, δεν θέλουμε να βράσουν σε αυτό το στάδιο). Προσθέστε το τζιν και το sherry και αφήστε να πάρουν μία βράση. Κλείστε τη φωτιά, προσθέστε τις φέτες λεμονιού και δοκιμάστε αν χρειάζεται λίγη ακόμα ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά, και σερβίρετε χλιαρό με μία φέτα λεμονιού.

Hot White Russian



Υλικά:
2 μεζούρες φρεσκοφτιαγμένο γαλλικό καφέ
1 μεζούρα Kahlua
1 μεζούρα γάλα
½ μεζούρα βότκα

Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσετε να βράσει. Σερβίρετε σε κούπες, γαρνίροντας (προαιρετικά) με σαντιγί. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με κρέμα γάλακτος.

Kuhano Vino



Υλικά (για 4 άτομα):
10 ολόκληρα γαρύφαλλα
10 κόκκους μαύρου πιπεριού
4 αστεροειδείς γλυκάνισους (και μερικούς έξτρα για το σερβίρισμα)
4 φλ. κόκκινο κρασί
1⁄4 φλ. μέλι
1⁄2 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών

Εκτέλεση:
Ζεστάνετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και τον γλυκάνισο σε ένα κατσαρολάκι για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το κρασί, το μέλι, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και 2 κούπες νερό, και αφήστε να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια, και αφήστε τα εκεί για 10 λεπτά. Σερβίρετε σε κούπες, γαρνίροντας με φέτες πορτοκαλιού και αστεροειδείς γλυκάνισους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v