Τέλεια κρασιά για να συνοδεύσεις την πίτσα σου

Η πίτσα είναι ιερό πράγμα. Και όπως όλα τα ιερά πράγματα, αξίζει δίπλα της ένα σωστό ποτήρι κρασί. Κι εμείς θα σου πούμε ποιο είναι αυτό.
Τέλεια κρασιά για να συνοδεύσεις την πίτσα σου
Όπως θα σου πει κάθε λάτρης του κρασιού που δεν γεννήθηκε χτες, το καλό κρασί δεν συνοδεύει μόνο μισοψημένες κοπές μοσχαριού 12μηνης παλαίωσης. Το αντίθετο: Για καθετί που τρως, από σούσι μέχρι πίτσα και από μακαρονάδες μέχρι σοκολατάκια, υπάρχει το τέλειο κρασί που θα το απογειώσει και θα το αναδείξει όπως του αρμόζει. Για την πίτσα συγκεκριμένα, δοκίμασε τα παρακάτω και θα μας θυμηθείς.

Ακακίες, Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Τιμή: 8,30€

Δροσερό και «τραγανό» ροζέ από την ποικιλία Ξινόμαυρο, με έντονα αρώματα φρέσκιας ντομάτας σε φόντο φράουλας και κυδωνιού, γεμάτο σώμα και μεγάλη διάρκεια, αναδεικνύει τέλεια πίτσες, μακαρονάδες και λοιπά πιάτα μεσογειακής κουζίνας.

Χρυσάμπελο Chardonnay, Κτήμα Λαντίδη
Τιμή: 9,90€

Μας έρχεται από τη Νεμέα, και ταιριάζει ιδανικά με πίτσα πλούσια σε τυριά, χάρη στην ισορροπημένη του οξύτητα και τα πληθωρικά αρώματα που αναδίδει χάρη στον βαρελίσιο χαρακτήρα του.

Συμεωνίδη Μαλαγουζιά
Τιμή: 10,40€

Έντονα αρώματα καλοκαιρινών φρούτων αναδίδει αυτή η χιλιοβραβευμένη Μαλαγουζιά, με την πολύ καλή οξύτητα και τη μακρά επίγευση, που συνοδεύει τόσο την πίτσα όσο και ένα πλατώ τυριών μέτριας έντασης.

Βυσσινόκηπος, Κτήμα Παλυβού
Τιμή: 10,20€

Ένα ροζέ, αλλά τι ροζέ! Αγιωργίτικο Νεμέας, με έντονο βυσσινί χρώμα –εξ ου και το όνομά του– αρώματα φρούτων, σώμα τόσο γεμάτο που θα μπορούσες να το μπερδέψεις και με κόκκινο αν το δοκίμαζες με κλειστά μάτια και μακρά επίγευση. Συνδυάζεται άψογα με την πίτσα σου, όπως και με πιάτα με κόκκινες σάλτσες εν γένει.

14-18h, Γαία Οινοποιητική
Τιμή: 8,60€

Το παράξενο όνομά του αναφέρεται στις ώρες της εκχύλισης που χρειάζεται για να παραχθεί. Είναι ένα γεμάτο ροζέ, με αρώματα που παραπέμπουν σε κεράσια και φράουλες, και ταιριάζει τέλεια με πίτσα φορτωμένη με αλλαντικά.

Παράγκα – Ερυθρός, Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Τιμή: 8,80€

Για τους λάτρεις του κόκκινου που δεν πίνουν τίποτα άλλο, η Παράγκα παντρεύει το Merlot, το Syrah και το Ξινόμαυρο της Μακεδονίας σε ένα γλυκόπιοτο αποτέλεσμα που στέκεται ευχάριστα ακόμα και δίπλα στην αγαπημένη σου πίτσα χωρίς να καπελώνει τη γεύση της.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v