Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχα χειμωνιάτικα κοκτέιλ!

Εύκολες συνταγές για υπέροχα ζεστά κοκτέιλ που μυρίζουν παράδοση και γιορτινά αρώματα, ιδανικά για τις χειμωνιάτικες νύχτες.
Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχα χειμωνιάτικα κοκτέιλ!
Χειμώνας, κρύο, γιορτινή ατμόσφαιρα… Το κλίμα δεν σηκώνει μοχίτο, μαργαρίτες και παγωμένα κοκτέιλ: Οι περιστάσεις είναι ό,τι πρέπει για να «ξετρυπώσουμε» χειμωνιάτικες συνταγές, να δοκιμάσουμε τα αγαπημένα μας αλκοολούχα αποστάγματα στην ζεστή τους εκδοχή και να τα συνδυάσουμε με υπέροχα χειμωνιάτικα μπαχαρικά και φρούτα.

Eggnog με σκούρο ρούμι και κουαντρό
Χειμωνιάτικη μαγεία και γεύση από παλιά Ευρώπη σε αυτή τη γιορτινή ζεστή συνταγή:

Υλικά
1 κρόκος αυγού, 20 ml cointreau, 30 ml σκούρο ρούμι, 100 ml γάλα, λίγη κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τον κρόκο με το γάλα και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε το cointreau και το ρούμι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση και περισσότερες θερμίδες, χτυπάμε λίγη κρέμα ώστε να γίνει ελαφριά σαντιγί και βάζουμε μια κουταλιά από πάνω.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Oinoxoos.net  

Bumble Brown Punch
Άλλη μια ζεστή και ευωδιαστή επιλογή για τις κρύες νύχτες με την παρέα:

Υλικά (για 6 ποτήρια)
2 κούπες νερό, 1/4 κουταλιά της σούπας μπαχάρι, 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο, 2 ξυλάκια κανέλας, 4 σκελίδες κάρδαμο, ανοιγμένες, 1 μήλο κομμένο σε φέτες, 1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη, 3 φιάλες μπίρα lager, 250 γρ. ρούμι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε το νερό, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το κάρδαμο, το μήλο και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συχνά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια ελαφρά βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε το ρούμι και τη lager, χαμηλώνοντας κι άλλο τη φωτιά ώστε να μην βράζει πια. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά. Σερβίρετε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Mama365.gr  

Hot Toddy
Όταν το ουίσκι συναντά το γαρύφαλλο και το λεμόνι, το ζεστό αποτέλεσμα γίνεται ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει ή να τελειώσει ένα χειμωνιάτικο γεύμα:

Υλικά
30 ml βραστό νερό, 30 ml ουίσκι, 2 γαρύφαλα, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 μικρή φλούδα από λεμόνι, 1 κ.γ. μέλι, 1-2 κ.γ. χυμό λεμόνι, λίγο μοσχοκάρυδο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό μαζί με τα μπαχαρικά και το χυμό. Ρίχνουμε σε ένα φλιτζάνι το ουίσκι και προσθέτουμε το βραστό νερό. Βάζουμε το μέλι και τη φλούδα από το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο. Το βραστό νερό μπορεί να αντικατασταθεί από ένα ζεστό τσάι ή από χυμό μήλου. Για να γλυκάνετε το μίγμα προσθέστε ζάχαρη ή μέλι.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας  

Ζεστό κοκτέιλ με κονιάκ και μήλο
Μετά το γεύμα ή κατά την άφιξη των καλεσμένων σας στα τραπέζια των γιορτών, αυτό το φρουτώδες κοκτέιλ θα τους ζεστάνει με τον καλύτερο τρόπο:

Υλικά
20 ml κονιάκ ή brandy, 40 ml λικέρ αχλάδι, 1 ξύλο κανέλλας, 1 πρέζα κανέλλα σκόνη, 1 κ.γ. μέλι, 120 ml χυμό μήλου (συμπυκνωμένο ή φρέσκο), φρέσκο τζίντζερ
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι μπαλούν (του κονιάκ) βάζουμε τα 20 ml κονιάκ και το ανάβουμε (με έναν αναπτήρα ή φλόγιστρο) για να ζεσταθεί το ποτήρι. Ρίχνουμε τριμμένη κανέλλα στο κονιάκ. Ζεσταίνουμε ξεχωριστά το χυμό μήλου με το ξυλάκι κανέλλας και λίγο πριν πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε στο ποτήρι. Τελευταίο ανακατεύουμε το λικέρ αχλάδι. Σερβίρουμε με φέτες τζίντζερ.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο ChefonAir


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v