5 hot συνταγές για παγωμένα καλοκαιρινά cocktail

Στον κήπο ή στην βεράντα με μια παγωμένη margarita στο χέρι. Καλό ακούγεται, αλλά πως; Δείτε συνταγές για τα πιο καλοκαιρινά κοκτέηλς και απολαύστε δροσερά ποτά φτιαγμένα από τα χέρια σας.
5 hot συνταγές για παγωμένα καλοκαιρινά cocktail
Μπορεί να εντοπίσαμε τα καλύτερα cocktail bars της Αθήνας, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με τη χαρά του να φτιάχνει κανείς μόνος του τα δικά του κοκτέηλ.  Αυτή τη φορά ανακαλύψαμε τις 5 πιο hot συνταγές του φετινού καλοκαιριού και σας προκαλούμε να τις ετοιμάσετε.

Για παγωμένα, μεθυστικά κοκτέηλ θα χρειαστείτε ένα επαγγελματικό shaker, τα κατάλληλα υλικά και άφθονο κέφι. Καλή τύχη!

Golden Daiquiri

Το γνήσιο daiquiri αποτελείται από ρούμι, ζάχαρη, lime και πάγο. Το φρουτώδες, παγωμένο daiquiri, λοιπόν, ήταν άγνωστο μέχρι την ανακάλυψη του μπλέντερ στη δεκαετία του ’50. Χρησιμοποιώντας τη βασική συνταγή και προσθέτοντας φραμπουάζ για γεύση, χρυσό ρούμι και μαύρη ζάχαρη για πιο μεστή γλυκιά γεύση, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό κοκτέηλ.

Τι θα χρειαστείτε:

6 φρέσκα φραμπουάζ
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
60ml χρυσό ρούμι
Παγάκια
Το χυμό από ½ lime (1 κουταλιά σούπας)

Τι θα κάνετε:

Ανακατέψτε τα φραμπουάζ με τη ζάχαρη σε ένα χαμηλό γυάλινο ποτήρι. Γεμίστε ένα shaker με πάγο. Προσθέστε το ρούμι και το χυμό του lime και κουνήστε το μέχρι να παγώσει. Το ποτό, σε γενικές γραμμές, είναι έτοιμο από τη στιγμή που το shaker παγώσει. Σερβίρετε το ποτό με λίγο ακόμα πάγο στο ποτήρι με τα φραμπουάζ.




Watermelon Situation


Μία πιο ελαφριά και πηχτή και… καλοκαιρινή εκδοχή του Cosmopolitan. Αφρώδες στην αρχή, γλυκό και πηχτό στη συνέχεια και με μία έντονη γεύση βότκας για ένα δυνατό τελείωμα. Δροσερό και ανεβαστικό!

Τι θα χρειαστείτε:

8 κούπες κομμένο –και κατά προτίμηση καθαρισμένο- καρπούζι (περίπου στην ποσότητα μισού λεμονιού), καθώς και μερικά κομμάτια για γαρνίρισμα.
230ml παγωμένη βότκα λεμόνι
200ml σιρόπι * (η συνταγή στο τέλος του άρθρου) 
500ml χυμό καρύδας
1 λεμόνι

Τι θα κάνετε:

Βάλτε το καρπούζι στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά ρίξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να λιώσουν ομοιόμορφα. Τελειώστε στύβοντας λίγο φρέσκο λεμόνι. Σερβίρεται κρύο σε παγωμένο ποτήρι και γαρνίρεται με φέτες από καρπούζι ή λεμόνι.

Margarita

Το ποτό αυτό το γνωρίζετε ήδη, είναι άλλωστε ένα από τα δημοφιλέστερα στον κόσμο και από αυτά που προτιμώνται περισσότερο το καλοκαίρι. Γι’αυτό επιβάλλεται να γνωρίζουμε να το φτιάχνουμε σωστά.

Τι θα χρειαστείτε:

Παγάκια
90 ml τεκίλα
60ml φρεσκοστυμμένο χυμό από lime
30ml σιρόπι *
½ με 1 κουταλιά σούπας λικέρ πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας lime-αλάτι-ζάχαρη 

Τι θα κάνετε:

Γεμίστε το shaker με πάγο. Προσθέστε την τεκίλα, το χυμό lime και το σιρόπι. Χτυπήστε το μέχρι αναμειχθεί καλά και να παγώσει για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Το ποτό είναι έτοιμο όταν το shaker έχει παγώσει. Τοποθετήστε το μίγμα lime-αλάτι-ζάχαρη σε ένα πιάτο. Πιέστε το στόμιο ενός παγωμένου χαμηλού ποτηριού στο πιάτο για να κολλήσει πάνω του το μίγμα. Αδειάστε το ποτό στο ποτήρι.

Για το μίγμα lime-αλάτι-ζάχαρη:

Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπλέντερ το χυμό από ένα lime, 2 κουταλιές σούπας αλάτι και 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.

Long Island με Green Tea

Αν και δε μοιάζει πολύ με το συνηθισμένο Long Island Iced Tea, αφού το συγκεκριμένο κοκτέηλ όντως περιέχει τσάι, είναι εξίσου δροσερό και πίνεται εύκολα κάθε ώρα της μέρας.

Τι θα χρειαστείτε:

Πάγο
60ml βότκα με πράσινο τσάι
15ml φρεκοστυμμένο χυμό λεμόνι
30ml λικέρ πορτοκάλι (κατά προτίμηση Cointreau)
10ml χρυσό ρούμι
2 με 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι
Παγωμένα λουλούδια για το γαρνίρισμα

Τι θα κάνετε:

Γεμίστε το shaker με πάγο. Προσθέστε τη βότκα με πράσινο τσάι, το χυμό λεμόνι, το λικέρ πορτοκάλι και το σιρόπι. Χτυπήστε το καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να παγώσει το shaker, για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Το ποτό είναι σχεδόν έτοιμο. Πιείτε το σε ψηλό ποτήρι που θα γαρνίρετε με παγωμένα λουλούδια.

Για τη βότκα με πράσινο τσάι:

1 κούπα βότκα
2 φακελάκια πράσινο τσάι ή δύο κουταλιές της σούπας χύμα πράσινο τσάι

Βάλτε τα δύο σακουλάκια μέσα στη βότκα, σε ένα shaker. Ανακινήστε καλά και αφήστε τα να μουλιάσουν για 2 ώρες. Όταν θα είναι έτοιμο αφαιρέστε και πετάξτε τα σακουλάκια του τσαγιού. 

Για τα παγωμένα λουλούδια:

Φαγώσιμα λουλούδια (πανσές ή τριαντάφυλλο)
Νερό

Βάλτε ένα φαγώσιμο λουλούδι (ή πέταλο) σε κάθε τμήμα της παγοκύστης. Γεμίστε τη με νερό και παγώστε την.

Caipirinha Δαμάσκηνο

Η Caipirinhia, ένας συνδυασμός cachaca (που μοιάζει με ρούμι), lime και ζάχαρης, θεωρείται το εθνικό ποτό της Βραζιλίας. Μερικά ελαφρώς βρασμένα δαμάσκηνα προσθέτουν βάθος στη γεύση και μία ιδιοσυστασία σανγκρίας, δημιουργώντας το ιδανικό ποτό για parties!

Τι θα χρειαστείτε:

2 ώριμα, βαθυκόκκινα δαμάσκηνα
½ κούπα ζάχαρη
¼ της κούπας μαύρη ζάχαρη
¼ της κούπας νερό
3 lime, κομμένα και ελαφρώς λιωμένα
1 κούπα cachaca

Τι θα κάνετε:

Κόψτε στη μέση και λιώστε ελαφρώς τα δαμάσκηνα. Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε τα δαμάσκηνα και βράστε τα ελαφρά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν τελείως, για 10 λεπτά. Αφήστε μετά το μίγμα να κρυώσει.

Κρατήστε στην άκρη τα μισά δαμάσκηνα για το γαρνίρισμα.

Βάλτε τα κομμένα lime και τα υπόλοιπα δαμάσκηνα σε ένα φαρδύ, ανοιχτό δοχείο (σαν αυτό που χρησιμοποιείται στα puch). Θρυμματίστε τα καλά με ένα γουδί ή με τη συσκευή που φτιάχνετε πουρέ (είναι ό,τι πρέπει). Προσθέστε το cachaca και το υγρό από τα βρασμένα δαμάσκηνα και γεμίστε το δοχείο με παγάκια. Σερβίρετε σε παγωμένα, χαμηλά ποτήρια μαζί με πάγο και κομματάκια από δαμάσκηνο. Γαρνίρετε το ποτήρι με ένα κομμάτι δαμάσκηνο.

* Για το σιρόπι:

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό

Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και βράστε το, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κρατήστε το σε ένα καλά σφραγισμένο δοχείο για 1 μήνα.

Ε.Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v