ΕΥΕΞΙΑΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

6 μύθοι για το βαθύ καθαρισμό προσώπου

Όσα θέλατε να μάθετε για τον βαθύ καθαρισμό προσώπου και τους «μύθους» που ακούγονται για αυτή την αισθητική περιποίηση.

6 μύθοι για το βαθύ καθαρισμό προσώπου

Ο βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας αποτελεί βασική αρχή φροντίδας του προσώπου και επιτυγχάνει την υγεία αλλά και την βελτίωση της κατάστασης του δέρματος, αφού απαλλάσσει από τους ρύπους και το περιττό σμήγμα. Ο βασικότερος παράγοντας που διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού ιστού είναι η υπερέκκριση σμήγματος, η οποία οφείλεται κυρίως σε ορμονικές διαταραχές, στο στρες, στη μόλυνση του περιβάλλοντος στις διατροφικές μας συνήθειες κτλ. Το περιττό σμήγμα, εγκλωβισμένο μέσα στους πόρους μας, συντελεί στην ανάπτυξη βακτηριδίων και δημιουργεί μαύρα στίγματα, σπυράκια και ακμή.

Απομακρύνοντας νεκρά κύτταρα και σμήγμα με τον καθαρισμό, έχουμε τέλεια, καθαρή επιδερμίδα, έτοιμη να δεχθεί τις περιποιήσεις μας, απορροφώντας όλα τα δραστικά συστατικά που θα της προσφέρουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Γιατί όμως συχνά αποφεύγουμε το βαθύ καθαρισμό; Μήπως τον έχουμε συνδέσει με πόνο, δυσάρεστες κοκκινίλες και σημάδια που μας κρατάνε στο σπίτι για μέρες; Χαλαρώστε και απολαύστε τον: Ο σωστός καθαρισμός είναι η προϋπόθεση ενός υγιούς δέρματος, αρκεί να ‘’μην αφήνεστε αβασάνιστα‘’ στα χέρια οποιουδήποτε. Μάθετε και καταρρίψτε τους 5+1 μύθους για το βαθύ καθαρισμό προσώπου.

«Ο καθαρισμός αφήνει στο δέρμα δυσάρεστες κοκκινίλες και σημάδια».
Ο καθαρισμός αφήνει το δέρμα λείο και καθαρό. Η υπεραιμία που δημιουργείται, εντελώς φυσιολογική μετά την διάνοιξη, υποχωρεί μέσα στο πρώτο 24ωρο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε δύο 24ωρα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν διαρκεί για πάντα.

«Ο βαθύς καθαρισμός ανοίγει τους πόρους».
Ο καθαρισμός δεν ανοίγει τους πόρους γιατί, αν και βαθύς, δεν είναι εν τω βάθει. Οι πόροι διαστέλλονται από δερματική προδιάθεση και από την μακροχρόνια παραμονή του σμήγματος σε αυτούς.

«Ο καθαρισμός είναι επίπονη διαδικασία».
Είναι φυσικό η πίεση του δέρματος κατά την διάνοιξη για την εξαγωγή του σμήγματος να δημιουργεί μια ενόχληση, χωρίς να φτάνει σε υπερβολικό βαθμό. Με τη σωστή προετοιμασία του δέρματος και την αποφυγή εφαρμογής του καθαρισμού σε μέρες που η ανοχή μας στον πόνο είναι μικρότερη (πχ. κατά την έμμηνο ρήση) η διαδικασία είναι πολύ ανεκτή.

«Οι άνδρες δεν χρειάζονται καθαρισμό».
Ο βαθύς καθαρισμός δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Η σκόνη, η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο ιδρώτας και η έκκριση σμήγματος φράζουν τους πόρους αδιακρίτως και στα δύο φύλα, δημιουργώντας την αναγκαιότητα του καθαρισμού.

«Δεν επιτρέπεται ο καθαρισμός σε νεαρή ηλικία».
Όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά πολλές φορές επιβάλλεται, προκειμένου να αποφευχθεί το φράξιμο των πόρων και περαιτέρω μικρομολύνσεις και βλάβες ακμής. Εξάλλου, η εφηβεία είναι άρρηκτα δεμένη με ορμονικές μεταβολές, άρα και με αυξημένη παραγωγή σμήγματος.

«Ο βαθύς καθαρισμός δεν γίνεται καλοκαίρι».
Φυσικά και ενδείκνυται το καλοκαίρι, αφού είναι μια αισθητική περιποίηση που δεν δημιουργεί φωτοευαισθησία. Βελτιώνει σημαντικά την υγεία και την εμφάνιση του προσώπου μας και ενθαρρύνει την θετική μας ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Κι αυτό είναι το ίδιο εξαιρετικό, χειμώνα-καλοκαίρι.

Ευδοκία Κορμακοπούλου
Αισθητικός-makeup artist
Διευθύντρια πρότυπου κέντρου αισθητικής art & beauty

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η λογική στους ερωτευμένους είναι σαν τον δαυλό μέσα στην ομίχλη. Φωτίζει, αλλά δεν διαλύει."

Φραγκίσκος Βάκων, Άγγλος φιλόσοφος

 • 1095 - Την τελευταία ημέρα του Συμβουλίου του Κλερμόν, ο Πάπας Ουρβανός Β΄ ορίζει τον επίσκοπο Αντεμάρ του Πουί και τον κόμη Ραϊμόνδο Δ' της Τουλούζης ως επικεφαλής της Α' Σταυροφορίας στους Αγίους Τόπους.
  1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.
  1582 - Ο 18χρονος Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και η 26χρονη Ανν Χάθαγουεϊ πληρώνουν 40 αγγλικές λίρες για να βγάλουν άδεια γάμου.
  1814 - Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.
  1821 - Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
  1895 - Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Συμμετέχουν 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια, και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.
  1910 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, με 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
  1964 - Εκτόξευση του αμερικανικού διαστημοπλοίου Mariner 4, του πρώτου που μετέδωσε κοντινές εικόνες του πλανήτη Άρη

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v