Πέντε wine bars για ανοιξιάτικη οινογνωσία

Ψαγμένες ετικέτες, χαλαρό κλίμα, θέα Ακρόπολη, ντέλι γεύσεις και ακόμα-ένα-ποτηράκι σε πέντε αγαπημένα wine bars της πόλης.
Πέντε wine bars για ανοιξιάτικη οινογνωσία
Η άνοιξη θέλει το κρασάκι της, και αν έχετε εξαντλήσει ήδη τις ετικέτες που προτείνουμε προς απόλαυση κατ’ οίκον για φέτος, τότε τίποτα δεν σας εμποδίζει από το να ανακαλύψετε κι άλλες.

Πολλές.

Πάρα πολλές.

Μέσα από αγαπημένες οινικές διευθύνσεις στην Αθήνα ήτοι wine bars.

Wine Point 
Διάκου και Πορινού 2, Μακρυγιάννη, τηλ: 210 9227050

Δύο βήματα από το Μουσείο της Ακρόπολης, απλώνεται ολόκληρος ο ελληνικός αμπελώνας. Στον ζεστό χώρο του Wine Point, εκτός από τις ποικιλίες εγχώριου κρασιού που θα δοκιμάσετε (περισσότερες από 200 ετικέτες), θα βρεθείτε κάθε ημέρα και προ κάποιας έκπληξης, καθώς διοργανώνονται συνεχώς events, όπως βραδιές οινογνωσίας, σεμινάρια, παρουσιάσεις, live gigs μέχρι και… ταχυδακτυλουργικά shows. Το κρασί θα το συνοδεύσετε με τις ωραίες ποικιλίες ιδιαίτερων ελληνικών τυριών και αλλαντικών. Οι τιμές των ποτηριών (150ml) ξεκινούν από 5€.

Faidon Delicatessen
Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα, τηλ: 215 51 09 975

Κάβα, wine bar και ντέλι, το Faidon Delicatessen μας συστήνει υποδειγματικά στην ευρωπαϊκή κουλτούρα του κρασιού, μέσα από την πληθώρα ετικετών της κάβας (περισσότερες από 600), εκ των οποίων 10 λευκά, 10 κόκκινα και 5 ροζέ, διαφορετικά κάθε φορά, σερβίρονται και σε ποτήρι. Στον μινιόν χώρο του wine bar, πιάνουμε θέση στα δρύινα βαρέλια ή στην ξύλινη μπάρα, χαζεύουμε το καταπράσινο αλσάκι της Αγ. Ιωάννου και απολαμβάνουμε το κρασί μας συνοδεία πλατό τυριών και αλλαντικών που κόβονται εκείνη την ώρα από το ντέλι και χαλαρωτικών jazz/swing μουσικών. Το ποτήρι κρασί (150ml) ξεκινά από 4€.

Chocolat Royal
Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, τηλ: 2103469077

Κλασσικό wine bar/ restaurant που μας επιτρέπει να δούμε την Ακρόπολη από τη μεριά του Θησείου, το Chocolat ατενίζει από τις τζαμαρίες του, στον πανέμορφο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου τον Ιερό Βράχο. Εδώ απολαμβάνουμε κάποια από τις 100+ διαφορετικές ετικέτες κρασιού (εκ των οποίων τουλάχιστον 10 σε ποτήρι) σε ρομαντικό, στιλάτο σκηνικό και συμπληρώνουμε την εμπειρία με κολασμένα γλυκά, όπως το cheesecake, το γκοφρετίνο, το σουφλέ σοκολάτας και το πορτοκαλένιο μιλφέιγ. Οι τιμές για τα ποτήρια κρασί (150ml) ξεκινούν από 5€.

By the glass 
Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, τηλ.: 210 3232560

Ένας πανέμορφος και στιλάτος χώρος στην στοά Ράλλη, μια ανάσα από το Σύνταγμα, απλώνει τα τραπεζάκια του με φόντο τους ροζ τοίχους και το αίθριό του. Στην wine list θα βρείτε 240 ετικέτες ελληνικών κρασιών, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 70 σερβίρονται και σε ποτήρια τριών μεγεθών για να διαλέξετε πόσο θα πιείτε. Αξιομνημόνευτα είναι και τα μεζεδάκια του που στοιχίζουν περί τα 5-6€ και περιλαμβάνουν επιλογές όπως τοματίνια με κατίκι και κριθαροκούλουρα και πλατό καπνιστού σολομού με κρεμώδη σάλτσα. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 3,50€.

Vintage wine bar & bistro
Μητροπόλεως 66-68, τηλ.: 213 0296570

Βρίσκεται στον σικάτο χώρο του ιστορικού κτιρίου του Χυτήρογλου στη Μητροπόλεως και μας σερβίρει σε ποτήρι όλες (ακόμα και τις πιο σπάνιες και πιο δυσεύρετες) ετικέτες κρασιών της κάβας. Περισσότερες από εκατό ετικέτες λοιπόν, οι οποίες συνδυάζονται με γευστικές προτάσεις από το μενού, όπως σάντουιτς με τραγανό bacon και σάλτσα αλμυρής σοκολάτας, νοστιμότατα ριζότο, παλαιωμένη πικάνια και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών από κάθε γωνιά του κόσμου. Τα ποτήρια κρασιού ξεκινούν από 4€, ενώ οι γευστικές επιλογές από 10€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v