10 υπέροχα ελληνικά κρασιά κάτω από 10€

Ποιος είπε ότι το καλό κρασί πρέπει να είναι και ακριβό; Δοκιμάσαμε και προτείνουμε 10 εξαιρετικές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, σε ωραιότατες τιμές.
10 υπέροχα ελληνικά κρασιά κάτω από 10€
Δεν είναι πια μυστικό πως ο ελληνικός αμπελώνας διαθέτει σπουδαίες προτάσεις για κάθε γούστο και συνδυασμό: Κρασιά που ταιριάζουν με τη μεσογειακή μας κουζίνα, και άλλα που συνοδεύουν πιο εξωτικές γεύσεις, ή και στέκονται αξιοπρεπέστατα μόνα τους, ως απεριτίφ. Ιδού δέκα από αυτά, που αξίζει να δοκιμάσεις, και που δεν θα εκτινάξουν το μπάτζετ σου στο ελάχιστο.

Τα λευκά…

Χρυσάμπελο Chardonnay, Κτήμα Λαντίδη
Τιμή: 9,90€

Πληθωρικό «βαρελάτο» Chardonnay από τη Νεμέα με αγάπη, αναδίδει διακριτικά αρώματα ροδάκινου, αγριολούλουδων και φύλλων λεμονιάς, ταιριάζει άψογα με καλαμάρι ψητό στα κάρβουνα, καπνιστά τυριά, πιάτα με σολομό αλλά και ψαρονέφρι στη σχάρα.

Φολόη, Κτήμα Μερκούρη
Τιμή: 8,60€

Από το ομώνυμο οροπέδιο της Ηλείας, έρχεται ένας Ροδίτης παντρεμένος με σταγόνες Viognier, που μας δίνει ένα πολυβραβευμένο λευκό κρασί με πλούσια οξύτητα και έντονα αρώματα ανθών εσπεριδοειδών, πράσινου μήλου και λευκόσαρκου ροδάκινου. Συνοδεύει ιδανικά οστρακοειδή και ψάρια, λευκά κρέατα, ζυμαρικά, αλλά και κρέατα με γλυκές ή λευκές σάλτσες.

Βιδιανό Διαμαντάκης
Τιμή: 7,90€

Το βιδιανό είναι μια κρητική ποικιλία που μέχρι πρόσφατα κινδύνευε με εξαφάνιση, και τώρα κάνει δυναμικό comeback σαρώνοντας διεθνή βραβεία. Το συγκεκριμένο κρασί, από το Κτήμα Διαμαντάκη στο Ηράκλειο, αναδίδει αρώματα πεπόνι, μάνγκο, βερίκοκο αλλά και νύξεις εσπεριδοειδών, μελιού και αμύγδαλου και ταιριάζει τέλεια με λαδερά φαγητά, ψητά ψάρια και θαλασσινά και κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες.

Σαββατιανό, Μυλωνάς
Τιμή: 7,40€

Από την μικροοινοποΐα Μυλωνάς στα Μεσόγεια της Αττικής, έρχεται ένα σούπερ αρωματικό Σαββατιανό που ευωδιάζει ροδάκινο, αχλάδι, μπανάνα και εσπεριδοειδή, και συνοδεύει άψογα τηγανιτά ψάρια, πράσινες σαλάτες και πιάτα με κοτόπουλο και γαλοπούλα.

Τα ροζέ…

Ροζ Βότσαλο, Κτήμα Ντουράκη
Τιμή: 7,30€

Απολαυστικό ημίγλυκο Grenache Rouge, γεμάτο αρώματα φράουλας, κερασιού, πορτοκαλιού, τριαντάφυλλου, καραμέλας και κανέλλας, πίνεται κάλλιστα ως απεριτίφ, αλλά συνοδεύει ωραιότατα και φρουτοσαλάτες, κέικ, τάρτες φρούτων και πιάτα με κάρυ και λοιπά εξωτικά μπαχαρικά.

Κτήμα Αβαντίς Ροζέ
Τιμή: 7,10€

Δημοφιλέστατο και χιλιοβραβευμένο, ένα από τα πιο πικάντικα ροζέ κρασιά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ταιριάζει τέλεια με τα παραδοσιακά τηγανιτά κεφτεδάκια, αλλά και με τα περισσότερα κίτρινα τυριά. Μας έρχεται από την Εύβοια, και από την ποικιλία Syrah.

Bee, Κτήμα Παλυβού
Τιμή: 8,90€

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα ροζέ του ελληνικού αμπελώνα, το Αγιωργίτικο Bee είναι και ημίγλυκο και ημιαφρώδες, ευωδιάζει φράουλες, ρόδι και λουλούδια, και πίνεται καλά παγωμένο, μόνο του ως απεριτίφ –συνοδεύει όμως και ελαφριές μους σοκολάτας ή γιαούρτι με φρούτα.

Μικρή Αρκούδα, Κτήμα Ζαφειράκη
Τιμή: 7,20€

Δροσερό, φρουτώδες Syrah με αρώματα από φράουλες και κεράσια, νότες κανέλας, γαρίφαλου και καραμέλας. Συνοδεύει άψογα λαδερά της ελληνικής κουζίνας, ποικιλίες φρέσκων τυριών, σαγανάκια, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες και κοκκινιστό κοτόπουλο.

Και τα κόκκινα…

Laura Nera, Αχαιών Οινοποιητική
Τιμή: 9,70€

Την Μαυροδάφνη την ξέρεις για τα ημίγλυκά της… Καιρός να την γνωρίσεις και στην ξηρή εκδοχή της, σε μία φρέσκια, δροσερή και φρουτένια εκδοχή με αρώματα κόκκινων φρούτων, μαρμελάδας βύσσινο, σοκολάτας, βοτάνων και καραμέλας. Συνδυάζεται ιδανικά με καπνιστές μπριζόλες, κοκκινιστό κόκορα, πίτσες, γεμιστά με κιμά, κανελόνια, τόνο ψητό, χταπόδι στα κάρβουνα, ή κεφτεδάκια.

Χρυσός Λέων, Νίκος Λαζαρίδης
Τιμή: 9,40€

Αν αγαπάς τις τανίνες, εδώ είσαι. Από το Παγγαίο του ελληνικού βορρά μας έρχεται ένα κρασί με βαθύ πορφυρό χρώμα, γεμάτο αρώματα βατόμουρου και μπαχαρικών, που συνοδεύει τέλεια κόκκινα κρέατα, πουλερικά με έντονες σάλτσες και κίτρινα τυριά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v