Σούπερ καλοκαιρινά κρασιά έως 10€

Το καλοκαίρι θέλει το κρασί του, και ο ελληνικός αμπελώνας κάνει μικρά θαύματα… τα οποία δεν θα σου στοιχίσουν περισσότερα από 10€.
Σούπερ καλοκαιρινά κρασιά έως 10€
Φρουτένια, μυρωδάτα, ελαφριά και ευκολόπιοτα, μερικά από τα καλύτερα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα συνοδεύουν ιδανικά τις καλοκαιρινές μακαρονάδες σου, τα φρέσκα ψαράκια και θαλασσινά ή –γιατί όχι;− και τις φρουτοσαλάτες σου, και δεν κοστίζουν ακριβά. Ιδού μερικά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

Τα λευκά…

Κυδωνίτσα Ζαχαριά
Τιμή: 8,10€

Η Κυδωνίτσα είναι μια σπάνια ποικιλία της Πελοποννήσου, που δίνει αυτό το δροσερό, φρουτώδες κρασί, με αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων όπως το κυδώνι και το ροδάκινο αλλά και πράσινων φρούτων όπως το μήλο και το αχλάδι. Συνδυάζεται τέλεια με πιάτα θαλασσινών όπως τα μύδια αχνιστά και το μυδοπίλαφο, ψάρια ψητά, ντολμαδάκια, κοτόπουλο στον φούρνο, λαδερά με άσπρες σάλτσες και λευκά τυριά.

Νεράιδες, Κτήμα Μπαραφάκα
Τιμή: 6,80€

Οι Νεράιδες είναι ένα απολαυστικό ημίγλυκο κρασί με γλυκά αρώματα φρούτων όπως το ροδάκινο και το μάνγκο, και λουλουδιών με κυρίαρχο το τριαντάφυλλο αλλά και κάποιες νότες λεμονανθών. Είναι η τέλεια συνοδεία για φρουτοσαλάτες, παγωτά και λευκά τυριά, στέκεται όμως ωραιότατα και μόνο του σαν απεριτίφ.

Άνεμος, Κτήμα Παλυβού
Τιμή: 7,50€

Ο Ροδίτης δίνει εδώ ένα φρουτώδες και δροσιστικό κρασί, με γεμάτο σώμα και κομψή οξύτητα στο στόμα, που συνοδεύει άψογα θαλασσινά όπως ο αστακός και οι γαρίδες, αλλά και φρέσκα ψάρια και λευκά τυριά όπως η φέτα και το μανούρι.

Και τα ροζέ…

Κτήμα Αβαντίς – Ροζέ
Τιμή: 7,10€

Ένα από τα πιο δημοφιλή ροζέ του ελληνικού αμπελώνα, το πολυβραβευμένο Αβαντίς είναι δροσερό και ελαφρώς πικάντικο, με ελάχιστες τανίνες που το «παντρεύουν» ιδανικά με κρεατικά και μεζεδάκια της καλοκαιρινής ελληνικής κουζίνας –σκέψου κεφτεδάκια και πάσης φύσεως κίτρινα τυριά.

Παράγκα Flowers, Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Τιμή: 7,60€

Ελαφρύ και παιχνιδιάρικο, ευωδιάζει κεράσι, ροδάκινο, βερίκοκο και λευκά άνθη, και αφήνει μια πολύ ευχάριστη επίγευση ζαχαρωτών. Είναι τέλειο σαν απεριτίφ, αλλά συνδυάζεται και με μεξικάνικη και ασιατική κουζίνα, φρέσκες σαλάτες, λαδερά, γαριδομακαρονάδες και πικάντικες συνταγές.

Μικρή Αρκούδα, Κτήμα Ζαφειράκη
Τιμή: 7,20€

Δροσερό, φρουτώδες Syrah με αρώματα από φράουλες και κεράσια, νότες κανέλας, γαρίφαλου και καραμέλας. Συνοδεύει άψογα λαδερά της ελληνικής κουζίνας, ποικιλίες φρέσκων τυριών, σαγανάκια, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες και κοκκινιστό κοτόπουλο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v