5 στιλάτα barber shops μόνο για άντρες

Πέντε μοντέρνα barber shops στην Αθήνα αναβιώνουν την ιεροτελεστία της ανδρικής περιποίησης με στιλ.
5 στιλάτα barber shops μόνο για άντρες
Θυμίζουν κάτι από τις παλιές ανδρικές συνήθειες και τις ιεροτελεστίες της παλιάς Αθήνας, διαθέτουν πολυτελές vintage περιβάλλον και έμπειρους κομμωτές με άποψη και είναι άκρως οικονομικά. Ιδού πέντε μοντέρνα barber shops της πόλης που ξαναφέρνουν στο προσκήνιο την ανδρική περιποίηση και αναλαμβάνουν να μας… φτιάξουν την πρόσοψη.

Roosters Barbershop
Λ. Αλεξάνδρας 209, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106432581

Μικρό αλλά θαυματουργό, αυτό το μοντέρνο barber shop μια ανάσα από το μετρό των Αμπελοκήπων, διαθέτει τρεις έμπειρους «μάστορες», που αναλαμβάνουν ανδρικό κούρεμα στα 10€, περιποίηση γενειάδας στα 4€, παραδοσιακό ξύρισμα με hot towel για απολέπιση και καθαρισμό με facial scrub στα 12€ και παραδοσιακό ξύρισμα με φαλτσέτα στα 8€. Το περιβάλλον έχει όμορφες vintage αναφορές, ενώ τη διαφορά κάνουν το ελαφρύ μασάζ και τα balms που χρησιμοποιούνται στο τέλος του κουρέματος.

Barber’s Rules 
Εθνικής Αντιστάσεως 23, τηλ: 210 6746272

Σε αυτό το κλασικό κουρείο, θα βρείτε δύο "ψαγμένα" αδέρφια, που ειδικεύονται στα παραδοσιακά κουρέματα και στο ξύρισμα με ζεστή πετσέτα, αλλά φροντίζουν να προσδώσουν 20s και 30s επιρροές με τεχνικές όπως slick back, pompadour και razor faded. Εδώ θα τριμάρετε και την γενειάδα ή το μουστάκι σας. Το κούρεμα και το hot towel ξύρισμα στοιχίζουν από 14€ έκαστο και το τριμάρισμα 6€.

Sir Barber
Βουλής 7, Στοά Μπλάνη, τηλ: 2103254527

Στην καρδιά της πόλης, στη Στοά Μπλάνη, μια ανάσα από το Σύνταγμα, το κουρείο Sir Barber έχει στήσει έναν ξεχωριστό, μοντέρνο χώρο με διακοσμητικές πινελιές από παραδοσιακά μπαρμπέρικα της παλιάς Αθήνας. Εδώ, ο κομμωτής Άγγελος Αντωνόπουλος αναλαμβάνει να σας δώσει το αποτέλεσμα που ονειρεύεστε… για τις τρίχες της κεφαλής σας, με μοντέρνο ή κλασικό κούρεμα, παραδοσιακό τελετουργικό ξύρισμα και θεραπείες για το τριχωτό του κεφαλιού. Το κούρεμα κυμαίνεται στα 15-18€ (ή στα 9€ για χρήση μόνο μηχανής και στα 6€ για το απλό φρεσκάρισμα), ενώ το ξύρισμα κυμαίνεται στα 5-16€, αναλόγως μεθόδου. Στον χώρο, αν σας ενδιαφέρει, πραγματοποιούνται και σεμινάρια παραδοσιακού ξυρίσματος.

Don Barber & Groom
Αμερικής 23, τηλ: 21 0361 7507

Άνετες πολυθρόνες, φωτεινός χώρος και άνθρωποι με εμπειρία. Με αυτά τα «υλικά» το Don Barber αναβιώνει την ιεροτελεστία του κλασικού κουρείου, εμπλουτίζοντάς τη με υπηρεσίες για τον σύγχρονο άντρα. Το κούρεμα ξεκινά από τα 12€ (με μηχανή) και φτάνει στα 27€ μαζί με ξύρισμα. Θα διαλέξετε ανάμεσα σε διάφορες μεθόδους ξυρίσματος (απλό, Italian style, Don), θεραπείες για τα μαλλιά, τα μάτια και το πρόσωπο, χαλαρωτικό λούσιμο με μασάζ 15’ και αποτρίχωση. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ.
 
Mitseas Street Barber
Αραπάκη 69, Στοά Καραντινού, Καλλιθέα, τηλ: 210 9532020

Ο Μητσέας έχει το δικό του φανατικό ανδρικό κοινό στην Καλλιθέα, που έρχεται στο ζεστό vintage μπαρμπέρικό του, με τα συλλεκτικά διακοσμητικά αντικείμενα και την διακριτική πολυτέλεια. Εδώ ο κάθε πελάτης συζητά μαζί του ή με τους συνεργάτες του για να βρεθεί το ιδανικό στιλ για τα μαλλιά του και ακολουθούν υπηρεσίες από ένα απλό λούσιμο με μασάζ μέχρι ολοκληρωμένο grooming προσώπου, σχηματισμός γενειάδας, αποτρίχωση με κλωστή, styling σε μοντέρνες ή κλασικές γραμμές. Το αντρικό κούρεμα κυμαίνεται από 12 ως 23 (απλό ή μαζί με μούσι) – σημειώστε ότι ο Μητσέας αναλαμβάνει και χτενίσματα για γυναίκες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v