Η βιβλιοθήκη του Bon Viveur

Τα ταξίδια, το lifestyle, η μόδα, η τέχνη, είναι κάποια μόνο από τα ενδιαφέροντα του πραγματικού Bon Viveur που ξέρει να επιλέγει μόνο τα καλύτερα. Και τα καλύτερα είναι συγκεντρωμένα σε 10 εκδόσεις που δε μπορούν παρά να κοσμούν το coffee-table του.
Η βιβλιοθήκη του Bon Viveur
Όλα αυτά που απασχολούν τον πραγματικό Bon Viveur σήμερα βρίσκονται συγκεντρωμένα σε 10 υπερπολυτελείς εκδόσεις, οι οποίες, με την σειρά τους, δεν είναι στοιβαγμένες και ξεχασμένες σε κάποια παλιά βιβλιοθήκη, αλλά περίοπτα τοποθετημένες σε πανάκριβα και κομψά coffee-tables, δίνοντας έτσι το στίγμα του κοσμοπολίτη κατόχου τους.

Τα 10 βιβλία που ακολουθούν αποτελούν μερικούς από τους καινούργιους οδηγούς-διαμάντια, σε θέματα ταξιδιωτικά, lifestyle, μόδας και τέχνης. Και έτσι, αν νιώθετε και εσείς λίγο από bon viveurs, μπορείτε -όταν δεν διαβάζετε in2life- να ανατρέχετε στους παρακάτω τόμους που υπόσχονται να σας ανοίξουν τους ορίζοντες μόνο στα καλύτερα.

Ταξίδια

Venice Deluxe
Βιβλία για την Βενετία υπάρχουν πολλά. Αυτό όμως δεν αποτελεί απλά άλλον έναν οδηγό πόλης, αλλά μία προσωπική και πολύ βαθιά ματιά ενός γνήσιου bon viveur, ιστορικού τέχνης, συγγραφέα, μουσικού και ταξιδιώτη του κόσμου στην αγαπημένη πόλη. Ο Alexis Gregory βρέθηκε για πρώτη φορά στην Βενετία πριν από περίπου 50 χρόνια, και συνεχίζει να την επισκέπτεται από τότε κάθε χρόνο για να απολαμβάνει τόσο την ζωή της υψηλής κοινωνίας εκεί, όσο και τον πλούτο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της. Στο βιβλίο του αυτό ξυπνά μνήμες από τα εκπληκτικά παλάτια της, τις μνημειώδεις προσωπικότητες που γνώρισε καλά εκεί, όπως η Peggy Guggenheim, η Lily Volpi και ο Arrigo Cipriani, αλλά και παλαιότερους σπουδαίους βενετσιάνους όπως η τρελή Marchesa Casati, η σαπφική μούσα πριγκίπισσα Winnaretta de Polignac, και ο κακομαθημένος Charles de Besteigui.
Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο από το site του εκδοτικού οίκου Assouline, με κόστος 395 δολάρια.

The Global Shortlist
Μία επιλογή διαμαντιών, από τα πιο στιλάτα και ξεχωριστά ξενοδοχεία σε όλον τον κόσμο από τους Mr & Mrs Smith, που καταφέρνουν να δώσουν μία πλούσια και ρεαλιστική γεύση από τον αέρα της κάθε πόλης, την δροσιά των παράκτιων περιοχών και μια σικ ματιά στις επαρχιακές περιοχές. Αυθεντική, ψυχοτονωτική και κυρίως ενημερωτική, αυτή η coffee-table έκδοση από τους αναγνωρισμένους στους οδηγούς ξενοδοχείων Mr & Mrs Smith, περιλαμβάνει παραμυθένια σατό στην Προβηγγία, εντυπωσιακά hot spots στην Δυτική Ακτή, μυστικά καταφύγια στην Ταϊλάνδη αλλά και φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα στην ζούγκλα της Belize. Κάθε μπουτίκ ξενοδοχείο έχει επιλεχθεί για την μοναδικότητά του, την ατμοσφαιρικότητά του και την πάντα σημαντική προϋπόθεση της τοποθεσίας. Θα αποτέλεσει, λοιπόν, βασικό σύμβουλο στο επόμενο ταξίδι σας.
Μπορείτε να το αγοράσετε από το Amazon, με 16,47 δολάρια.

Lifestyle

High Society
Με διορατικότητα και νοσταλγία, το High Society διερευνά τις ίντριγκες και την κουλτούρα της upper-class κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Από το Greenwich Village και το Sugar House έως την Stone Street, o συγγραφέας Nick Foulkes ξετυλίγει το παρελθόν του Manhattan, ξεκινώντας από τις αρχές του 17ου αιώνα και καταλήγοντας στο ακμάζον παρόν. Με ιστορίες μόνιμων κατοίκων που έχουν αποτελέσει και δημιουργήσει την πλουσιοπάροχη αστική τάξη του Μανχάταν -οικογένειες όπως οι Vanderbilt, οι Frick, οι Morgan και οι Astor- και με τα εστιατόρια, θέατρα, γκαλερί και νυχτερινά κέντρα στα οποία κοινωνικοποιούνται -όπως τα Le Grenouille, El Morocco, και Le Cirque- η αφήγηση συνυφαίνει τις σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και λογοτεχνικές στιγμές διαφόρων εποχών, μεταφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα κουλτούρας δίπλα σε μία διαπεραστική συλλογή φωτογραφιών.
Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο από το Amazon, με κόστος 40,95 δολάρια.


Luxury Houses Top of the World
Η τελευταία προσθήκη της σειράς teNeues' Luxury Houses, αυτή η γενναιόδωρη από άποψη μεγέθους έκδοση, επικεντρώνεται στις πιο εκλεκτές κατοικίες όλου του κόσμου. Τοποθετημένες σε σημεία που κόβουν την ανάσα, δημιουργημένες από τα πολυτελέστερα υλικά, με λεπτομέρειες σοφιστικέ αρχιτεκτονικής στο εσωτερικό και εξωτερικό τους, πρόκειται για κατοικίες που αποτελούν όνειρο ζωής. Κάθε σπίτι προσφέρει μία μοναδική προοπτική στο τι δυνατότητες υπάρχουν όταν το χρήμα και το γούστο αφθονούν. Με πλουσιοπάροχη εικονογράφηση χάριν στις αμέτρητες φωτογραφίες του, το βιβλίο αυτό δε μπορεί παρά να εμπνεύσει πινελιές πολυτέλειας, ακόμα και στα πιο ταπεινά οικήματα.
Μπορείτε να το αγοράσετε από το on-line βιβλιοπωλείο του Παπασωτηρίου, με 79,90 ευρώ.

The Handbook of Style από τους συντάκτες του Esquire
To Handbook of Style: Α Man’s Guide to Looking Good, είναι ένα ιδιοφυές βιβλίο που καταπιάνεται με το ανδρικό στιλ. Σκοπός του δεν είναι να πει στους άνδρες τι να φορούν, αλλά πώς να ντύνονται σωστά διατηρώντας παράλληλα το προσωπικό τους στιλ. Το βιβλίο παρέχει ζωτικές πληροφορίες σε κάθε άποψη της ανδρικής ένδυσης και περιποίησης, ενώ πρόκειται για μία πραγματικά απολαυστική έκδοση, όχι τόσο λόγω του πολυτελούς δεσίματός του, αλλά κυρίως λόγω των πολύ χρήσιμων πληροφοριών και συμβουλών του. Και δε μπορεί παρά να εκτιμηθεί δεόντως από κάθε wonnabe Bon Viveur.
Μπορείτε να το αγοράσετε από το Amazon, με 7 περίπου ευρώ.

The Art of the Sports Car
Ο φωτορεπόρτερ και τρελός με τα αυτοκίνητα Dennis Adler, αιχμαλωτίζει την ομορφιά και την δύναμη των σπορ αυτοκινήτων σε αυτήν την έκδοση που αποτίνει φόρο τιμής στη μηχανή του αμερικανικού ονείρου. Έχουν κατά καιρούς δημιουργηθεί σπουδαία αυτοκίνητα αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα σπουδαία σπορ οχήματα, αυτά που έχουν αντεπεξέλθει στην δοκιμασία του χρόνου και έχουν παραμείνει εξίσου επιθυμητά και βαρύτιμα τα τελευταία 50 χρόνια. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα τέτοιων αυτοκινήτων, κάποια από τα οποία έχουν αποτελέσει σημεία αναφοράς στην ιστορία των σπορ οχημάτων του 20ου αιώνα.
Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο on-line μέσω Amazon με 138,98 δολάρια.

Μόδα

Dolce & Gabbana's Diamonds & Pearls
Μαγευτικό, προκλητικό και τολμηρά αστραφτερό: Ένα νέο βιβλίο για τους Dolce & Gabbana με φωτογραφίες από τον καταξιωμένο Βιεννέζο φωτογράφο Guenter Parth. Η σχέση μεταξύ μόδας και φωτογραφίας έχει ανέκαθεν υπάρξει εμπνευσμένη και γόνιμη. Οι ιδέες και καινοτομίες του σχεδίου μόδας έχουν δημιουργήσει μία εξαιρετικά γόνιμη απόδοση που έχει αναδείξει την φωτογραφία της μόδας σε μία από τις πιο ελκυστικές και ισχυρές γλώσσες των καιρών μας. Όταν το 1982, οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana αποφάσισαν να δημιουργήσουν την προσωπική τους γραμμή, γεύτηκαν αμέσως την επιτυχία, μία επιτυχία που ποτέ δεν αμφιταλαντεύτηκε. Αυτό το ταλαντούχο δίδυμο κέρδισε σύντομα τους παγκόσμιους stars, οι οποίοι οδήγησαν το όνομα της ιταλικής μόδας απευθείας στην κορυφή. Η Dolce & Gabbana είναι σήμερα ένα από ηγετικά διεθνή γκρουπ στον τομέα της ένδυσης και των πολυτελών ειδών.
Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο μόνο από την κεντρική μπουτίκ του οίκου Dolce & Gabbana στο Μιλάνο με 180 ευρώ.

Chanel Set
Περισσότερο από κάθε άλλον σχεδιαστή της εποχής της, ο Gabrielle Chanel είχε την ικανότητα όχι μόνο να προβλέπει την εξέλιξη της σύγχρονης μόδας αλλά και να βλέπει το μέλλον της. Η Chanel ήταν μια πραγματική τυχοδιώκτρια, πάντα εν κινήσει, αλλά σίγουρη για τα προαισθήματά της, που άφησαν βαθύ το στίγμα τους στην μόδα του 20ου αιώνα. Αυτή η συλλογή βιβλίων παρουσιάζει την ιστορία της Chanel, από την αρχή της έως την δημιουργική τριλογία που έκανε την φίρμα τόσο διάσημη: Μόδα, Κόσμημα και Άρωμα.
Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο Assouline με 49,95 δολάρια.

Τέχνη

Picasso: The Last Years
Όταν ο Πάμπλο Πικάσο ζούσε στην Mougins της Γαλλικής Ριβιέρας, ζήτησε από τον φίλο του Mariano Miguel Montanes να πάει να ζήσει μαζί του και να τον βοηθήσει ως γραμματέας. Από τότε και μετά, ο Miguel έγινε ο έμπιστος και το δεξί χέρι του σπουδαίου ζωγράφου και της γυναίκας του Jacqueline. Χρόνια μετά, ο γιος του Miguel, Alberto, ανακάλυψε το ημερολόγιο του πατέρα του από αυτήν την σημαντική περίοδο της ζωής του. Χάρη σε αυτήν την ημερήσια καταγραφή, είμαστε τώρα σε θέση να γνωρίσουμε για πρώτη φορά την καθημερινή ζωή του πιο σημαντικού καλλιτέχνη του 20ου αιώνα. Τον τρόπο που ο Πικάσο ζούσε, δούλευε, τους φίλους του και τις συνήθειές του –το κείμενο επαναφέρει στην ζωή την ενέργεια, την γενναιοδωρία, και την αληθινή πρωτοτυπία του σπουδαίου Δασκάλου. Ο Alberto Miguel Montanes υπογράφει την εισαγωγή.
Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο Assouline, με 24,95 δολάρια.

Temple of Flora του Robert John Thornton
Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό επίτευγμα στην εικονογράφηση της βοτανολογίας. Ολόκληρη η ανατύπωση των χρωματικών παλετών της μνημειώδους δουλειάς του Robert John Thornton «The Temple of Flora», εκδόθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1799 και έμεινε στην ιστορία ως το πλέον αξιόλογο βιβλίο με βοτανικές πλακέτες που εκδόθηκε ποτέ. Δύο αιώνες μετά, η γοητεία αυτού του ανθολογίου παραμένει ακηλίδωτη. Σε αυτήν την γιγαντιαία έκδοση, ο Thornton καταπιάνεται με τους πιο διάσημους ζωγράφους λουλουδιών της εποχής του, που μοιάζουν να μην έχουν τέλος. Περιέχει, λοιπόν, συλλεκτικές εικόνες άλλες φορές από εξωτικά λουλούδια και άλλες από ρομαντικά τοπία, όλες τυπωμένες σε πολύ λεπτό φύλλο και εμπλουτισμένες με επεξηγήσεις για την ιστορία του έργου και την ζωή του συγγραφέα. Ένα διαμάντι τέχνης που πραγματικά μπορεί να κοσμήσει κάθε βιβλιοθήκη.
Μπορείτε να το αγοράσετε on-line από τις εκδόσεις Taschen, ενώ η τιμή του είναι στα 100 ευρώ.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v