Τα καλύτερα μέρη για καφέ και ποτό στην Πλάκα

Οι κορυφαίες γωνιές στην Πλάκα για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας στην ομορφότερη συνοικία της Αθήνας.
Τα καλύτερα μέρη για καφέ και ποτό στην Πλάκα
Δεν χρειαζόμαστε συγκεκριμένη αφορμή για να βολτάρουμε με τις ώρες στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας. Ίσα-ίσα, το πιο δύσκολο είναι να βρούμε λόγο να διακόψουμε το περπάτημα στην Πλάκα. Και τα παρακάτω μαγαζάκια καταφέρνουν να κερδίσουν το στοίχημα, αφού ένας μεσημεριανός καφές ή ένα βραδινό ποτό στα τραπεζάκια τους, στην καρδιά της αθηναϊκής ομορφιάς, είναι εμπειρία ισάξια με την περιπλάνηση στα γύρω σοκάκια. Ιδού πού… καθόμαστε στην Πλάκα:

Γλυκύς
Άγγελου Γέροντα 2
Κρύβεται από την τουριστική βουή της Πλάκας πίσω από φυλλωσιές και κάτω από κληματαριές σε μία αυλίτσα-όνειρο, όπου απολαμβάνουμε μερακλίδικο ελληνικό καφεδάκι, και αργότερα, μπύρες ή ούζα με ποικιλίες μεζέδων (περί τα 10€ το άτομο).

Κλεψύδρα
Θρασυβούλου 9, τηλ: 2103212493

Σαν να βρίσκεται στην άκρη ενός χωριού, το γραφικό café της Κλεψύδρας απλώνει γαλάζια σιδερένια τραπεζάκια και ψάθινες καρέκλες στο μπαλκονάκι και το πλακόστρωτο μπροστά του, ανάμεσα σε ανθισμένες γλάστρες. Το σκηνικό έχει τις απαραίτητες ρετρό πινελιές (όπως τα σεμεδάκια στα τραπέζια) αλλά και τις μοντέρνες του (όπως η street art του Sonke στους τοίχους της οδού Κλεψύδρας), ενώ οι καφέδες και τα ποτά συνοδεύονται ιδανικά με τα σπιτικά γλυκά που ξεφουρνίζονται καθημερινά.

Μελίνα
Λυσίου 22, τηλ: 2103246501

Λίγα τραπέζια στα σκαλάκια και περισσότερα μέσα, σε ένα καφενείο-κομψοτέχνημα, όπου οι φωτογραφίες της Μελίνας Μερκούρη συνδυάζονται με την αριστοκρατική διακόσμηση α λα παλιά Αθήνα: Εδώ καθόμαστε από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και συνεχίζουμε με μπύρες (περί τα 4€) και τσιμπολογήματα ή σπιτικά γλυκά.

Γιασεμί
Μνησικλέους 23, τηλ: 2130417937

Στα πιο διάσημα και πολυφωτογραφημένα σκαλάκια της Αθήνας, το Γιασεμί ανοίγει από τις 10 το πρωί, απλώνει χρωματιστές καρεκλίτσες και μαξιλάρες, δημιουργεί σκηνικό νησιού και μας σερβίρει δροσιστικό καφεδάκι, σπιτικές λεμονάδες αλλά και υπέροχα γλυκίσματα – μην χάσετε την φημισμένη του πορτοκαλόπιτα. Παραμένει δε ανοιχτό ως τις 3 το πρωί για να μπορέσουμε να απολαύσουμε το γραφικό σκηνικό και στη νυχτερινή του εκδοχή, με ποτάκι και άρωμα γιασεμιού με φόντο την φωτισμένη Αθήνα.

Κιμωλία
Υπερείδου 5, τηλ: 2111848446

Το γλυκύτατο café που «κρύβεται» στο στενάκι της Υπερείδου, στις παρυφές της Πλάκας, μία ανάσα από το Σύνταγμα, έχει έναν αρτιστίκ εσωτερικό χώρο, ένα νοσταλγικό πίσω δωματιάκι για πιο πριβέ καφεδάκι και λίγους πάγκους στον πεζόδρομο για να απολαύσουμε τα ωραία ροφήματα, την σπιτική sangria και τα φθηνά ποτά (στα 6€ και στα 3,50€ το ποτήρι κρασί).

Βρεττός
Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, τηλ: 2103232110

Τραβά τα βλέμματα των χιλιάδων περαστικών στην περαντζάδα της Κυδαθηναίων χάρη στα πολύχρωμα μπουκάλια που συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό ντεκόρ. Αν πάρετε τη σωστή απόφαση και κάνετε στάση, θα βρεθείτε σε έναν κομψό εσωτερικό χώρο, με μουσικές που ακούγονται χαμηλόφωνα από το παλιό ραδιόφωνο και θα δοκιμάσετε εκλεκτά ελληνικά αποστάγματα, από μπράντυ και λικέρ μέχρι ούζο, τσέρι, πίπερμαν και μαστίχα ή κίτρο – σε τιμές από 4,50€.

Αναφιώτικα
Μνησικλέους 24Β, τηλ: 2103244428

Ακριβώς απέναντι από το Γιασεμί, το café Αναφιώτικα έχει πιάσει την αντίπερα όχθη της Μνησικλέους, και ενώ τον χειμώνα φιλοξενεί τις ουζοποικιλίες μας στην εσωτερική σάλα με το τζάκι, τώρα πια προτιμάμε φυσικά τα τραπέζια στα σκαλάκια, όπου απολαμβάνουμε καφέ και αργότερα από ούζο και τσίπουρο μέχρι…καραφάκια με sangria. Για ουζάκι με τα απαραίτητα μεζεδάκια, υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο.

Café Plaka
Τριπόδων 1, τηλ: 2103220388

Το γνωστό τοπίο-έμβλημα της Πλάκας, με την φουντωτή μπουκαμβίλια που «σκύβει» πάνω από το γραφικό πεζοδρομάκι με τις λωρίδες «στίβου» σίγουρα το ξέρετε. Από την ταράτσα του Café Plaka, όμως, είναι που θα το απολαύσετε live και σε όλο του το μεγαλείο, μαζί με τον καφέ σας, το γλυκό σας, ή αργότερα το βράδυ με τα κοκτέιλ που κυμαίνονται στα 9-10€. Αν είστε φαν των γλυκών γεύσεων, μην χάσετε τον κορμό ή το cheesecake.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v