Κρέας από τον τόπο σου: 5 deli διευθύνσεις στην Αττική

Λαχταριστές μπριζόλες, black angus beef, νεροβούβαλα, σούπερ T-Bone και ολόφρεσκα παρασκευάσματα σε 5 διευθύνσεις που τιμούν το κρέας όπως του πρέπει.
Κρέας από τον τόπο σου: 5 deli διευθύνσεις στην Αττική
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Κρέας δεν είναι δύσκολο να βρεις τη σήμερον ημέρα. Ποιοτικό κρέας όμως; Αρκετά δύσκολο δεδομένου ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν μπορείς να διασφαλίσεις την ποιότητα αυτού που αγοράζεις.

Εκείνοι λοιπόν που έχουν ανάγει την εύρεση εκλεκτού κρέατος σε... ιερό καθήκαν, εκείνοι που ξέρουν τι και πώς το θέλουν, οι… μερακλήδες της κρεατοφαγίας γνωρίζουν πού θα απευθυνθούν.

Και οι παρακάτω διευθύνσεις βρίσκονται σταθερά στην ατζέντα τους.

Ευβιότοποι

«Από τη φάρμα στο πιάτο σας», αναφέρει το σλόγκαν των Ευβιότοπων και δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Με δύο καταστήματα σε Κηφισιά και Ψυχικό, οι Ευβιότοποι συνεργάζονται με βιολογικά πιστοποιημένες, πρότυπες φάρμες στην Ελλάδα και γεμίζουν τα ράφια τους με κάθε λογής κρέατα και κρεατοσκευάσματα υψηλής βιολογικής αξίας και γεύσης. Η σφαγή των ζώων γίνεται κάτω από τη δική τους επίβλεψη σε σύγχρονες εγκαταστάσεις πιστοποιημένου σφαγείου όπου μεταφέρονται τα ζώα με ειδικά διαμορφωμένο ιδιόκτητο φορτηγό στα καταστήματα, και εκεί σιτεύονται και ξεκοκκαλίζονται μέχρι να φτάσουν στα χέρια μας. Εδώ βρίσκουμε κρεάτα και προϊοντα κρέατος όπως κιμά από μοσχάρι, prime cuts, μπριζόλες κόντρα, σπαλομπριζόλες, πικάνια και οσομπούκο, καθώς και μπιφτέκια μοσχαρίσια ή ανάμεικτα, λουκάνικα χοιρινά, κοκορέτσι και σουβλάκια.

Τιμές: Κιμάς prime cuts 22€/κιλό, κιμάς ανάμεικτος 17,80€/κιλό, σπαλομπριζόλα 22€/κιλό,  κοτόπουλο ολόκληρο 19,60€. Διαθέτουν και online κατάστημα με τα προϊόντα τους

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Φάρμα Μπράλου

Από υψόμετρο 650 μέτρων στον Μπράλο Φθιώτιδας κατευθείαν στο ράφι του καταστήματος της στη Νέα Ερυθραία, η ομώνυμη Φάρμα παραδίδει μαθήματα ποιοτικού κρέατος (και κοπής) σε μεγάλη ποικιλία και για… κάθε στομάχι. Τα εξαιρετικά της κρέατα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, περί τα δέκα είδη βοοειδών (Black Angus, Charolais, Limousin, Aubrac, Holstein, Belgian Blue, Simmental, νεροβούβαλα και ελληνικές αγελάδες) σε διάφορες κοπές, ελληνικό μαύρο χοίρο, κοτόπουλα, φασιανούς, πάπιες, χήνες, πέρδικες, γαλοπούλες, λαγούς και κουνέλια, όλα βιολογικά. Επίσης στα ράφια της (και στο e-shop) βρίσκουμε μια άκρως ενημερωμένη και «ψαγμένη» συλλογή τυροκομικών από Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, βότανα, αυγά, ζυμαρικά, μαρμελάδες, αλλαντικά και κρασιά.

Τιμές: Μπριζόλα μαύρου χοίρου 18,50€/ κιλό,  κιμάς λάπα 10€/ κιλό, κιλότο 14€/κιλό, μπριζόλες λαιμού 6,80€/κιλό.

Δείτε σε βίντεο την επίσκεψη του Θόδωρου Λέλεκα στο κρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου προς αναζήτηση του τέλειου T-Bone. 

Drakoulis M…eat

Με βάση (και ξεκίνημά) του τη Νέα Σμύρνη και προσφάτως τη Βούλα, ο Στράτος Δρακούλης μεταμορφώνει το παραδοσιακό κρεοπωλείο σε κρεοπωλείο-deli με αριστοτεχνικά φωτισμένες βιτρίνες, ειδικούς του χώρου να παρέχουν συμβουλές και διάφορες κοπές ανάλογα με τους προτιμήσεις του πελάτη. Εδώ βρίσκουμε πέρα από τα «κλασσικά» κρεάτα και μοσχάρι black angus Αμερικής, χοιρινά από τον Πισσώνα και βουβάλι από την Κερκίνη, Japan cobe, μοσχάρι γάλακτος Ολλανδίας, νεαρό μοσχάρι Limousin Γαλλίας και παρασκευάσματα δικής τους παραγωγής (γύρο, κοντοσούβλι, σεφταλιές, κεμπάπ, λουκάνικα, ρολά και μαριναρισμένα κρέατα). Τα κρεοπωλεία Δρακούλη διαθέτουν και e-shop για να παραγγείλετε τα εκλεκτά τους κρέατα στο σπίτι, ενώ παραγγελίες αποστέλλουν και τις Κυριακές. 

Τιμές: Πικάνια τεμάχιο 21,90€, ελιά black angus 500 γρ. 7,45€, ελιά ελληνική βιολογική 500 γρ. 8,95€, κιλότο ελληνικό βιολογικό 8,95€, νωπό βουβαλίσιο κρέας 500 γρ. 9,45€, μοσχάρι limousin Γαλλίας tri tip 500 γρ. 5,45€.

Τάκης Μαγγίνας

Παραδοσιακό κρεοπωλείο – θρύλος των Βορείων Προαστίων για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, το κατάστημα του Τάκη Μαγγίνα φέρνει εκλεκτά κρέατα σε διάφορες μορφές και κοπές από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα (από μοσχάρι και χοιρινό μέχρι αρνί, κοτόπουλο και γαλοπούλα), αλλά και προϊόντα εισαγωγής από την Αργεντινή, την Αμερική και την Ιταλία, όπως Prime Rib Aberdeen Angus Beef, Rib Eye Angus Beef, άγριο κόκορα Ιταλίας, Bistecca alla Fiorentina κ.α. Επίσης, ετοιμάζει και διαθέτει σε καθημερινή βάση λαχταριστά μπιφτέκια, ρολά, σουβλάκια, κοκορέτσι, γαρδουμπάκια και λουκάνικα, ενώ στα ράφια του βρίσκουμε μεταξύ άλλων ποικιλία ελληνικών τυριών (από Κρήτη, Ήπειρο και Αιγαίο), πίτες, ζυμαρικά, αλεύρια και λοιπά προϊόντα μπακάλικου. 

The Butcher Family 

Άνοιξε πέρυσι τις κρεατοφαγικές του πύλες στο Πόρτο Ράφτη και έκτοτε αποτελεί σταθερό πόλο έλξης για τους λάτρεις του καλού εγχώριου κρέατος. Στο κατάστημα των τριών αδερφών Αλιφαντή, βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, λουκάνικα χειροποίητα με βότανα της ελληνικής φύσης,  μπριζόλες, τηγανιές, ρολά, μπιφτέκια απαλλαγμένα από γλουτένη, ψωμί κι αυγό, βουβαλίσιο κρέας ελληνικής εκτροφής, ισπανικό chorizo, αμερικάνικο μοσχάρι black angus, κρέας ελαφιού και Black Angus Burgers. Επίσης, rib eye μπριζόλες, χειροποίητα σουβλάκια, μαριναρισμένα κρέατα και πουλερικά, φρέσκα σνίτσελ και πολλά ακόμα εκλεκτά εδέσματα.

Τιμές: Black angus beef 19€/ κιλό, μοσχαρίσια μπριζόλα ελληνική με κόκκαλο 9,30€/κιλό, λουκάνικα με βότανα μοσχαρίσια 8,90€/κιλό, χοιρινά 6,90€/κιλό, chorizo 8,70€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v