Τα καλύτερα σοκολατένια γλυκά της Αθήνας

Τάρτες, πάστες, τούρτες, σοκολατόπιτες, σουφλέ και μους ερεθίζουν γλυκά τον ουρανίσκο μας σε 10 μέρη της πόλης must για κάθε… σοκολατομανή.
Τα καλύτερα σοκολατένια γλυκά της Αθήνας

του Νικόλα Γεωργιακώδη


Σοκολάτα: Μια από τις σημαντικότερες γλυκές ανακαλύψεις στον κόσμο. Αφορμή για έρωτα με την πρώτη μπουκιά αλλά και για… ταξίδια σε συγκεκριμένες διευθύνσεις σε κάθε γωνιά της Αττικής που την τιμούν όπως της αρμόζει.

Και το δείχνουν μέσα από ολόφρεσκιες, λαχταριστές δημιουργίες για κάθε γούστο και κάθε ουρανίσκο. Όπως οι παρακάτω. 


Νανά Γιώτη
Δείτε τα καταστήματα εδώ


Από το 1996, όταν άνοιξε και το πρώτο της ζαχαροπλαστείο στα Βριλήσσια, η Νανά Γιώτη συνεχίζει να τιμά δεόντως το μότο «γλυκά από σπίτι» με δημιουργίες 100% σπιτικές και λαχταριστές. Το απόλυτο σοκολατένιο highlight εδώ δεν είναι άλλο από το σουφλέ σοκολάτας, με την αφράτη υφή το οποίο συνοδεύεται από κρέμα γάλακτος (και παγωτό εφ’ όσον θελήσετε) και διατηρείται στο ψυγείο σε περίπτωση που θέλετε να το καταναλώσετε αργότερα. Must φυσικά και η σοκολατόπιτα - οι "παλιοί" θα τη θυμούνται - την οποία μπορείτε να απολαύσετε κατόπιν παραγγελίας. 


Μέλισσα
Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι
Κάνει γλυκά «μπζζζ» από το 1925, και είναι το πρώτο ζαχαροπλαστείο που έβαλε σοκολάτα Valhrona στα γλυκά του (η κορυφαία σε ποιότητα μαύρη σοκολάτα παγκοσμίως) με αποτελέσματα που προκάλεσαν απανωτά… επεισόδια στους ανά τις δεκαετίες πελάτες του. Αν είχαμε να ξεχωρίσουμε μια σοκολατο-δημιουργία – δύσκολη αποστολή – αυτή θα ήταν αναμφίβολα η ομώνυμη σοκολατίνα του, μια πάστα με τρία είδη bitter σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

Palet
Λεωφ. Καλαμακίου 16, Άλιμος

Ξεκίνησε την γλυκιά του πορεία το 1977 και σήμερα το Palet του Φαλήρου είναι από τις πλέον γνωστές patisserie των νοτίων προαστίων, φημισμένη για το γεγονός ότι έχει δικό της εργαστήριο παραγωγής σοκολάτας. Από τις homemade σοκολατένιες δημιουργίες ξεχωρίζουν το εκπληκτικό του προφιτερόλ, τα εκλεράκια και το μιλφέιγ σοκολάτας.

Ανδριάς
Σεβαστουπόλεως 64, Αμπελόκηποι

Με πολλούς… εθισμένους οπαδούς και πολλούς περισσότερους ανταγωνιστές, το προφιτερόλ του αθηναϊκού ζαχαροπλαστείου παραμένει θρύλος όχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και για την γιγάντια ποσότητα που φτάνει και περισσεύει να χορτάσετε εσείς και η παρέα σας. Μην αμελήσετε να τιμήσετε, εκτός από το προφιτερόλ, και τη μους σοκολάτα με αγριοκέρασο. Είναι εκπληκτική.

Κωνσταντινίδης
Δείτε όλα τα καταστήματα εδώ  

Μπορεί να τον αγαπήσαμε για τα αφράτα, αέρινα μιλφέιγ του, όμως για τους σοκολατολάτρεις της πόλης, ο Κωσταντινίδης «κρύβει» ένα κολασμένο μυστικό που δεν είναι άλλο από την εκπληκτική του σοκολατόπιτα: μια γλυκιά αμαρτία σε οικογενειακό μέγεθος για να τρώει και η μάνα και να δίνει και του παιδιού. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.

Cake
Δείτε τα καταστήματα εδώ

Ξεκίνησε από το Κολωνάκι για να μας μυήσει στα νόστιμα μυστικά της αμερικάνικης ζαχαροπλαστικής μέσα από τεράστια ποικιλία λαχταριστών κέικ, cup cakes και brownies. Σήμερα αριθμεί τρία υποκαταστήματα, στα οποία δοκιμάζουμε πάσης φύσεως σοκολατένιες παραλλαγές του αγαπημένου γλυκού με αποκορύφωμα το -πιο- σοκολατένιο -δε- γίνεται triple-chocolate fudge cake. Overdose ρευστής σοκολάτας, με αφράτο περίβλημα, ένα κέικ- όνειρο.

Bon Appetit
Αριστείδου 32, Καλλιθέα

Δε θα το βρείτε να φιγουράρει στις λίστες με τα γκράντε ζαχαροπλαστεία, τα ίχνη του στο Ίντερνετ είναι ελάχιστα (πέρα από μια καταχώρηση τύπου «Χρυσός Οδηγός»), όμως εμείς εγγυόμαστε για αυτό το απόλυτα cult ζαχαροπλαστείο της Καλλιθέας και σας συνιστούμε να δοκιμάσετε την σοκολατόπιτά του. Χωρίς υπερβολές, είναι η πιο κολασμένη σε όλον τον πλανήτη.

Fresh
Δείτε τα καταστήματα εδώ  

Τα καταστήματά τους πολλά, η ποιότητα σταθερά υψηλή, η βάση κορυφαία: σοκολάτα Valrhona. Στα καταστήματα Fresh, οι σοκολατένιες δημιουργίες είναι «μία και μία», όμως επίσης ορκιζόμαστε αιώνια υποταγή στην πικρή… σοκολατένια πλευρά της ζωής, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την εκπληκτική Bitter Chocolate τούρτα τους. 


Criollo
Ελαιών 34, Κηφισιά

Η πιο πρόσφατη γλυκιά άφιξη της λίστας, ανήκει στον chef patissier Διονύση Αλέρτα και έχει μπει δυναμικά στον σοκολατένιο χάρη της πόλης με ευφάνταστες και λαχταριστές δημιουργίες. Ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, η λαχταριστή και αέρινη τούρτα mousse criollo.

Παυλάκης
Σπάρτης 129Α, Κερατσίνι

Θα το αναγνωρίσετε από το… προσκύνημα που γίνεται σε καθημερινή βάση (τις γιορτές τα πράγματα δυσκολεύουν) έξω από την πόρτα του. Το ζαχαροπλαστείο του Κερατσινίου αγαπά ιδιαίτερα τη σοκολάτα, αγάπη που αντικατοπτρίζεται στις κολασμένες δημιουργίες του (παγωμένες και μη) με αποκορύφωμα τις τάρτες: δοκιμάστε τα κλασσικά «ποντικάκια» ή μια τάρτα σοκολάτα-καραμέλα και θα καταλάβετε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v