Δώρα κατ'αποκλειστικότητα για τους πολύ εκλεκτικούς

Αν κανένα από τα δώρα για τον άνδρα, την γυναίκα και το παιδί που σας προτείναμε δε μπόρεσε να καλύψει τις επιθυμίες σας, τότε ίσως ψάχνετε κάτι πιο ιδιαίτερο, κάτι δημιουργημένο μόνο για εσάς. Το βρήκαμε και αυτό...
Δώρα καταποκλειστικότητα για τους πολύ εκλεκτικούς
Σας προτείναμε δώρα για τον άνδρα, για την γυναίκα, για το παιδί και για το σπίτι. Τι θα δωρίσουμε, όμως, σε ένα πραγματικά ξεχωριστό πρόσωπο; Σε έναν πραγματικό Bon Viveur που στη ζωή του δίνει σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια; Κάτι ιδιαίτερο; Κάτι ακριβό; Όχι απαραίτητα. Αυτό που θα συγκινούσε περισσότερο τέτοια άτομα είναι ένα δώρο αποκλειστικά γι’αυτά. Ένα δώρο κατά παραγγελία, που είναι δύσκολο μεν να αποκτήσεις αλλά είναι δεδομένη δε η χαρά και η εκτίμηση που θα προσφέρει.

Πήραμε ιδέες από τον οδηγό δώρων των Financial Times και αναζητήσαμε τις ηλεκτρονικές αγορές που μπορούν να μας διευκολύνουν ώστε να παραγγείλουμε τα δώρα μας on-line και να μας αποσταλούν στο σπίτι. Σε κάποιες περιπτώσεις, βέβαια, αυτό είναι αδύνατο καθώς τα καταστήματα των εταιριών βρίσκονται στο Παρίσι ή το Λονδίνο. Αλλά ένας πραγματικός Bon Viveur δεν θα δίστασε ακόμα και στην άλλη άκρη του κόσμου να ταξιδέψει για να αποκτήσει αυτό που ονειρεύεται.

Ζώνες Prada

Είναι πολύ απλό, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε έξι διαφορετικούς τύπους αγκράφας (από 50 έως 95 ευρώ) και τρεις διαφορετικούς τύπους δέρματος (απλό ή πύθωνα) με 170 ευρώ. Κάνετε έτσι τον συνδυασμό που προτιμάτε και έχετε την προσωπική σας ζώνη με υπογραφή Prada. Μπορείτε να την παραγγείλετε on-line από εδώ, ενώ αποστολές γίνονται και στην Ελλάδα, με ένα μικρό έξοδο μεταφοράς.


Ποσέτ Judith Leiber


Γνωρίζοντας πόσο περήφανη μπορεί να είναι μία μαμά για τις δημιουργίες του παιδιού της, η αμερικανίδα σχεδιάστρια Judith Leiber μπορεί πλέον να διακοσμεί τα μικρά κρυστάλλινα ποσέτ της με παιδικές ζωγραφιές. Θα σας κοστίσουν από 5.000 έως 25.000 δολάρια, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της ζωγραφιάς, αλλά ως γνωστών, η τέχνη πληρώνεται! Μπορείτε να δοκιμάσετε να τα παραγγείλετε από εδώ, διαφορετικά θα πρέπει να επισκεφθείτε κάποιο από τα καταστήματα της Judith Leiber στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια ή το Λας Βέγκας.


Πουκάμισο Dunhill


Αν θέλετε ένα πραγματικά ξεχωριστό δώρο, η εταιρία Dunhill βρίθει από εναλλακτικές. Μία από αυτές είναι το custom made πουκάμισο, το οποίο δωρίζεται ως εξής: Οι παραλήπτης θα λάβει ένα υπέροχο κουτί με μία μανσέτα και μία δωροεπιταγή 220 λιρών που θα προσκαλεί τον παραλήπτει να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα Dunhill και να γνωρίσει τον ράφτη που θα δημιουργήσει ένα πουκάμισο στα μέτρα του. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί στην Ελλάδα, γιατί αποκλειστικό κατάστημα Dunhill δεν υπάρχει, αλλά μπορείτε να το κάνετε στο Λονδίνο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της εταιρίας.


Δαχτυλίδι Bombé του Theo Fennel


Δεν υπάρχει bon viveur στο Λονδίνο που να μην λατρεύει τα κοσμήματα Theo Fennel. Πόσο μάλλον τα εκπληκτικά δαχτυλίδια της σειράς Bombé, τα οποία πλέον μπορείτε να παραγγείλετε όπως ακριβώς εσείς τα θέλετε. Διαλέξτε, λοιπόν, τον πολύτιμο λίθο που προτιμάτε να τοποθετηθεί πάνω στο χρυσό δαχτυλίδι 18 καρατίων, με σχέδια από πλατίνα, και δοκιμάστε να το παραγγείλετε on-line από το site της εταιρίας. Οι τιμές τους ξεκινούν από 1.800 λίρες.


Μπρασελέ της Marie-Helene de Taillac


Δύο μήνες χρειάζεται η παριζιάνα κοσμηματοποιός για να κάνει τα μαγικά της και να δημιουργήσει αυτά τα πανέμορφα μπρασελέ. Για να τα αποκτήσετε βέβαια, θα πρέπει να επισκεφθείτε το κατάστημα της ΜΗΤ στο Παρίσι (8 Rue de Tournon, 75006) και να τα παραγγείλετε από εκεί. Η τιμή εξαρτάται από τον αριθμό και τα είδη των πετρών που θα επιλέξετε να κοσμούν το μπρασελέ σας, αλλά ενδεικτικά κυμαίνεται στα 5.000 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της Marie-Helene de Taillac.


Άρωμα Ormonde Jayne


Η ιδρύτρια της εταιρίας Linda Pilkington, είχε την ιδέα να δημιουργήσει αρώματα και αιθέρια έλαια κατά παραγγελία, τα οποία συσκευάζονται σε αντικέ κρυστάλλινα μπουκάλια, έτοιμα για να χαράξετε πάνω τους το όνομα που εσείς επιθυμείτε. Αν δεν καταφέρετε να επισκεφθείτε το ίδιο το κατάστημα, που στεγάζεται στην 28 Old Bond Street στο Λονδίνο, μπορείτε να επισκεφθείτε το on-line κατάστημα της εταιρίας και να επιλέξετε από εκεί το δώρο που επιθυμείτε να ετοιμάσουν για εσάς. Οι τιμές φυσικά κυμαίνονται ανάλογα με το τι θα επιλέξουμε, αλλά ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένα μπουκαλάκι με ένα άρωμα των 50ml κοστίζει περί τα 120 ευρώ (χωρίς έξοδα αποστολής), ενώ αν ζητήσετε ένα μείγμα δικής σας προτίμησης, το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 3.750 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες από εδώ.


Δερμάτινος χαρτοφύλακας Asprey


Το ιδανικό δώρο για κάθε πολυάσχολο businessman είναι ένας χαρτοφύλακας. Πόσο μάλλον όταν αυτός προέρχεται από τον οίκο Asprey και είναι δημιουργημένος αποκλειστικά για τον κάτοχό του, με τυπωμένο το μονόγραμμά του πάνω του ή με εσωτερική επένδυση, τσέπες και αποσπώμενα μέρη σύμφωνα με τα γούστα και τις ανάγκες του. Περισσότερες πληροφορίες για την δημιουργία και την αγορά αυτών των χαρτοφυλάκων θα βρείτε στο site του οίκου, ενώ οι τιμές τους ξεκινούν από 2.700 ευρώ.


Μανικετόκουμπα Philippa Holland


Εξίσου κομψό και πρωτότυπο δώρο για άνδρα είναι τα custom made μανικετόκουμπα της Philippa Holland. Η νεαρή Βρετανίδα κοσμηματοποιός δείχνει να έχει ιδιαίτερη έφεση στα ανατριχιαστικά έντομα, τα οποία επιλέγει για να κοσμούν, μεταξύ άλλων, και μανικετόκουμπα. Τα συγκεκριμένα ασημένια μανικετόκουμπα θα τα βρείτε στο Λονδίνο, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, ενώ οι τιμές τους ξεκινούν από 430 ευρώ. Αν πάντως θέλετε να χαραχτεί κάποιο άλλο σχέδιο στα μανικετόκουμπά σας, αυτό θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της Philippa Holland.


Τσάντες Alphabet


Αν πάλι τα παραπάνω σας φαίνονται κάπως ακριβά και περιορισμένη χρήσης, τι πιο πρωτότυπο, οικονομικό και εντελώς προσωπικό από μία Alphabet bag, της ομώνυμης εταιρίας. Θα σας συνοδεύσει στα ψώνια σας και θα κάνει πολλά κεφάλια να γυρνούν καθώς δύσκολα θα βρείτε κάποιον άλλον να την κρατάει, και μάλιστα με το ίδιο γράμμα που έχετε επιλέξει εσείς. Από το site της εταιρίας μπορείτε να επιλέξετε την βαμβακερή τσάντα με το γράμμα που εσείς προτιμάτε (στα αγγλικά) ή κάποια με ένα σημείο στίξης. Κοστίζουν περί τα 11 ευρώ, χωρίς τα έξοδα αποστολής, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το πώς και από πού θα τις παραγγείλετε (επειδή κατασκευάζονται στο Λονδίνο) θα βρείτε εδώ.


Ρόμπες Daniel Hanson


Και όταν ένας Bon Viveur χαλαρώνει, δε μπορεί παρά να αφήνεται στο μοναδικό άγγιγμα των κασμιρένιων ρομπών Hanson τις οποίες θα βρείτε στα Harrods του Λονδίνου, ή θα αποκτήσετε on-line με 1.674 ευρώ. Αν μάλιστα, με αυτό το δώρο θέλετε να εντυπωσιάσετε ακόμα περισσότερο, μπορείτε να ζητήσετε να σας κεντήσουν είτε στον γιακά ή στην τσέπη της ρόμπας τα αρχικά του παραλήπτη, με επιπλέον 22 ευρώ, για τρία γράμματα. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες επισκεφθείτε το on-line κατάστημα του Daniel Hanson στα Harrods ή ακόμα καλύτερα, τα ίδια τα Harrods του Λονδίνου.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v