ΕΥΕΞΙΑΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Πώς θα προλάβουμε την τριχόπτωση

Υπάρχει τρόπος να προληφθεί η τριχόπτωση; Και όμως, υπάρχει –όχι ένας, ούτε δύο, αλλά πέντε διαφορετικοί και αποτελεσματικότατοι.

Πώς θα προλάβουμε την τριχόπτωση

Σας ανησυχούν οι τούφες μαλλιών που μένουν πάνω στη βούρτσα κάθε φορά που χτενίζεστε; Έχετε ιστορικό τριχόπτωσης στην οικογένεια που σας αγχώνει; Κι όμως, η τριχόπτωση –όπως και οι περισσότερες παθήσεις– μπορεί να προληφθεί. Πώς; Με πέντε απλούς, αλλά άκρως αποτελεσματικούς τρόπους.

Τα τσιγάρα και οι ώρες ηλιοθεραπείας έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια

Σίγουρα κάτι έχει πάρει το αυτί σας για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και της υπεριώδους ακτινοβολίας στον οργανισμό σας. Απ’ ό,τι φαίνεται, αυτές οι βλαβερές συνέπειες επεκτείνονται και στα μαλλιά σας. Έρευνα του 2011, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Πλαστικών Χειρούργων, εξέτασε 66 δίδυμους άντρες και κατέληξε στο συμπέρασμα πως το κάπνισμα, όπως και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την τριχόπτωση.

Έχεις πιτυρίδα, το ξέρεις;

Η ίδια έρευνα ανακάλυψε ότι η πιτυρίδα ήταν ακόμα ένα από τα καθοριστικά σημάδια για την τριχόπτωση. Παρ’ όλο που δεν υπάρχει κάποια γνωστή θεραπεία για αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο, είναι συνετό να επενδύσετε σε ένα ισχυρό αντιπιτυριδικό σαμπουάν.

Ό,τι τρως, σε τρώει

Τα μαλλιά χρειάζονται θρεπτικά συστατικά για να μεγαλώνουν και να είναι υγιή. Αν καταναλώνουμε συνεχώς ζάχαρη, τηγανιτά και επεξεργασμένα λιπαρά, κάνουμε κακό και στα μαλλιά μας. Για την ακρίβεια, έχει αποδειχθεί ότι οι άνδρες με ανεβασμένη πίεση και υψηλή αντίσταση στην ινσουλίνη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσουν τα μαλλιά τους. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν αρκετές σημαντικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στα μαλλιά μας.

Με… καφέ λούστηκες;

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η καφεΐνη βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών, μπλοκάροντας τη δράση του χημικού DHT, που κάνει κακό στους θύλακες. Δυστυχώς, το να πίνουμε απλά αρκετό καφέ δεν βοηθά, μιας και για να δούμε τα αποτελέσματα της μελέτης, θα έπρεπε να πιούμε γύρω στις 60 κούπες καφέ. Αντίθετα, οι επιστήμονες συστήνουν τοπική χρήση, με σαμπουάν που περιέχουν καφεΐνη. Αξίζει την δοκιμή, μιας και έχουν αναφερθεί αποτελέσματα με αύξηση του μήκους των μαλλιών κατά 40%.

Μην αγχώνεσαι, σου λέω!

Το αυξημένο στρες μπορεί να προκαλέσει προσωρινή τριχόπτωση, όπως τοπική αλωπεκία, που είναι η έλλειψη μαλλιών σε μια μικρή περιοχή. Αυτό συμβαίνει επειδή στις περιόδους άγχους, το σώμα μας επιτίθεται στους θύλακες της τρίχας –παρ’ όλα αυτά, τα μαλλιά μπορούν να φυτρώσουν ξανά μόλις το άγχος τεθεί υπό έλεγχο.

Πηγή: Iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v