Το ακριβότερο κρεβάτι του κόσμου κάνει 135.000€!

Πόσα θα πληρώνατε για έναν καλό ύπνο; Η εταιρεία Savoir Beds λανσάρει το ακριβότερο κρεβάτι του κόσμου, στην αστρονομική τιμή των 135.000 ευρώ.
Το ακριβότερο κρεβάτι του κόσμου κάνει 135.000€!
Εσείς πόσα επενδύετε στον ύπνο σας; Η βρετανική εταιρεία Savoir Beds, πάντως, λαμβάνει το θέμα πολύ σοβαρά, αφού κοστολογεί τα κρεβάτια της –τα οποία τυγχάνουν τα ακριβότερα στον κόσμο– ούτε λίγο ούτε πολύ 175.000 δολάρια, ήτοι περί τα 135.000€.

Κάθε κρεβάτι είναι χειροποίητο και έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με τις σωματικές διαστάσεις του κάθε πελάτη, ενώ χρειάζεται 600 ώρες για να φτιαχτεί, συν άλλες 100 ώρες για να κεντηθούν το κεφαλάρι και ο ουρανός. Οι υποψήφιοι πελάτες θα πρέπει να υπολογίζουν δεκαέξι εβδομάδες από την στιγμή της παραγγελίας μέχρι την παράδοση.

Η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μόνο 60 κομμάτια προς την τιμήν της 60ής επετείου από τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Για την δημιουργία μόνο του κεντήματος στον ουρανό του κρεβατιού απαιτούνται 2.575 χιλιόμετρα μεταξιού, ενώ για το στρώμα και τα καλύμματα χρησιμοποιούνται εννέα κιλά κασμίρι.

Το στρώμα είναι γεμισμένο με ειδικό μαλλί από τη Μογγολία και την Λατινική Αμερική και με ξανθά μαλλιά από ουρά αλόγου. «Οι πελάτες μας δεν θέλουμε να νιώθουν ότι είναι ξαπλωμένοι σε κρεβάτι, αλλά ότι αιωρούνται πάνω σε ένα σύννεφο» λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι η τιμή ανταποκρίνεται απόλυτα στην ποιότητα. «Αυτό το στρώμα και τα ελατήρια θα ‘βγάλουν’ εικοσιπέντε χρόνια». Μέχρι στιγμής, ένα μόνο κρεβάτι έχει πουληθεί, σε έναν πελάτη στην Κίνα.

Πηγή: New York Daily News
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v